Mam taki mały pomysł. Ponieważ bardzo lubię kX-sy, ale brzmienie SB nie jest dobre więc wymyśliłem sobie, że kupię kartę 24 bitową z dobrymi przetwornikami oraz wejściem i wyjściem cyfrowym. W ten sposób będę mógł cieszyć się w dalszym ciągu kX'mi natomiast korzystać z lepszych przetworników nowej karty. Oczywiście trzeba będzie poprzestać na 16/48 ale to mi wystarczy.
I tu kilka pytań:
- czy powiedzmy, wyjście cyfrowe karty Maya mkII będzie współpracować z wejściem SBLive przy 16/48?
- czy wejścia karty Maya można bezpośrednio przekierować na jej wyjście cyfrowe?
- Maya nie ma wejścia cyfrowego, czy ktoś może pochwalić inną kartę w podobnej cenie posiadającą wej i wyj oraz preamp mic?
- i na koniec, czy ktoś stosuje podobne rozwiązanie?
pozdrawiam
PITmaster
Bo lubię te ruskie stery
Re: Bo lubię te ruskie stery
He, po tym co Ty piszesz to ja podejrzewam, że Ty sypiasz z tymi Kx'ami. Ja też je bardzo lubie ale nie do przesady.
Jak mam Ci coś poradzić to jak już tak chcesz to kup sobie zewnętrzny przetwornik A/C i C/A nie będziesz nic pakował wiecej do kompa.
Jak mam Ci coś poradzić to jak już tak chcesz to kup sobie zewnętrzny przetwornik A/C i C/A nie będziesz nic pakował wiecej do kompa.
Nie ma co
...He, po tym co Ty piszesz to ja podejrzewam, że Ty sypiasz z tymi Kx'ami. Ja też je bardzo lubie ale nie do przesady.
...
Dobra myśl tylko podaj jakiś typ i w rozsądnej cenie, no i oczywiście z preampem, hmm?
W AkuTech mają coś odpowiedniego bo nie widzę?
PITmaster
...
Dobra myśl tylko podaj jakiś typ i w rozsądnej cenie, no i oczywiście z preampem, hmm?
W AkuTech mają coś odpowiedniego bo nie widzę?
PITmaster
http://allegro.pl/show_item.php?item=23121884
Tą kartę sprzedaje chyba Groover. Ja bym się nie zastanawiał żebym tylko miał teraz kase na takie rzeczy. Moim zdaniem jakość będzie porównywalna z Mayą ( opieram się na testach które czytałem ) 6 kanałów anallogowo, pełna zgodność z kX i trochę bajerów na panelu. Odstep od szumów powinien być zbliżony do Maya - zresztą popytaj właściciela o szczegóły.
Tą kartę sprzedaje chyba Groover. Ja bym się nie zastanawiał żebym tylko miał teraz kase na takie rzeczy. Moim zdaniem jakość będzie porównywalna z Mayą ( opieram się na testach które czytałem ) 6 kanałów anallogowo, pełna zgodność z kX i trochę bajerów na panelu. Odstep od szumów powinien być zbliżony do Maya - zresztą popytaj właściciela o szczegóły.
...http://allegro.pl/show_item.php?item=23121884
Tą kartę sprzedaje chyba Groover. Ja bym się nie zastanawiał żebym tylko miał teraz kase na takie rzeczy. Moim zdaniem jakość będzie porównywalna z Mayą ( opieram się na testach które czytałem ) 6 kanałów anallogowo, pełna zgodność z kX i trochę bajerów na panelu. Odstep od szumów powinien być zbliżony do Maya - zresztą popytaj właściciela o szczegóły....
Znam, mialem na celowniku.
Jednak to Audigy2, które (chodź Player) testowałem u siebie i osobiście nie zauważałem większej różnicy jeżeli chodzi o D/A w porównaniu do Live'a. Zaznaczam, że mówię wyjściu analogowym które o wbu kartach brzmi podobnie, natomiast A/D Live'a szumią.
Tym czasem kupując Mayę kupuję jakis tam nienajgorszy preamp na którym mi zależy no i dobre A/D. Wszystko zależy od tego czy jej wyjście cyfrowe potrafi pracować w 16bitach.
PITmaster
Tą kartę sprzedaje chyba Groover. Ja bym się nie zastanawiał żebym tylko miał teraz kase na takie rzeczy. Moim zdaniem jakość będzie porównywalna z Mayą ( opieram się na testach które czytałem ) 6 kanałów anallogowo, pełna zgodność z kX i trochę bajerów na panelu. Odstep od szumów powinien być zbliżony do Maya - zresztą popytaj właściciela o szczegóły....
Znam, mialem na celowniku.
Jednak to Audigy2, które (chodź Player) testowałem u siebie i osobiście nie zauważałem większej różnicy jeżeli chodzi o D/A w porównaniu do Live'a. Zaznaczam, że mówię wyjściu analogowym które o wbu kartach brzmi podobnie, natomiast A/D Live'a szumią.
Tym czasem kupując Mayę kupuję jakis tam nienajgorszy preamp na którym mi zależy no i dobre A/D. Wszystko zależy od tego czy jej wyjście cyfrowe potrafi pracować w 16bitach.
PITmaster
Wszystko zależy od tego czy jej wyjście cyfrowe potrafi pracować w 16bitach.
To nie ma znaczenia - transmisja SPDIF jest zawsze 24 bitowa, tylko najmlodsze 8 czasami jest ignorowane albo zastepowane zerami.
Potwierdzone praktycznie - moj Audigy bez problemow akceptuje 24bitowe wyjscie SPDIF z konsoli. Oczywiscie obcina do 16 bez zadnego dithera.
To nie ma znaczenia - transmisja SPDIF jest zawsze 24 bitowa, tylko najmlodsze 8 czasami jest ignorowane albo zastepowane zerami.
Potwierdzone praktycznie - moj Audigy bez problemow akceptuje 24bitowe wyjscie SPDIF z konsoli. Oczywiscie obcina do 16 bez zadnego dithera.
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...Wszystko zależy od tego czy jej wyjście cyfrowe potrafi pracować w 16bitach.
Potwierdzone praktycznie - moj Audigy bez problemow akceptuje 24bitowe wyjscie SPDIF z konsoli. Oczywiscie obcina do 16 bez zadnego dithera. ...
Aaaaa, dzięki za fachową podpowiedź.
Nareszcie, to jedno zdanie po prostu rozwiewa wszystkie moje wątpliwości
Jeszcze tylko - czy jest ktoś kto ma kartę Maya mkII? Czy można parę słów na jej temat?
pozdrawiam
PITmaster
Potwierdzone praktycznie - moj Audigy bez problemow akceptuje 24bitowe wyjscie SPDIF z konsoli. Oczywiscie obcina do 16 bez zadnego dithera. ...
Aaaaa, dzięki za fachową podpowiedź.
Nareszcie, to jedno zdanie po prostu rozwiewa wszystkie moje wątpliwości

Jeszcze tylko - czy jest ktoś kto ma kartę Maya mkII? Czy można parę słów na jej temat?
pozdrawiam
PITmaster
- mlodyGrzech
""Jeszcze tylko - czy jest ktoś kto ma kartę Maya mkII? Czy można parę słów na jej temat? ""----w tej sprawie musisz sie udac do wyszukiwarki:)