Poprzednio umieściłem to pytanie nie w tym Dziale co trzeba.
Ale możecie podrzucić linki, które zawierają informacje na temat kontrolerów midi wyposażonych w tarczę do scratch'owania i ewentualnie coś w stylu crossfadera plus inne bajery.
Chodzi mi o wykorzystanie go w programie NI Traktor (tylko nie mówcie o Final Scratch i tego typu zestawach
Dzięki pozdrawiam
Scrtach na MIDI kontrolerze
Bolesławiec, dolnośląskie
Re: Scrtach na MIDI kontrolerze
...Poprzednio umieściłem to pytanie nie w tym Dziale co trzeba.
Ale możecie podrzucić linki, które zawierają informacje na temat kontrolerów midi wyposażonych w tarczę do scratch'owania i ewentualnie coś w stylu crossfadera plus inne bajery.
Chodzi mi o wykorzystanie go w programie NI Traktor (tylko nie mówcie o Final Scratch i tego typu zestawach
Dzięki pozdrawiam
...
eeeeee......... nie lepiej kupic normalne decki i wziasc sie do prawdziwej roboty/nauki.... he?
Dzięki pozdrawiam
...
eeeeee......... nie lepiej kupic normalne decki i wziasc sie do prawdziwej roboty/nauki.... he?
eeeeee......... nie lepiej kupic normalne decki i wziasc sie do prawdziwej roboty/nauki.... he?...
Nie o to chodzi, nie jestem DJ'em i nie potrzebuję "odtwarzacza" do vinyli.
Ale potrzebuję zrobić dość często scratch i to na wybranym pliku .wav. Wiem, że można myszką ale to nie jest dość wygodne. Zrozumcie i dajcie jakiś cynk. PLZ
eeeeee......... nie lepiej kupic normalne decki i wziasc sie do prawdziwej roboty/nauki.... he?...
Nie o to chodzi, nie jestem DJ'em i nie potrzebuję "odtwarzacza" do vinyli.
Ale potrzebuję zrobić dość często scratch i to na wybranym pliku .wav. Wiem, że można myszką ale to nie jest dość wygodne. Zrozumcie i dajcie jakiś cynk. PLZ

...Hej!
Gdzieś kiedyś widziałem taką tarczę, która miała uchwyt do myszki. Myszka nieruchomo leżała na tarczy. Ruchy tej ostatniej były przenoszone na kulkę, a dalej to już wiadomo. Jak masz jakiś gramofon (w sumie, to obojętnie jaki) to możesz sobie sam takie coś wykombinować. Jak Ci się uda, to daj znać.
Pozdro
ddThor...
To całkiem spoko pomysł, tylko myślałem o czymś dobrym jakościowo i wygodnym, a przede wszystki stworzonym do tego celu (kontroler midi lub jakieś inne urządzenie, które dałoby radę). Ale dzięki i za to, wcześniej na to nie wpadłem.
Gdzieś kiedyś widziałem taką tarczę, która miała uchwyt do myszki. Myszka nieruchomo leżała na tarczy. Ruchy tej ostatniej były przenoszone na kulkę, a dalej to już wiadomo. Jak masz jakiś gramofon (w sumie, to obojętnie jaki) to możesz sobie sam takie coś wykombinować. Jak Ci się uda, to daj znać.

Pozdro
ddThor...
To całkiem spoko pomysł, tylko myślałem o czymś dobrym jakościowo i wygodnym, a przede wszystki stworzonym do tego celu (kontroler midi lub jakieś inne urządzenie, które dałoby radę). Ale dzięki i za to, wcześniej na to nie wpadłem.
...Poprzednio umieściłem to pytanie nie w tym Dziale co trzeba.
Dzięki pozdrawiam
...
a po co? Nie wystarczy Ci nowa wersja Turntablista PRO??? Jest świetny - i darmowy
Pozdro
Groover
Dzięki pozdrawiam
...
a po co? Nie wystarczy Ci nowa wersja Turntablista PRO??? Jest świetny - i darmowy

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
w nowym traktorze nawet myszką scratch wychodzi nieźle.
tak na marginesie nie jestem zwolennikiem "cyfrowego scratchu"
nie ma to jak real vinyl - kto grał ten rozumie - pozdrawiam
tak na marginesie nie jestem zwolennikiem "cyfrowego scratchu"
nie ma to jak real vinyl - kto grał ten rozumie - pozdrawiam
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
...w nowym traktorze nawet myszką scratch wychodzi nieźle.
## hehe - w turntablist PRO funkcją scratch sterujesz PitchBenderem
Pozdro
Groover
## hehe - w turntablist PRO funkcją scratch sterujesz PitchBenderem

Pozdro
Groover
nowe portale:

Pozdro
Groover...
A jak importowac ta wtyczke do sound forge'a?
A jak importowac ta wtyczke do sound forge'a?...
nie da się. To jest instrument VSTi.
Pozdro
Groover
nowe portale: