Komputer jako procesor efektów
- santana.uk
Mam bardzo pilna sprawe(w zaszadzie to na wczoraj)
Nie mam pod reka zadnego procesorka efektowego a potrzebuje jakiegos pogłosu. I pomyslalem nad wykorzystaniem w tym celu komputera(laptop karta dz zintegrowana brak sterow ASIO).
Ale nie mam pomyslo jak to zrobic.
Czy potzrzebuje jakiegos specjalnego oprogramowania.(dysponuje Cooledit 2 oraz wavlabem 3)
Widzialem jak znajomy robil cos takiego na protoolsie (digi001) i zastanawiam sie czy na takim sprzecie jest to w ogle mozliwe.
Z gory dzieki za pomoc.
[addsig]
Nie mam pod reka zadnego procesorka efektowego a potrzebuje jakiegos pogłosu. I pomyslalem nad wykorzystaniem w tym celu komputera(laptop karta dz zintegrowana brak sterow ASIO).
Ale nie mam pomyslo jak to zrobic.
Czy potzrzebuje jakiegos specjalnego oprogramowania.(dysponuje Cooledit 2 oraz wavlabem 3)
Widzialem jak znajomy robil cos takiego na protoolsie (digi001) i zastanawiam sie czy na takim sprzecie jest to w ogle mozliwe.
Z gory dzieki za pomoc.
[addsig]
Rezyseria dzwieku - Poznań
Re: Komputer jako procesor efektów
Odpal programik xlutop chainer (http://www.xlutop.com) i wepnij do niego wtyczkę vsti Ambience (http://magnus.smartelectronix.com/)
Efekt powinien być zadowalający, choć karta pokładowa z laptopa zapewne szumi jak diabli.
Efekt powinien być zadowalający, choć karta pokładowa z laptopa zapewne szumi jak diabli.
- santana.uk
Wielkie dzieki. Chociaz ten programik wymaga ASIO a moja karta nie posiada takowych. Ale mysle ze bez tego to nic sie nie da zrobic.
Jeszcze raz dzieki.
[addsig]
Jeszcze raz dzieki.
[addsig]
Rezyseria dzwieku - Poznań
...Wielkie dzieki. Chociaz ten programik wymaga ASIO a moja karta nie posiada takowych. Ale mysle ze bez tego to nic sie nie da zrobic.
Jeszcze raz dzieki.
...
zainstaluj sobie demo Cubasisa VST albo Cubase VST/SX. W komplecie jest sterownik ASIO dla kart multimedialnych. Driver działa tak se, ale działa...
Możesz ewentualnie spróbować zainstalować te sterowniki, ale gwarancji nie daję, że zadziała lepiej niż ASIO Multimedia Driver.
Pozdro
Groover
Jeszcze raz dzieki.
...
zainstaluj sobie demo Cubasisa VST albo Cubase VST/SX. W komplecie jest sterownik ASIO dla kart multimedialnych. Driver działa tak se, ale działa...
Możesz ewentualnie spróbować zainstalować te sterowniki, ale gwarancji nie daję, że zadziała lepiej niż ASIO Multimedia Driver.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
http://michael.tippach.bei.t-online.de/asio4all/index.html
Tam znajdziesz sterowniki asio które działaja wysmienicie nawet z kartami zintegrowanymi,polecam (sam używam i jestem bardzo zadowolony)
Tak na marginesie: Groover dlaczego ta twoja strona tak często nie działa??
Tam znajdziesz sterowniki asio które działaja wysmienicie nawet z kartami zintegrowanymi,polecam (sam używam i jestem bardzo zadowolony)
Tak na marginesie: Groover dlaczego ta twoja strona tak często nie działa??
hmmmmmmmm..............
właśnie skoro już jest temat tego typu to chętnie bym tu władował swoje "żółtodzibersko-lamerskie" :] pytanko. Jako że w sprzęcie to ja wogóle jestem nemo to tak łopatologicznie. Mam np gitare, podpinam ją do kompa (czyli do cholernego SBLive), puszczam przez jakiś live input w Wavelabie i mam na to nałożony np Izotope - Trash. Wale w struny, a dzwięk odzywa się dopiero po jakiejś sekundzie - czyli nie pogram jednym słowem bo z takim opóźnieniem to się nic nie da zrobić. I teraz wg was takie sterowniki pomogą mi obniżyć latencję do takiego poziomu, że będę sobie mógł pograć bezproblemowo "na żywca"? A jeśli nie - to jaka jest najtańsza karta muzyczna, która mi coś takiego umożliwi??
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"
...właśnie skoro już jest temat tego typu to chętnie bym tu władował swoje "żółtodzibersko-lamerskie" :] pytanko. Jako że w sprzęcie to ja wogóle jestem nemo to tak łopatologicznie. Mam np gitare, podpinam ją do kompa (czyli do cholernego SBLive), puszczam przez jakiś live input w Wavelabie i mam na to nałożony np Izotope - Trash. Wale w struny, a dzwięk odzywa się dopiero po jakiejś sekundzie - czyli nie pogram jednym słowem bo z takim opóźnieniem to się nic nie da zrobić. I teraz wg was takie sterowniki pomogą mi obniżyć latencję do takiego poziomu, że będę sobie mógł pograć bezproblemowo "na żywca"? A jeśli nie - to jaka jest najtańsza karta muzyczna, która mi coś takiego umożliwi??...
Człowieku - poszperaj na forum - ten temat jest juz skatowany do bólu. Szukaj ASIO, Live, Creative, kX, latencja, itp. Nie ma sensu powtarzać 100 razy tego samego. Krótko mówiąc potrzebujesz sterowników ASIO do swojej karty. Szczególy znajdziesz przeglądając forum.
Człowieku - poszperaj na forum - ten temat jest juz skatowany do bólu. Szukaj ASIO, Live, Creative, kX, latencja, itp. Nie ma sensu powtarzać 100 razy tego samego. Krótko mówiąc potrzebujesz sterowników ASIO do swojej karty. Szczególy znajdziesz przeglądając forum.
no fakt - jest tego troche... to oświeć mnie chociaż czy ten Asio Fx Processor o którym piszesz w swoich postach daje takie ładne rezultaty sam czy w połączeniu z driversami Kx ?
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"
...no fakt - jest tego troche... to oświeć mnie chociaż czy ten Asio Fx Processor o którym piszesz w swoich postach daje takie ładne rezultaty sam czy w połączeniu z driversami Kx ?...
Jak sama nazwa wskazuje jest to ASIO procesor, a więc wymaga driverów ASIO. Firmowe sterowniki Live'a nie obsługują tego trybu więc potrzebujesz alternatywnych czyli kXów bo one umozliwiają pracę efektów w czasie rzeczywsistym.
Jak sama nazwa wskazuje jest to ASIO procesor, a więc wymaga driverów ASIO. Firmowe sterowniki Live'a nie obsługują tego trybu więc potrzebujesz alternatywnych czyli kXów bo one umozliwiają pracę efektów w czasie rzeczywsistym.
yyyy, ten tego... a jest jakiśfree chainer? hmmm bo narazie nie wyskoczę z 60 $ bo cza samochód dokończyć remotnować... a cośtakiego sięby przydało... bo nie mam sensu kupować niektóych efektuff tylko po to by dwa razu w życiu z nich skorzystać...
www.surogat.pl