Logic 5 - pilnie kupie, ale od kogo?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
vivo
Logic 5 - pilnie kupie, ale od kogo?

Post autor: vivo » czwartek 18 mar 2004, 19:03

Od dwóch miesięcy chce się stać legalnym posiadaczem i użytkownikiem Logica Platinum 5, ale w tym kraju to chyba nie możliwe!Gdzie go kupić jak dystrybutor w Polsce, któremu reklamy nie będe robił tak NAMIESZAŁ, że zostałem na lodzie, ponieważ przez dwa miesiące czekałem nie wiem na co, aha na wersje PRO 6, która miała działać jako 5 na PC, a nie dawno straciłem okazje kupna z drugiej ręki wersji 5 w Niemczech. Wpadłem na pomysł, że może ktoś z Was ma jabłuszko pod biurkiem i zamierza się na wielkiego PRO 6, a posiada wysłużona wersje 5 i zamiast upgradeować 5 - 6Pro, sprzeda mi swojego LEGALNEGO Logica 5 i dopłaci różnice do nowiutkiego pachnącego PRO 6. Tym sposobem ktoś będzie miał to cudo Pro6, a ja będe wyleczony z horroru, którego przeżywam od dwóch miesięcy i będe właścicielem wersji 5, który będzie mógł legalnie pracować na swoim niestarym PCecie, aż nie uzbiera sporej gotówki i przesiądzie się na świeże jabłuszko z bezkonkurencyjnym PRO6.

E-mail: ciacho@vivo.net.pl

Pozdrawiam Ciacho
muzyk, realizator

Awatar użytkownika
harrypotter

Re: Logic 5 - pilnie kupie, ale od kogo?

Post autor: harrypotter » czwartek 18 mar 2004, 19:26

Wpadłem na pomysł, że może ktoś z Was ma jabłuszko pod biurkiem i zamierza się na wielkiego PRO 6, a posiada wysłużona wersje 5 i zamiast upgradeować 5 - 6Pro, sprzeda mi swojego LEGALNEGO Logica 5 i dopłaci różnice do nowiutkiego pachnącego PRO 6. **********************

Niestety, cala idea tzw. "upgraed'u" polega na tym, ze nabywasz nowa wersje programu wciaz posiadajac licencje na poprzednia, czyli nie ma mozliwosci odsprzedania wersji 5, zatrzymujac 6 (przynajmniej teoretycznie i oficjalnie).

Aby moc odsprzedac 5-ke, trzeba by zakupic pelna wersje 6.x.

Skoro pracujesz na PC, moze rozwazysz inne opcje np. Samplitude. albo Cubase SX...

vivo

Post autor: vivo » czwartek 18 mar 2004, 20:26

...Wpadłem na pomysł, że może ktoś z Was ma jabłuszko pod biurkiem i zamierza się na wielkiego PRO 6, a posiada wysłużona wersje 5 i zamiast upgradeować 5 - 6Pro, sprzeda mi swojego LEGALNEGO Logica 5 i dopłaci różnice do nowiutkiego pachnącego PRO 6. **********************

Niestety, cala idea tzw. "upgraed'u" polega na tym, ze nabywasz nowa wersje programu wciaz posiadajac licencje na poprzednia, czyli nie ma mozliwosci odsprzedania wersji 5, zatrzymujac 6 (przynajmniej teoretycznie i oficjalnie).

Skoro pracujesz na PC, moze rozwazysz inne opcje np. Samplitude. albo Cubase SX...

...

O to mi chodzi, aby ktoś nie robił upgradu, ale sprzedał mi swoją 5-tkę za tyle aby dopłacił tylko koszt upgradu i kupił sobie pełna nową wersje PRO 6 tylko na Maca i będzie miał wszystkie wtyczki. A inne opcje programów nie wchodzą w gre ponieważ i tak zamierzam w przyszłości przesiąść sie na jabłko, a Logic to jest to na czym chcę pracować. Ale dzięki
muzyk, realizator

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » czwartek 18 mar 2004, 20:56

......Wpadłem na pomysł, że może ktoś z Was ma jabłuszko pod biurkiem i zamierza się na wielkiego PRO 6, a posiada wysłużona wersje 5 i zamiast upgradeować 5 - 6Pro, sprzeda mi swojego LEGALNEGO Logica 5 i dopłaci różnice do nowiutkiego pachnącego PRO 6. **********************

...

O to mi chodzi, aby ktoś nie robił upgradu, ale sprzedał mi swoją 5-tkę za tyle aby dopłacił tylko koszt upgradu i kupił sobie pełna nową wersje PRO 6 tylko na Maca i będzie miał wszystkie wtyczki. A inne opcje programów nie wchodzą w gre ponieważ i tak zamierzam w przyszłości przesiąść sie na jabłko, a Logic to jest to na czym chcę pracować. Ale dzięki ...

Problem polega na tym , ze jesli odkupisz od kogos 5-ke bez rejestrowania jej (zgloszenia faktu do Emagic), nie jestes pelnoprawnym uzytkownikiem, tzn. nie posiadasz licencji, i to jest rownoznaczne z uzywaniem kracka... Jesli natomiast osoba (sprzedajaca Tobie) zglosi fakt odsprzedania, nie ma prawa zrobienia upgradu do wersji 6 (lub jakiejkolwiek).

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » czwartek 18 mar 2004, 21:00

Jesli natomiast osoba (sprzedajaca Tobie) zglosi fakt odsprzedania, nie ma prawa zrobienia upgradu do wersji 6 (lub jakiejkolwiek).

...

Przecież ta osoba ma sobie kupic pełną wersję 6 a nie żaden upgrade. Coś z czytaniem nie tak ?

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » czwartek 18 mar 2004, 21:04

O to mi chodzi, aby ktoś nie robił upgradu, ale sprzedał mi swoją 5-tkę za tyle aby dopłacił tylko koszt upgradu i kupił sobie pełna nową wersje PRO 6 tylko na Maca i będzie miał wszystkie wtyczki. A inne opcje programów nie wchodzą w gre ponieważ i tak zamierzam w przyszłości przesiąść sie na jabłko, a Logic to jest to na czym chcę pracować. Ale dzięki ...

Sorry, wlasnie zrozumialem co napisales! (Jestem wlasnie w Japonii i tu jest 5-ta nad ranem, wiec chrzan moj poprzdni post!)

vivo

Post autor: vivo » czwartek 18 mar 2004, 21:04

.........Wpadłem na pomysł, że może ktoś z Was ma jabłuszko pod biurkiem i zamierza się na wielkiego PRO 6, a posiada wysłużona wersje 5 i zamiast upgradeować 5 - 6Pro, sprzeda mi swojego LEGALNEGO Logica 5 i dopłaci różnice do nowiutkiego pachnącego PRO 6. **********************

...

Problem polega na tym , ze jesli odkupisz od kogos 5-ke bez rejestrowania jej (zgloszenia faktu do Emagic), nie jestes pelnoprawnym uzytkownikiem, tzn. nie posiadasz licencji, i to jest rownoznaczne z uzywaniem kracka... Jesli natomiast osoba (sprzedajaca Tobie) zglosi fakt odsprzedania, nie ma prawa zrobienia upgradu do wersji 6 (lub jakiejkolwiek).

...

Ale jeśli odkupie od kogoś tą legalna wersję to dlaczego nie miałbym przerejestrować jej w Emagic,a osoba sprzedająca zgłosić tego faktu bez problemu, bo przecież zakupi nowego Logica Pro 6 i licencję nową do niego, a nie będzie robić upgradu ze starej wersji, którą mi sprzeda, to jest możliwe.

muzyk, realizator

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » czwartek 18 mar 2004, 21:07

Sorry, wlasnie zrozumialem co napisales! (Jestem wlasnie w Japonii i tu jest 5-ta nad ranem, wiec chrzan moj poprzdni post!)

...

Jeszcze raz przepraszam za niezrozumienie... juz troszke nie kontaktuje... chyba udam sie na spoczynek...

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 19 mar 2004, 07:40

watpie aby ktos z uzytkownikow zgodził sia na taki Numer, pracuje na Logic Platinium 5,51 , jestem zarejestrowany ... i z tego co wiem taki ""sztybel"" nie jest za bardzo mozliwy . otoz zmiana platformy wymaga takze wymiany KLUCZA - gdyz na kluczu PC-towym MAC bedzie działał tylko miesiac, no chyba ze z UPGRADEM - przyjdzie nowy klucz ..... a w to watpie . Jak ta cała zawierucha zaczeła sie krecici ( MAC wykupił EMAGIC) , dostałem Mail od EMAGIC, ze moge spokojnie korzystac z tego klucza i wersji ktory posiadam , na MAC-U , otoz zainstalowałem w studio u znajomego całosc, ... na dzien dobry pokazał sie plansza , ze program sie wysypie po miesiacu gdyz klucz jest przeznaczony dla komputerow PC. i sie wysypał . W EMAGIC powiedziano ze nalezy odesłac klucz całe oprogramowanie ..... koniecznie z instrukcja, i wtedy przysla nowy . Cała sprawa nie jest taka prosta jak sie wydaje .

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » piątek 19 mar 2004, 10:31

. Cała sprawa nie jest taka prosta jak sie wydaje ....

PANOWIE! Kocham Was za ta korespondencję!! Czegoś tak pięknego nie czytałem od wieków!

Pozdrawiam

Hofi

ODPOWIEDZ