Sonar/FW410

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Szymfonia
Sonar/FW410

Post autor: Szymfonia » piątek 26 mar 2004, 15:27

Nagrywam ścieżki w formacie 96/24, po nagraniu kilku pojawia się dropout. Próbowałem zmieniać ustawienia latencji, buffer size itp bezskutecznie. Moja konfiguracja to P4 intel (m) 1,6 Ghz, 1024 Mb RAM, hdd 30 Gb (wykorzystanie 60%). Może za dużo wymagam, ale ile jest mozliwych tracków przy takim sprzęcie ?

Chętnie wysłucham wszelkich uwag odnośnie doświdczeń we współpracy Sonara (moja wersja 2.1) z M-AUDIO fw 410.

Pozdrawiam

PS

A juz myślałem, że zajmę się tylko graniem, a nie kombinowaniem.
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Sonar/FW410

Post autor: Groover » sobota 27 mar 2004, 00:51

...Nagrywam ścieżki w formacie 96/24, po nagraniu kilku pojawia się dropout. Próbowałem zmieniać ustawienia latencji, buffer size itp bezskutecznie. Moja konfiguracja to P4 intel (m) 1,6 Ghz, 1024 Mb RAM, hdd 30 Gb (wykorzystanie 60%). Może za dużo wymagam, ale ile jest mozliwych tracków przy takim sprzęcie ?

Chętnie wysłucham wszelkich uwag odnośnie doświdczeń we współpracy Sonara (moja wersja 2.1) z M-AUDIO fw 410.

Pozdrawiam

PS

A juz myślałem, że zajmę się tylko graniem, a nie kombinowaniem. ...

faqt - zajmujesz się kombinowaniem... Po co nagrywasz 24/96?!?!? Robisz materiał do kina dookólnego? A może dla nietoperzy? Nie kombinuj i nagrywaj 24/44.1

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
Szymfonia

Re: Sonar/FW410

Post autor: Szymfonia » sobota 27 mar 2004, 14:21

......Nagrywam ścieżki w formacie 96/24, po nagraniu kilku pojawia się dropout. Próbowałem zmieniać ustawienia latencji, buffer size itp bezskutecznie. Moja konfiguracja to P4 intel (m) 1,6 Ghz, 1024 Mb RAM, hdd 30 Gb (wykorzystanie 60%). Może za dużo wymagam, ale ile jest mozliwych tracków przy takim sprzęcie ?

Pozdrawiam

PS

A juz myślałem, że zajmę się tylko graniem, a nie kombinowaniem. ...

faqt - zajmujesz się kombinowaniem... Po co nagrywasz 24/96?!?!? Robisz materiał do kina dookólnego? A może dla nietoperzy? Nie kombinuj i nagrywaj 24/44.1

Pozdro

Groover

...

A czy da się wykorzystać już nagrane ślady w formacie 96/24 ?

Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.

ODPOWIEDZ