Jak finalizować płytę CD-RW?
-
Cześc ma do Was pewien problem. Kiedy nagrywam piosenki wszystko jest OK i kiedy próbuje ją włączyć do odtwarzacza CD to ta płyta nie chce grać. W instrukcji jest napisane że odtwarzacz może je odtwarzać ale płyta musi być najpierw sfinalizowana. O co w tym chodzi? Mam Nero Express. Błagam o pomoc.
Re: Jak finalizować płytę CD-RW?
...Cześc ma do Was pewien problem. Kiedy nagrywam piosenki wszystko jest OK i kiedy próbuje ją włączyć do odtwarzacza CD to ta płyta nie chce grać. W instrukcji jest napisane że odtwarzacz może je odtwarzać ale płyta musi być najpierw sfinalizowana. O co w tym chodzi? Mam Nero Express. Błagam o pomoc....
Prawdopodobnie chodzi o to że musisz mieć wyłączone tworzenie multisesji
Prawdopodobnie chodzi o to że musisz mieć wyłączone tworzenie multisesji
aro - ruda ślaska
...Cześc ma do Was pewien problem. Kiedy nagrywam piosenki wszystko jest OK i kiedy próbuje ją włączyć do odtwarzacza CD to ta płyta nie chce grać. W instrukcji jest napisane że odtwarzacz może je odtwarzać ale płyta musi być najpierw sfinalizowana. O co w tym chodzi? Mam Nero Express. Błagam o pomoc....
Programy do wypalania płyt umożliwiają zamknięcie sesji bez zamknięcia pyty i zamknięcie płyty. Nero domyślnie ustawiony jest na tę pierwszą możliwość a odtwarzacze cd nie bardzo lubią takie płyty. Na ostatnim ekranie przed wypaleniem płytki wasz możliwość zmiany tego ustawienia na zamknięcie płytki.
Programy do wypalania płyt umożliwiają zamknięcie sesji bez zamknięcia pyty i zamknięcie płyty. Nero domyślnie ustawiony jest na tę pierwszą możliwość a odtwarzacze cd nie bardzo lubią takie płyty. Na ostatnim ekranie przed wypaleniem płytki wasz możliwość zmiany tego ustawienia na zamknięcie płytki.
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
......Cześc ma do Was pewien problem. Kiedy nagrywam piosenki wszystko jest OK i kiedy próbuje ją włączyć do odtwarzacza CD to ta płyta nie chce grać. W instrukcji jest napisane że odtwarzacz może je odtwarzać ale płyta musi być najpierw sfinalizowana. O co w tym chodzi? Mam Nero Express. Błagam o pomoc....
Programy do wypalania płyt umożliwiają zamknięcie sesji bez zamknięcia pyty i zamknięcie płyty. Nero domyślnie ustawiony jest na tę pierwszą możliwość a odtwarzacze cd nie bardzo lubią takie płyty. Na ostatnim ekranie przed wypaleniem płytki wasz możliwość zmiany tego ustawienia na zamknięcie płytki. ...
Ale chyba nie jest konieczne zamykanie CD tylko nie tworzenie multisesji ale może sie myle
Programy do wypalania płyt umożliwiają zamknięcie sesji bez zamknięcia pyty i zamknięcie płyty. Nero domyślnie ustawiony jest na tę pierwszą możliwość a odtwarzacze cd nie bardzo lubią takie płyty. Na ostatnim ekranie przed wypaleniem płytki wasz możliwość zmiany tego ustawienia na zamknięcie płytki. ...
Ale chyba nie jest konieczne zamykanie CD tylko nie tworzenie multisesji ale może sie myle

aro - ruda ślaska
A nagrywasz CD-RW czy CD-R - moje CD Playery wogole nie odczytują CD-RW
...A nagrywasz CD-RW czy CD-R - moje CD Playery wogole nie odczytują CD-RW...
a czytałeś temat??
a czytałeś temat??
To, że komputer widzi płytę bez jej zamknięcia to zasługa programu do nagrywania. Budżetowe odtwarzacze sprzętowe są pozbawione tego dobrodziejstwa. Dlatego należy wyłączyć sesje, włączyć tryb disc/session at once i sfinalizować płytę. Inna sprawa, że nie wiemy w jakim formacie mają być nagrane pliki - audio, wav czy mp3. Większość współczesnych odtwarzaczy przeczyta płyty CD-RW w formacie audio, część w mp3, a wave ... hmm, tu się sprawa komplikuje.
[addsig]
[addsig]
Administrator serwisu