Czy znacie kogoś, kto potrafiłby zrobić Bypass w preampie Marshall JMP-1, MesaBoogie Triaxis itd.? Chodzi o to, aby wpiąć je do jednej końcówki mocy i aby nie wchodziły sobie w paradę.
[addsig]
Zrobić bypass w preampie
gadu-gadu 4021735
Re: Zrobić bypass w preampie
...Czy znacie kogoś, kto potrafiłby zrobić Bypass w preampie Marshall JMP-1, MesaBoogie Triaxis itd.? Chodzi o to, aby wpiąć je do jednej końcówki mocy i aby nie wchodziły sobie w paradę.
...
Raczej nie bypass, a line selector do wyboru preampu - robi takie np. Nobels, Boss.
Jacek
...
Raczej nie bypass, a line selector do wyboru preampu - robi takie np. Nobels, Boss.
Jacek
Chodzi mi oto, aby podłączyć je szeregowo np. tak: gitara -> Triaxis -> JMP-1 -> końcówka mocy -> paczka
[addsig]
[addsig]
gadu-gadu 4021735
Jest możliwe, aby zrobić Bypass w preampach tego typu?
[addsig]
[addsig]
gadu-gadu 4021735
...Jest możliwe, aby zrobić Bypass w preampach tego typu?
...
przerabianie samego JMP1, albo triaxisa nie ma sensu, bo są dość mocno napakowane elektroniką. Natomiat jako zewnętrzne urządzenie - jak najbardziej, nawet zbudowałem kiedyś coś takiego - Midi-switcher
akurat ten nie bypassuje preampów, tylko "wybiera" sobie jeden z nich, podaje mu sygnał gitary (drugi wyciszając - zmniejsza ryzyko powstawania szumów, sprzeżeń, zwłaszcza, jak ten akurat nieużywany ma ustawiony jakiś hi-gainowy kanał), powroty z obu preampów są stereo, switcher wybiera sobie odpowieni i podaje go na końcówkę.
Dodatkowo na wejściu można załączyć dopalacz, jest też osobne wyjście na tuner.
A wszystko sterowane via MIDI.
Pozdrawiam
Piter
...
przerabianie samego JMP1, albo triaxisa nie ma sensu, bo są dość mocno napakowane elektroniką. Natomiat jako zewnętrzne urządzenie - jak najbardziej, nawet zbudowałem kiedyś coś takiego - Midi-switcher
akurat ten nie bypassuje preampów, tylko "wybiera" sobie jeden z nich, podaje mu sygnał gitary (drugi wyciszając - zmniejsza ryzyko powstawania szumów, sprzeżeń, zwłaszcza, jak ten akurat nieużywany ma ustawiony jakiś hi-gainowy kanał), powroty z obu preampów są stereo, switcher wybiera sobie odpowieni i podaje go na końcówkę.
Dodatkowo na wejściu można załączyć dopalacz, jest też osobne wyjście na tuner.
A wszystko sterowane via MIDI.
Pozdrawiam
Piter
ooooooo Piter! Podoba mi się to twoje urządzenie
Skontaktuje się z tobą przez e-mail
Pozdrawiam
[addsig]

Skontaktuje się z tobą przez e-mail
Pozdrawiam
[addsig]
gadu-gadu 4021735