muj przyjaciel chcialby kupic w USA na zzound lub na ebay sampler mpc 1000 bo tam jest duzo tanszy.mpcete przywiozla by moja babcia bo akurat sie tu wybiera.I teraz pytanko jak to jest z tym cłem?i czy sa jakies jeszcze oplaty,zeby to potem niewyszlo drozej niz tu.prosze o pomoc bedziemy MASAKRYCZNIE wdzieczni.
Jak to jest z cłem?
- minimalmusic
Re: Jak to jest z cłem?
jesli uzywany, to wystarczy, ze babcia powie, ze to jej sampler 

- minimalmusic
a jesli nowy, to pobrudzic, zakurzyc, i tez powiedziec, ze uzywany :]
- minimalmusic
poza tym jesli babcia ma obywatelstwo amerykanskie, lub byla tam ponad 12 miesiecy, to obowiazuje ją prawo do przewozu sporej ilosci rupieci, w tym samochodu i innych :]
...poza tym jesli babcia ma obywatelstwo amerykanskie, lub byla tam ponad 12 miesiecy, to obowiazuje ją prawo do przewozu sporej ilosci rupieci, w tym samochodu i innych :]...
no to super! co do babci to spox bo ona jest tam juz 20 lat takze jak jest tak jak mowisz to bylbym wniebowziety
jeszcze mam pytanko jak wyglada kupowanie na ebay i zzound przyznaje ze w tym to jestem ............. chcialbym zaplacic z tąd zeby babcia mi przez rok nie gadala "na jakie pierdoly ja kase wydaje" poprostu zeby odebrala i przywiozla.
co do zaplacenia to mam karte maestro ale niewiem czy moge nia placic za granica????? to jest dlamnie najwarzniejsze pytanie "JAK ZA TO ZAPLACIC"
bardzo dziekuje za pomoc czekam na dalsze podpowiedzi
no to super! co do babci to spox bo ona jest tam juz 20 lat takze jak jest tak jak mowisz to bylbym wniebowziety

co do zaplacenia to mam karte maestro ale niewiem czy moge nia placic za granica????? to jest dlamnie najwarzniejsze pytanie "JAK ZA TO ZAPLACIC"
bardzo dziekuje za pomoc czekam na dalsze podpowiedzi

Babcia spokojnie przewiezie sampler, tak jak np laptop czy drogą kamerę bez cła. Taniej byłoby gdyby za ciebie zapłaciła (mniejsze koszty) bo kartą maestro wiele nie zdziałasz.Visa byłaby lepsza.
Nie lubię kłamać ale w tej sytuacji wciśnij babci kit, że TY będziesz mógł często pożyczać i używać ten sprzęt a forsę daje ktoś inny.
Albo wymyśl coś lepszego
Nie zwlekaj i zakładaj konto bo potwierdzenie przyjdzie pocztą, a to trochę trwa.
Jasiek
Nie lubię kłamać ale w tej sytuacji wciśnij babci kit, że TY będziesz mógł często pożyczać i używać ten sprzęt a forsę daje ktoś inny.
Albo wymyśl coś lepszego
Nie zwlekaj i zakładaj konto bo potwierdzenie przyjdzie pocztą, a to trochę trwa.
Jasiek

Obecnie projektant systemów oświetleniowych LED
dziekuje wam!
Jasiek mam prozbe muglbym prosic cie o nr. gadu gadu alto tlena?
mam jeszcze pare pytan.
dzieki jeszcze raz
wlsonpro@o2.pl
Jasiek mam prozbe muglbym prosic cie o nr. gadu gadu alto tlena?
mam jeszcze pare pytan.
dzieki jeszcze raz
wlsonpro@o2.pl
- Token_Ring
...jesli uzywany, to wystarczy, ze babcia powie, ze to jej sampler

Gorzej, jeśli celnik poprosi Ją, żeby coś na poczekaniu zsamplowała

Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka