KOSS - słuchawki studyjne?
Panowie, czy któryś z Was używa, lub używał słuchawek tej firmy... chodzi mi o konkretny model - PRO 4 AAT Studio(10-25kHz, impedancja 250, zamknięte). Pytam, ponieważ mam okazję kupić ten model do domowego studia za cenę 400PLN. ( cena katalogowa 850).
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.
Re: KOSS - słuchawki studyjne?
...Panowie, czy któryś z Was używa, lub używał słuchawek tej firmy... chodzi mi o konkretny model - PRO 4 AAT Studio(10-25kHz, impedancja 250, zamknięte). Pytam, ponieważ mam okazję kupić ten model do domowego studia za cenę 400PLN. ( cena katalogowa 850)....
Firma ta jest bardziej uwazana jako audiofilska niz studyjna. Mam model Kossa Pro 480 i bardzo sobie chwale. Na Twoim miejscu bym je sobie kupil, tym bardziej ze producent daje wieczysta gwarancje. Aha, model o którym piszesz to naprawde pierwsza liga jesli chodzi o sluchawki do studia.
Miłego słuchania
Firma ta jest bardziej uwazana jako audiofilska niz studyjna. Mam model Kossa Pro 480 i bardzo sobie chwale. Na Twoim miejscu bym je sobie kupil, tym bardziej ze producent daje wieczysta gwarancje. Aha, model o którym piszesz to naprawde pierwsza liga jesli chodzi o sluchawki do studia.
Miłego słuchania

......Panowie, czy któryś z Was używa, lub używał słuchawek tej firmy... chodzi mi o konkretny model - PRO 4 AAT Studio(10-25kHz, impedancja 250, zamknięte). Pytam, ponieważ mam okazję kupić ten model do domowego studia za cenę 400PLN. ( cena katalogowa 850)....
Miłego słuchania
...
********************** Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Miłego słuchania

Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.
.........Panowie, czy któryś z Was używa, lub używał słuchawek tej firmy... chodzi mi o konkretny model - PRO 4 AAT Studio(10-25kHz, impedancja 250, zamknięte). Pytam, ponieważ mam okazję kupić ten model do domowego studia za cenę 400PLN. ( cena katalogowa 850)....
Miłego słuchania
...
...
********************** Tadeo, ale...co sądzisz o tych archiwalnych postach na temat tych słuchawek.Zostały strasznie skrytykowane.
Miłego słuchania

...
********************** Tadeo, ale...co sądzisz o tych archiwalnych postach na temat tych słuchawek.Zostały strasznie skrytykowane.
Tadeo, ale...co sądzisz o tych archiwalnych postach na temat tych słuchawek.Zostały strasznie skrytykowane.
...
Przepraszam, ze sie wcinam w dyskusje, z calym szacunkiem dla sluchawek KOSS-a, przesluchalem wiekszosc modeli poczawszy od tych do walkmanow, skonczywszy na wysokich modelach i takiej rozbieznosci dzwiekowej nie slyszalem u innej konkurencji. Moim zdaniem sluchawki z dolnej polki strasznie, ale to strasznie przeklamuja, choc graja moze i ladnie (ale to kwestia gustu i zastosowania). Jesli chodzi o wyzsze modele, to wybacz, ale osobiscie nie dalbym rady, zeby cos wybrac, co sluchawki to diametralnie inna charakterystyka. Nie twierdze, ze w/w model nie nadaje sie do studia (a w tej chwili nie pamietam jak brzmi) jednak przy wyborze akurat tego producenta nie ograniczalbym sie w wyborze do jednego modelu ani tym bardziej do kupna bez dluzszego odsluchu.
hubi
PS. W swiatku audiofilskim Koss-y rowniez nie maja dobrej opinii, moze komus sie pomylily z Grado ?
...
Przepraszam, ze sie wcinam w dyskusje, z calym szacunkiem dla sluchawek KOSS-a, przesluchalem wiekszosc modeli poczawszy od tych do walkmanow, skonczywszy na wysokich modelach i takiej rozbieznosci dzwiekowej nie slyszalem u innej konkurencji. Moim zdaniem sluchawki z dolnej polki strasznie, ale to strasznie przeklamuja, choc graja moze i ladnie (ale to kwestia gustu i zastosowania). Jesli chodzi o wyzsze modele, to wybacz, ale osobiscie nie dalbym rady, zeby cos wybrac, co sluchawki to diametralnie inna charakterystyka. Nie twierdze, ze w/w model nie nadaje sie do studia (a w tej chwili nie pamietam jak brzmi) jednak przy wyborze akurat tego producenta nie ograniczalbym sie w wyborze do jednego modelu ani tym bardziej do kupna bez dluzszego odsluchu.
hubi
PS. W swiatku audiofilskim Koss-y rowniez nie maja dobrej opinii, moze komus sie pomylily z Grado ?
............Panowie, czy któryś z Was używa, lub używał słuchawek tej firmy... chodzi mi o konkretny model - PRO 4 AAT Studio(10-25kHz, impedancja 250, zamknięte). Pytam, ponieważ mam okazję kupić ten model do domowego studia za cenę 400PLN. ( cena katalogowa 850)....
Może lepiej będzie jak sam sprawdzisz te słuchawki i przesłuchasz je na swojej ulubionej (dobrze zrobionej) muzyce. Ja mam w tej chwili słuchawki Sony za około 100 zł i grają kapitalnie. Przyznam że zrobiony materiał na słuchawkach jest bardzo słaby.
Może lepiej będzie jak sam sprawdzisz te słuchawki i przesłuchasz je na swojej ulubionej (dobrze zrobionej) muzyce. Ja mam w tej chwili słuchawki Sony za około 100 zł i grają kapitalnie. Przyznam że zrobiony materiał na słuchawkach jest bardzo słaby.
Najlepszą metodą przekonania się do jakości danego produktu, będzie jego porównanie z innym z podobnej półki cenowej . To co koledzy mówią ,zachwalając dany czy inny model , Tobie wcale nie musi odpowiadać - (to jak ślepemu mówić o kolorach). Możesz również poszukać tesów w " hi-fi i muzyka " dla przybliżenia problemu- wiem że testy słuchawek były , ale w którym numerze tego już nie pamiętam. ryba
[addsig]
[addsig]