Test porównawczy mikrofonów MXL

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:
Test porównawczy mikrofonów MXL

Post autor: Groover » wtorek 23 mar 2004, 15:08

Hej,

na mojej stronce wystawiłem test porównawczy XL990 (3 szt.) i MXL992 (2 szt.). Zainteresowanych zapraszam do lektury. Jest dużo różnych przykładów dźwiękowych

Pozdro

Groover
[Post edytowany przez Admina w dniu 23/03/2004]
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
elmuz1

Re: Test porównawczy mikrofonów MXL

Post autor: elmuz1 » środa 24 mar 2004, 09:20

Bardzo fajny tescik, gratulacje Ciekaw jestem jak prezentowalby sie obok wspomnianych MXL mikrofon Oktava Mk 319. To ta sama polka cenowa. Groover, czy przerabiales juz mikrofony Oktava?

elmuz

Gulu

Post autor: Gulu » środa 24 mar 2004, 09:47

bardzo ciekawe i profesjonalnie zrobione!

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » środa 24 mar 2004, 11:01

...Bardzo fajny tescik, gratulacje

## THX

Ciekaw jestem jak prezentowalby sie obok wspomnianych MXL mikrofon Oktava Mk 319. To ta sama polka cenowa. Groover, czy przerabiales juz mikrofony Oktava?

## nie - wprawdzie miałem jeden mikrofon przez kilka dni, nawet mi się spodobał, ale testów jeszcze nie robiłem. Ale kto wie?

Pozdro

Groover
nowe portale:

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 24 mar 2004, 12:30

Testy na e-muzyk to zawodowstwo.Ii te ilustracje dźwiekowe ! Dzieki testowi na tej stronce przekonałem się że zachwalany przez wszystkich B-1 to badziewie. Co prawda nie było tak napisame ale słychać to wyraźnie - stłamszony dźwięk. Co ciekawe - często ewidentne cechy są przemilczane przez większość ludzi i nawet wiele wypowiedzi nie daje żadnego obrazu sprawy. Nie wiem o co chodzi ale po prostu zazwyczaj większość nie ma racji.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » środa 24 mar 2004, 12:58

...Testy na e-muzyk to zawodowstwo.Ii te ilustracje dźwiekowe ! Dzieki testowi na tej stronce przekonałem się że zachwalany przez wszystkich B-1 to badziewie. Co prawda nie było tak napisame ale słychać to wyraźnie - stłamszony dźwięk.

## ?!?!?!?!? A gdzie Ty tam widzisz jakiekolwiek odniesienie do B-1?!? Nie testowałem tego mikrofonu!

Pozdro

Groover
nowe portale:

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 24 mar 2004, 13:07

## ?!?!?!?!? A gdzie Ty tam widzisz jakiekolwiek odniesienie do B-1?!? Nie testowałem tego mikrofonu!

Pozdro

Groover...

Własnie zauważyłem swoją gafę i szczerze powiem że nie mam pojęcia gdzie był ten test. Godzinę temu dałbym głowę że na e-muzyku były sample nagrywane przez lektorów na B-1, Neumanie 103, AKG 3000 - ten sam tekst powtarzany kolejno na tych mikrofonach. Natknąłem się na to przypadkiem i jakoś mi się zakodowało że to na e-muzyk. Może jak ktoś to widział to mnie sprostuje. Przepraszam za nieporozumienie.

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » środa 24 mar 2004, 21:00

ja akurat jestem szczęśliwym posiadaczem SP B-1 :) i cenię sobie bardzo ten sprzęcik

Awatar użytkownika
proMIX

Post autor: proMIX » środa 24 mar 2004, 22:58

...

Pozdro

Groover...

Własnie zauważyłem swoją gafę i szczerze powiem że nie mam pojęcia gdzie był ten test. Godzinę temu dałbym głowę że na e-muzyku były sample nagrywane przez lektorów na B-1, Neumanie 103, AKG 3000 - ten sam tekst powtarzany kolejno na tych mikrofonach. Natknąłem się na to przypadkiem i jakoś mi się zakodowało że to na e-muzyk. Może jak ktoś to widział to mnie sprostuje. Przepraszam za nieporozumienie. ...

Jak to jest, że się krytykuje coś a coś innego wychwala - jakie to prozaiczne.!?!?!?!
kompozycja, aranżacja muzyki, szkolenie głosu-produkcja muzyczna

Awatar użytkownika
proMIX

Post autor: proMIX » środa 24 mar 2004, 23:04

...ja akurat jestem szczęśliwym posiadaczem SP B-1 :) i cenię sobie bardzo ten sprzęcik...

... należy dodać więcej, B-1 podłączony do odpowiedniego preampu równie odpowiednio brzmi i przekazuje - jak na swoją cenę - nizakolorowany obraz dźwiękowy.

Pozdrowionka dla forumowiczów
kompozycja, aranżacja muzyki, szkolenie głosu-produkcja muzyczna

ODPOWIEDZ