Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Groover
-
Kontakt:
Test porównawczy mikrofonów MXL
autor: Groover » wtorek 23 mar 2004, 15:08
Hej,
na mojej stronce wystawiłem
test porównawczy XL990 (3 szt.) i MXL992 (2 szt.). Zainteresowanych zapraszam do lektury. Jest dużo różnych przykładów dźwiękowych
Pozdro
Groover
[Post edytowany przez Admina w dniu 23/03/2004]nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
-
elmuz1
Bardzo fajny tescik, gratulacje

Ciekaw jestem jak prezentowalby sie obok wspomnianych MXL mikrofon Oktava Mk 319. To ta sama polka cenowa. Groover, czy przerabiales juz mikrofony Oktava?
elmuz
-
Gulu - Posty:76
bardzo ciekawe i profesjonalnie zrobione!
-
Groover
-
Kontakt:
autor: Groover » środa 24 mar 2004, 11:01
...Bardzo fajny tescik, gratulacje
## THX
Ciekaw jestem jak prezentowalby sie obok wspomnianych MXL mikrofon Oktava Mk 319. To ta sama polka cenowa. Groover, czy przerabiales juz mikrofony Oktava?
## nie - wprawdzie miałem jeden mikrofon przez kilka dni, nawet mi się spodobał, ale testów jeszcze nie robiłem. Ale kto wie?
Pozdro
Groover
nowe portale:
-
cichydd
autor: cichydd » środa 24 mar 2004, 12:30
Testy na e-muzyk to zawodowstwo.Ii te ilustracje dźwiekowe ! Dzieki testowi na tej stronce przekonałem się że zachwalany przez wszystkich B-1 to badziewie. Co prawda nie było tak napisame ale słychać to wyraźnie - stłamszony dźwięk. Co ciekawe - często ewidentne cechy są przemilczane przez większość ludzi i nawet wiele wypowiedzi nie daje żadnego obrazu sprawy. Nie wiem o co chodzi ale po prostu zazwyczaj większość nie ma racji.
-
Groover
-
Kontakt:
autor: Groover » środa 24 mar 2004, 12:58
...Testy na e-muzyk to zawodowstwo.Ii te ilustracje dźwiekowe ! Dzieki testowi na tej stronce przekonałem się że zachwalany przez wszystkich B-1 to badziewie. Co prawda nie było tak napisame ale słychać to wyraźnie - stłamszony dźwięk.
## ?!?!?!?!? A gdzie Ty tam widzisz jakiekolwiek odniesienie do B-1?!? Nie testowałem tego mikrofonu!
Pozdro
Groover
nowe portale:
-
cichydd
autor: cichydd » środa 24 mar 2004, 13:07
## ?!?!?!?!? A gdzie Ty tam widzisz jakiekolwiek odniesienie do B-1?!? Nie testowałem tego mikrofonu!
Pozdro
Groover...
Własnie zauważyłem swoją gafę i szczerze powiem że nie mam pojęcia gdzie był ten test. Godzinę temu dałbym głowę że na e-muzyku były sample nagrywane przez lektorów na B-1, Neumanie 103, AKG 3000 - ten sam tekst powtarzany kolejno na tych mikrofonach. Natknąłem się na to przypadkiem i jakoś mi się zakodowało że to na e-muzyk. Może jak ktoś to widział to mnie sprostuje. Przepraszam za nieporozumienie.
-
Cyprio
ja akurat jestem szczęśliwym posiadaczem SP B-1 :) i cenię sobie bardzo ten sprzęcik
-
proMIX
...
Pozdro
Groover...
Własnie zauważyłem swoją gafę i szczerze powiem że nie mam pojęcia gdzie był ten test. Godzinę temu dałbym głowę że na e-muzyku były sample nagrywane przez lektorów na B-1, Neumanie 103, AKG 3000 - ten sam tekst powtarzany kolejno na tych mikrofonach. Natknąłem się na to przypadkiem i jakoś mi się zakodowało że to na e-muzyk. Może jak ktoś to widział to mnie sprostuje. Przepraszam za nieporozumienie. ...
Jak to jest, że się krytykuje coś a coś innego wychwala - jakie to prozaiczne.!?!?!?!
kompozycja, aranżacja muzyki, szkolenie głosu-produkcja muzyczna
-
proMIX
...ja akurat jestem szczęśliwym posiadaczem SP B-1 :) i cenię sobie bardzo ten sprzęcik...
... należy dodać więcej, B-1 podłączony do odpowiedniego preampu równie odpowiednio brzmi i przekazuje - jak na swoją cenę - nizakolorowany obraz dźwiękowy.
Pozdrowionka dla forumowiczów
kompozycja, aranżacja muzyki, szkolenie głosu-produkcja muzyczna