ESI Juli@
Re: ESI Juli@
...Czy ktoś miał już do czynienia z tą kartą?
Właśnie stoje przed dylematem kupna karty, i waham się pomiędzy:
Maya 44MkII
Waveterminal 192L
Juli@
Dotychczas używam SB Live! i tak naprawdę jest tylko jeden powód ku temu, żeby jej nie lubić, ma sporą latencję w podczas prób używania instrumentów VST...
Jako, że dopiero zaczynam kompletpoać sprzęt jestem również ciekawy co do JULII, w specyfikacjach technicznych wypada znakomicie
lecz niestety moje niedowiarstwo zmusza mnie do bardziej empirycznych
badań, pójdę do sklepu i posłucham.
Właśnie stoje przed dylematem kupna karty, i waham się pomiędzy:
Maya 44MkII
Waveterminal 192L
Juli@
Dotychczas używam SB Live! i tak naprawdę jest tylko jeden powód ku temu, żeby jej nie lubić, ma sporą latencję w podczas prób używania instrumentów VST...
Jako, że dopiero zaczynam kompletpoać sprzęt jestem również ciekawy co do JULII, w specyfikacjach technicznych wypada znakomicie
badań, pójdę do sklepu i posłucham.
Jeżeli ta karta Juli@ ma tak słabe parametry, jak beznadziejna jest modelka na reklamie, to nigdy bym tej (karty) nie kupił... Niestety nie wiem, jak w tym przypadku mają się parametry reklamowane do rzeczywistych... te pierwsze są całkiem niezłe.
ja tez podchodzę to tego z pewną taką nieśmiałością do Julii
MAjKA 44 nie jest taka zła, a tańsza O!
MAjKA 44 nie jest taka zła, a tańsza O!
- Token_Ring
badań, pójdę do sklepu i posłucham....
... chyba głosu sprzedawcy: "nie ma" albo "nie da się podłączyć"

Naprawdę wierzysz, że jest w Polsce sklep, do którego pójdziesz i wypróbujesz trzy wybrane przez siebie karty muzyczne?

Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka
...Czy ktoś miał już do czynienia z tą kartą? Cena jest zwalająca - parametry wydają sie dobre - ale jak to sie ma do praktyki?
huh, jakos nie mialbym zaufania do jarmarczno-wiejskoodpustowych efektow typu "karta pasuje do PCI i w prawo i w lewo" - moze mi ktos powiedziec po jakiego grzyba takie udziwnienie? Z jednej strony cinch niesymetryczny z drugiej symetryczne Jacki? A jak mi nagle strzeli do glowy zeby sie przelaczyc z +4dB na -10dB to co, rozbieram kompa i obracam karte? Ile takich rozbiorek wytrzyma zlacze PCI?
Kompletny idiotyzm. Porzadne karty maja takie cos rozwiazane za pomoca malutkiego przekazniczka sterowanego programowo. Jezeli Julia ma wiecej takich "cudownych" i "nowatorskich" rozwiazan to... ratuj sie kto moze.
[addsig]
huh, jakos nie mialbym zaufania do jarmarczno-wiejskoodpustowych efektow typu "karta pasuje do PCI i w prawo i w lewo" - moze mi ktos powiedziec po jakiego grzyba takie udziwnienie? Z jednej strony cinch niesymetryczny z drugiej symetryczne Jacki? A jak mi nagle strzeli do glowy zeby sie przelaczyc z +4dB na -10dB to co, rozbieram kompa i obracam karte? Ile takich rozbiorek wytrzyma zlacze PCI?
Kompletny idiotyzm. Porzadne karty maja takie cos rozwiazane za pomoca malutkiego przekazniczka sterowanego programowo. Jezeli Julia ma wiecej takich "cudownych" i "nowatorskich" rozwiazan to... ratuj sie kto moze.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
a czy ktos wie czy sygnał jest tylko na tych złączach co sa z tyłu ? czy moze te które sa do środka kompa tez sa aktywne?
... chyba głosu sprzedawcy: "nie ma" albo "nie da się podłączyć"

Naprawdę wierzysz, że jest w Polsce sklep, do którego pójdziesz i wypróbujesz trzy wybrane przez siebie karty muzyczne?

...
No wierzę, jestem po przesłuchaniu karty Maya 44mkII w Audiofactory
no a w poniedziałek idę posłuchać pozostałych, ... są jeszcze dobre sklepy na tym świecie, mozna pomarudzić, tylko jak wiadomo jest ich niewiele.
JoU
...
Zastanawiam się nad tą kartą. Powiedz, jak często takie pomysły strzelają do głowy?
W tym przedziale cenowym do tej pory można było kupić tylko dwie karty o w miarę rozsądnych parametrach i wejściu i wyjście stereo + MIDI: Audiophile 2496 (tylko złacza niesymetryczne) lub Phase 22 (tylko złacza symetryczne). W takim towarzystwie Juli@ wydaje się świetną alternatywą, tym bardziej, że gdzieś widziałem, że przetworniki a/c i c/a ma lepsze od obu "rywali".
Zbych
...
Zastanawiam się nad tą kartą. Powiedz, jak często takie pomysły strzelają do głowy?
W tym przedziale cenowym do tej pory można było kupić tylko dwie karty o w miarę rozsądnych parametrach i wejściu i wyjście stereo + MIDI: Audiophile 2496 (tylko złacza niesymetryczne) lub Phase 22 (tylko złacza symetryczne). W takim towarzystwie Juli@ wydaje się świetną alternatywą, tym bardziej, że gdzieś widziałem, że przetworniki a/c i c/a ma lepsze od obu "rywali".
Zbych
A jednak są jeszcze sklepy gdzie można wszystkich wymienionych kart posłuchać www.musiccrater.pl.