Witam kolegów!
Zastanawia mnie jak uzyskać następujący efekt:
Wokal leci sobie centrum mixu i w pewnym momencie rozchodzi się równomiernie na boki.Gdzieś czytałem że jest to efekt stosowany w samplerach.
Panorama w rozjazdach
Re: Panorama w rozjazdach
...Witam kolegów!
Wokal leci sobie centrum mixu i w pewnym momencie rozchodzi się równomiernie na boki.Gdzieś czytałem że jest to efekt stosowany w samplerach....
Najlepiej jakbyś miał nagrane dwie wersje wokalu, który chcesz w ten sposób potraktować, wtedy na dwóch ścieżkach dajesz tenże wokal, ustawiasz automatykę panoramy i każdą ze ścieżek ze środka stopniowo panoramujesz, jedną w lewo a drugą w prawo.
Wokal leci sobie centrum mixu i w pewnym momencie rozchodzi się równomiernie na boki.Gdzieś czytałem że jest to efekt stosowany w samplerach....
Najlepiej jakbyś miał nagrane dwie wersje wokalu, który chcesz w ten sposób potraktować, wtedy na dwóch ścieżkach dajesz tenże wokal, ustawiasz automatykę panoramy i każdą ze ścieżek ze środka stopniowo panoramujesz, jedną w lewo a drugą w prawo.
Re: Panorama w rozjazdach
Najprościej wprowadzić minimalne (kilka ms) opóźnienie pomiędzy śladami. W jeden kanał wtrącić prosty efekt delay z regulacją, początkowo ustawiony na 0, i stopniowo zwiększać opóźnienie.