Jakiego Cubase kupić?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Sroka
Jakiego Cubase kupić?

Post autor: Sroka » środa 02 cze 2004, 03:57

Witam.

Posiadam od jakiegoś czasu starą wersję Cubase VST 5 i chciałbym kupić nową wersję tego samego programu.

Proszę o radę którą wersję kupić do domowego studia.

Czy ewentualnie "Studio Case" jest wystarczający ?

Pozdrawiam, Sroka
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: Jakiego Cubase kupić?

Post autor: Tadeo » środa 02 cze 2004, 11:43

...Witam.

Posiadam od jakiegoś czasu starą wersję Cubase VST 5 i chciałbym kupić nową wersję tego samego programu.

Pozdrawiam, Sroka ...

A co w tej sterszej wersji brakuje Ci do pracy?

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » środa 02 cze 2004, 12:29

......Witam.

Pozdrawiam, Sroka ...

A co w tej sterszej wersji brakuje Ci do pracy?...

Od jakiegoś czasu mam problem z zawieszaniem tego programu.

Tzn w ostatnią sobotę zainstalowałem nowy system łącznie ze sterownikami + Cubase + Wtyczki.

Wczoraj przyszedł mi program Norton Antyvirus i pozainstalowaniu dzieje się coś takiego. Jak odpalam cubase toma dwe informacje:[ Incomplete Loading ] i tuż po niej [ Load - Error ].

Żadne przeinstalowania nic nie pomagają ciągle jest to samo. Ale gdy zrobię wszystko po kolei czyli Norton zainstaluje tuż po instalacji systemu a dopiero po nim cubase to jest wszystko ok.

Ale tak być nie powinno ponieważ każda inna instalacja będzie dalej prawdopodobnie dawała ten sam efekt.

I z tąd myśl o zmianie na cubase który jest napisany z możliwością współpracy w środowisku Windows XP.

Pozdrawiam, Sroka

Grey

Post autor: Grey » środa 02 cze 2004, 12:52

Wybacz ale program antywirusowy w komputerze do audio to male nieporozumienie jako ze te programy skanuja pliki w locie co spowalnia prace i powoduje pare innych mniej lub bardziej upierdliwych komplikacji. Wylacz skanowanie w locie to moze przejdzie, zmiana sekwencera nic tu nie zmieni.

Pozdr,

eis, eis, baby!

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 02 cze 2004, 13:10

...Wybacz ale program antywirusowy w komputerze do audio to male nieporozumienie jako ze te programy skanuja pliki w locie co spowalnia prace i powoduje pare innych mniej lub bardziej upierdliwych komplikacji. Wylacz skanowanie w locie to moze przejdzie, zmiana sekwencera nic tu nie zmieni.

nie wiem czy norton tez to ma... mozna wylaczyc skanowanie plikow jakiegos typu albo z niektorych katalogow. Tak robie gdy instaluje Kasperskiego na maszynach pracujacych jako servery SQL - po prostu nie kaze mu skanowac plikow zawierajacych databazy.

Tym niemniej zgadzam sie ze Antyvir i Kubus to bardzo zle zestawienie.

Ale przejsc na nowy prog jednak warto - chociazby dlatego ze seria SX bez porownania lepiej brzmi (w/g mojej oceny - glownie to zasluga zmian w EQ, pewnie czegos jeszcze). No i ta beznadziejna edycja automatyki w VST...

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » środa 02 cze 2004, 20:15

......Witam.

Pozdrawiam, Sroka ...

Zapewne licencji...

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » środa 02 cze 2004, 23:21

.........Witam.

Pozdrawiam, Sroka ...

Zapewne licencji... ...

Kretyn....

sory, ale jak słyszę takie bzdety to mi buty spadają...

PrzecieżKolega baardzo wyraźnie mówi o kupieniu..

czy trzeb ato młotkiem powtórzyć?

heh

ludzie

nie macie innych zmartwień?
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » czwartek 03 cze 2004, 00:24

Dla mnie różnice pomiędzy wersją VST a SX są aż za nadto oczywiste- dlatego też rozumiem ewentualną potrzebę zmiany sekwencera... ale jak ktoś nie ma nic do powiedzenia, to jak 'zdarta płyta' nawija o licencji... a szkoda, bo 'dostało' się osobie, której nie znamy tak dokładnie, aby wiedzieć czy zarzuty są słuszne, czy nie... czyli reasumując- najpierw myśleć, potem pisać i wysyłać... bo można kogoś obrazić BEZPODSTAWNIE.

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » czwartek 03 cze 2004, 00:27

Wczoraj przyszedł mi program Norton Antyvirus i pozainstalowaniu dzieje się coś takiego. Jak odpalam cubase toma dwe informacje:[ Incomplete Loading ] i tuż po niej [ Load - Error ].

a czy nie jest to przypadkiem wina tego, że antywirus skasował jakiś ważny plik? uznał go za coś niebezpiecznego, lub został on wcześniej zainfekowany?... Nie widzę przeszkód do wspólnego 'życia' na jednej platformie sekwencera i programu antywirusowego- trzeba tylko wyłączyć skanowanie 'on-line'... i będzie wszystko ok.. no i uważać, aby antywirus czegoś bez naszej wiedzy nie skasował... wiadomo, że zainstalowany Cubase nawet bez malutkiego pliku ważnego do startu może się w ogóle nie odpalić....

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » czwartek 03 cze 2004, 01:40

Zapewne licencji... ...

Nie mam zamiaru udowadniać tobie mojej licencji.

Dodam ci tylko że zarabiałem na Cubase VST 5 jeden dzień a na wersję nową będe pracował półtora dnia. Więc sam widzisz że mi się nie opłaca ściągać pirata.

Moge ci się jeszcze pochwalić że oprócz legalnego Windowsa mam jeszcze pakiet wtyczek TC Native Bundle, Wave Lab.

Czy to miał być żart czy nie to ci się z żadnej storny nie udało.

Co do Programu to nie jestem przekonany do końca o zmianie lecz poprostu przyszło mi coś takiego na myśl że może rozwiazanie problemu poprzez kupno nowego Cubusia który jest napisany dla środowiska Windows XP.

A co do antywirusa to problem jest taki ze na razie kompa mam jednego jest on podpięty na stałe do sieci internetowej.

Więc z tąd decyzja o kupieniu zabezpieczenia antywirusowego.

Czy w komputerze do pracy z programami muzycznymi nie powinno się instalować żadnego innego oprogramowania?

Jezeli tak to może lepiej kupić kompa tylko do celów muzycznych bez łacza internetowego.

Poradzcie coś.

Pozdrawiam, Sroka

ODPOWIEDZ