Amplitube, a granie na żywo?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
sza
Amplitube, a granie na żywo?

Post autor: sza » niedziela 13 cze 2004, 16:36

Mam Amplitube VST i fruity loops'a i problem. Czy da się na tym grać na girtarze w czasie rzeczywistym?A może jakiś inny program.

Awatar użytkownika
tomsfactory

Re: Amplitube, a granie na żywo?

Post autor: tomsfactory » niedziela 13 cze 2004, 17:15

...Mam Amplitube VST i fruity loops'a i problem. Czy da się na tym grać na girtarze w czasie rzeczywistym?A może jakiś inny program....

Przy małej latencji sie da

Ale zapiecie np dwoch amplitube w roznych insertach moze wywalic ci projekt.

Awatar użytkownika
bullet

Post autor: bullet » niedziela 13 cze 2004, 20:21

Witaj.

Miałem do niedawna też z tym problem. Jako host'a chciałem użyć Chainer'a ale coś nie dawał się ujażmić. Spróbowałem więc FX Processor, jest darmowa wersja (na zapięcie 1 wtyczki max.) no i działa wszystko pięknie. Efekty takie, że kapcie spadają. Jest jeszcze taki host jak V Stack Steinberga, ale nie wiem czy jest wersja demo. Napisz jaką masz kartę dźwiękową, czy masz do niej stery ASIO. Jeżeli tak to o latencje się nie martw (pod warunkiem, że procka masz w miare przyzwoitego).

Awatar użytkownika
bullet

Post autor: bullet » niedziela 13 cze 2004, 20:34

Tu jest ten host:

http://www.spinaudio.com/downloads.php?download_type=3&download_id=32

Jak chcesz tylko pograć na gitarce to fruity nie jest najlepszym rozwiązaniem, zajmuje więcej proc. niż małe i wydajne hosty.

sza

Post autor: sza » poniedziałek 14 cze 2004, 16:54

Witam i dzięki za zainteresowanie.

Dzwięk mam na płycie niesterty, a procek to P4 2,4. Dopiero zaczynam z muzyką więc nie wiem co to za stery ASIO? Zainstalowałem FX Processor, ale dalej nic nie słychać i ciągle się pyta o to ASIO?

sza

Post autor: sza » poniedziałek 14 cze 2004, 17:49

...Witam i dzięki za zainteresowanie.

Dzwięk mam na płycie niesterty, a procek to P4 2,4. Dopiero zaczynam z muzyką więc nie wiem co to za stery ASIO? Zainstalowałem FX Processor, ale dalej nic nie słychać i ciągle się pyta o to ASIO?...

A dzwięk to AC'97 realtek

Awatar użytkownika
bullet

Post autor: bullet » poniedziałek 14 cze 2004, 23:31

Zintegrowany dźwięk to nie jest najlepsze rozwiązanie. Radziłbym przynajmniej rozejrzeć się za jakimś Sound Blaster'em, np. najtańszym Live'm. Ale na razie ściągnij sobie stery ASIO4ALL , są darmowe. Poszukaj w google. I zainstaluj. Mam nadzieję, że masz Win XP albo 2000, bo na 98/ME nie da rady zainstalować (ja nie mogłem). No i w opcjach FX Processor'a wybierasz te stery. Powinno być wszystko ok. Są jeszcze bardzo dobre stery KX Drivers, ale tylko na Sound Blaster'y (od wersji Live w góre), więc lepiej poszukać jakiegoś, np. na Allegro. Wydasz niewiele a różnica będzie słyszalna. Co do ustawień tych sterów ASIO4ALL to poczytaj instrukcje, help'a. Mam nadzieję, że znasz choć trochę angielski.

ODPOWIEDZ