ESI Juli@

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Pavulon
ESI Juli@

Post autor: Pavulon » czwartek 03 cze 2004, 13:39

Czy ktoś miał już do czynienia z tą kartą? Cena jest zwalająca - parametry wydają sie dobre - ale jak to sie ma do praktyki?

Chciałbym ja wykorzystać do współpracy z LOGIC- iem - ciekawe jak to się sprawdzi.

Awatar użytkownika
JOURESY

Re: ESI Juli@

Post autor: JOURESY » wtorek 08 cze 2004, 15:52

...Czy ktoś miał już do czynienia z tą kartą?

Właśnie stoje przed dylematem kupna karty, i waham się pomiędzy:

Maya 44MkII

Waveterminal 192L

Juli@

Dotychczas używam SB Live! i tak naprawdę jest tylko jeden powód ku temu, żeby jej nie lubić, ma sporą latencję w podczas prób używania instrumentów VST...

Jako, że dopiero zaczynam kompletpoać sprzęt jestem również ciekawy co do JULII, w specyfikacjach technicznych wypada znakomicie

lecz niestety moje niedowiarstwo zmusza mnie do bardziej empirycznych

badań, pójdę do sklepu i posłucham.

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » wtorek 08 cze 2004, 16:34

Jeżeli ta karta Juli@ ma tak słabe parametry, jak beznadziejna jest modelka na reklamie, to nigdy bym tej (karty) nie kupił... Niestety nie wiem, jak w tym przypadku mają się parametry reklamowane do rzeczywistych... te pierwsze są całkiem niezłe.

Awatar użytkownika
JOURESY

Post autor: JOURESY » wtorek 08 cze 2004, 16:38

ja tez podchodzę to tego z pewną taką nieśmiałością do Julii

MAjKA 44 nie jest taka zła, a tańsza O!

Awatar użytkownika
Token_Ring

Post autor: Token_Ring » wtorek 08 cze 2004, 19:20

Jako, że dopiero zaczynam kompletpoać sprzęt jestem również ciekawy co do JULII, w specyfikacjach technicznych wypada znakomicie

lecz niestety moje niedowiarstwo zmusza mnie do bardziej empirycznych

badań, pójdę do sklepu i posłucham....

... chyba głosu sprzedawcy: "nie ma" albo "nie da się podłączyć"

Naprawdę wierzysz, że jest w Polsce sklep, do którego pójdziesz i wypróbujesz trzy wybrane przez siebie karty muzyczne?

Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » wtorek 08 cze 2004, 20:06

...Czy ktoś miał już do czynienia z tą kartą? Cena jest zwalająca - parametry wydają sie dobre - ale jak to sie ma do praktyki?

huh, jakos nie mialbym zaufania do jarmarczno-wiejskoodpustowych efektow typu "karta pasuje do PCI i w prawo i w lewo" - moze mi ktos powiedziec po jakiego grzyba takie udziwnienie? Z jednej strony cinch niesymetryczny z drugiej symetryczne Jacki? A jak mi nagle strzeli do glowy zeby sie przelaczyc z +4dB na -10dB to co, rozbieram kompa i obracam karte? Ile takich rozbiorek wytrzyma zlacze PCI?

Kompletny idiotyzm. Porzadne karty maja takie cos rozwiazane za pomoca malutkiego przekazniczka sterowanego programowo. Jezeli Julia ma wiecej takich "cudownych" i "nowatorskich" rozwiazan to... ratuj sie kto moze.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
Gres

Post autor: Gres » środa 09 cze 2004, 02:25

a czy ktos wie czy sygnał jest tylko na tych złączach co sa z tyłu ? czy moze te które sa do środka kompa tez sa aktywne?

Awatar użytkownika
JOURESY

Post autor: JOURESY » środa 09 cze 2004, 07:38

... chyba głosu sprzedawcy: "nie ma" albo "nie da się podłączyć"

Naprawdę wierzysz, że jest w Polsce sklep, do którego pójdziesz i wypróbujesz trzy wybrane przez siebie karty muzyczne?

...

No wierzę, jestem po przesłuchaniu karty Maya 44mkII w Audiofactory

no a w poniedziałek idę posłuchać pozostałych, ... są jeszcze dobre sklepy na tym świecie, mozna pomarudzić, tylko jak wiadomo jest ich niewiele.

JoU

Awatar użytkownika
Zbych

Post autor: Zbych » środa 09 cze 2004, 09:15

huh, jakos nie mialbym zaufania do jarmarczno-wiejskoodpustowych efektow typu "karta pasuje do PCI i w prawo i w lewo" - moze mi ktos powiedziec po jakiego grzyba takie udziwnienie? Z jednej strony cinch niesymetryczny z drugiej symetryczne Jacki? A jak mi nagle strzeli do glowy zeby sie przelaczyc z +4dB na -10dB to co, rozbieram kompa i obracam karte? Ile takich rozbiorek wytrzyma zlacze PCI?

...

Zastanawiam się nad tą kartą. Powiedz, jak często takie pomysły strzelają do głowy?

W tym przedziale cenowym do tej pory można było kupić tylko dwie karty o w miarę rozsądnych parametrach i wejściu i wyjście stereo + MIDI: Audiophile 2496 (tylko złacza niesymetryczne) lub Phase 22 (tylko złacza symetryczne). W takim towarzystwie Juli@ wydaje się świetną alternatywą, tym bardziej, że gdzieś widziałem, że przetworniki a/c i c/a ma lepsze od obu "rywali".

Zbych

Awatar użytkownika
Hand

Post autor: Hand » środa 09 cze 2004, 11:05

A jednak są jeszcze sklepy gdzie można wszystkich wymienionych kart posłuchać www.musiccrater.pl.

ODPOWIEDZ