Miniaturowa nagrywarka

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
devil
Miniaturowa nagrywarka

Post autor: devil » czwartek 22 kwie 2004, 11:59

Witam.

Przymierzamy sie do otwarcie malego loklanego radia.

Budzetowe...

czyli mikrofony typu XML, StudioProject itd...

narazie zwykly mikser bez zadnych preampow.

narazie nie mamy komputera a chodzi o to aby całą emisje ktora bedzie szla w TV kablowej nagrac

Poszukuje jakiegos urzadzonka do ktorego mozna podpiac sygnal liniowy z miksera (suma, stereo) i aby bylo w stanie nagrywac bez przerw prez ok 3 godziny.

I najlepiej aby to cos bylo wyposarzone np w port usb aby mozna bylo pozniej te 3 godziny materialu zgrac do komputera w krotszym czasie (skompresowac np w mp3 z archiwizowac na cd)

myslalem o jakis urzadzeniach typu odwarzacze mp3 ale oprocz duzego dysku i portu usb nie moga nagrywac sygnalu audio...

komputer odpada gdyz juz nie raz zdazylo mi sie ze po 30minutach nagrywania czasmi sie zawiesil (chodzi mi o raczej rozwiazanie zamkniete)

Jak to zrobic..

HELP

HELP
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
Hofander

Re: Miniaturowa nagrywarka

Post autor: Hofander » czwartek 22 kwie 2004, 12:17

...Witam.

Budzetowe...

czyli mikrofony typu XML, StudioProject itd.

Spróbuj Korg Pandora PXR4, mała poręczna nagrywarka na Smart Media z USB. Poza tym jak chcesz iść budżetowo w mikrofony spróbuj AKG C2000B, który teraz kosztuje 779,- zł

Pozdrawiam

Hofi

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » czwartek 22 kwie 2004, 12:30

......Witam.

Budzetowe...

czyli mikrofony typu XML, StudioProject itd.

Spróbuj Korg Pandora PXR4, mała poręczna nagrywarka na Smart Media z USB. Poza tym jak chcesz iść budżetowo w mikrofony spróbuj AKG C2000B, który teraz kosztuje 779,- zł

Pozdrawiam

Hofi ...

Hmm... no tak...

ale 3 godzin bez przewry to to raczej nie nagra.... 128 MB smart media to chbya za malo

Swoja droga koszt prawie 2500zł to troche za duzo....jka dla nas

Owszem jest malutki...ale to ja wole chyba cos ala minidisc z funkcja angrywania z kompresja i tam chyba wejdzie ok 3 godzin. Co prawda pozniej kolejne 3 godziny berde zgrywac do komputera..

Ale cos mi sei zdaje ze chyba tego sie nei obejdzie

Choz z drugiej strony zwykla nokia 5510 ma opcje nagrywania prez linein a potem mozna przez usb przegrac do komputera szybko...

Czy na prawde nei ma takeigo urzadzenia

(nie potrzeba mi zadnych wielosladow z efektami itd)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 22 kwie 2004, 12:56

Hmm... no tak...

ale 3 godzin bez przewry to to raczej nie nagra.... 128 MB smart media to chbya za malo

Swoja droga koszt prawie 2500zł to troche za duzo....jka dla nas

Owszem jest malutki...ale to ja wole chyba cos ala minidisc z funkcja angrywania z kompresja i tam chyba wejdzie ok 3 godzin. Co prawda pozniej kolejne 3 godziny berde zgrywac do komputera..

poszukaj na www.allegro.pl minidisc tez mają usb i są dosyc tanie w utrzymaniu :) koszt smart media 128mb przekracza koszt nosnika md 140mb :) wiadomo kompresja , ale cos za cos :)

pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » czwartek 22 kwie 2004, 13:06

No dobra.

Ale czy ten minidsic np sony MD

oprocze tego ze mozna przez port usb przegrywac z PC do MD to czy mozna w druga sotrne np nagrany material na minidisc (np z mikrofonu) przegrac na PC

Bo o to mi glownie chodzi aby np material nagany (np 30 minutowy) w grac do komputera np jedna minute jako plik a nie nagrywac jakims programem w 30 minut)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tomsfactory

Post autor: tomsfactory » czwartek 22 kwie 2004, 13:17

...No dobra.

oprocze tego ze mozna przez port usb przegrywac z PC do MD to czy mozna w druga sotrne np nagrany material na minidisc (np z mikrofonu) przegrac na PC

Bo o to mi glownie chodzi aby np material nagany (np 30 minutowy) w grac do komputera np jedna minute jako plik a nie nagrywac jakims programem w 30 minut)

Pozdrawiam...

Niestety z md na pc przez usb - Niet!!!!

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 22 kwie 2004, 13:20

...No dobra.

Pozdrawiam...

Z tego co sie teraz kolegi pytałem sony Net MD N10 ma mozliwosc komunikacji z pc tylko w jedna strone ( co mnie troszke dziwi:() czyli z pc na md nagrasz ale spowrotem do pc tylko audio czyli czas taki sam jak nagrywanie :( . Moze są modele które są"normalne"

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 22 kwie 2004, 13:22

oprocze tego ze mozna przez port usb przegrywac z PC do MD to czy mozna w druga sotrne np nagrany material na minidisc (np z mikrofonu) przegrac na

Mowisz o Walkmanach Sony NET MD? Nie, sony NET MD nie umozliwia przegrywania przez USB z plytki do PC.

To taka ochrona przed piratami, ktora oczywiscie piratom niewiele szkodzi, a normalni ludzie cierpia.

NET MD ma jeszcze 1000 wyjatkowo upierdliwych zabezpieczen (wszystkie rownie wkurzajace jak proste do obejscia), ale to nie temat na ten watek.

Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 22 kwie 2004, 14:02

...Ale czy ten minidsic np sony MD

oprocze tego ze mozna przez port usb przegrywac z PC do MD to czy mozna w druga sotrne np nagrany material na minidisc (np z mikrofonu) przegrac na

Mowisz o Walkmanach Sony NET MD? Nie, sony NET MD nie umozliwia przegrywania przez USB z plytki do PC.

To taka ochrona przed piratami, ktora oczywiscie piratom niewiele szkodzi, a normalni ludzie cierpia.

NET MD ma jeszcze 1000 wyjatkowo upierdliwych zabezpieczen (wszystkie rownie wkurzajace jak proste do obejscia), ale to nie temat na ten watek.

...

Jesli jestes w stanie pomóc koledze w skrajnej desperacji to napisz na mojego @ . Kumpel wywalił kase na md aby nagrywac próby :) i teraz ma problem .

Moze jestes jego swiatełkiem w tunelu :)

Z góry dzieki :)

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 22 kwie 2004, 14:24

Jesli jestes w stanie pomóc koledze w skrajnej desperacji to napisz na mojego @ . Kumpel wywalił kase na md aby nagrywac próby :) i teraz ma problem .

Co tu wiele mowic...co nagram w terenie to przegrywam za pomoca innego MD wyposazonego w wyjscie cyfrowe... niestety nie dziala toto dla trybow LP, wtedy juz tylko analog zostaje

Jak kolega nagrywa proby to pewnie i wyjsciem analogowym niewiele straci.

Niestety to trwa odpowiednio dluuuuuugoooooo....

Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

ODPOWIEDZ