Jest tak. Mam sesje w Cakewalku. No i chce sobie przerobic to na PT. Importuje więc pliki audio z Cakewalka do PT i czesc sie przenosi, a czesc po prostu jest UNREADABLE. Były napewno dobre, bo odłuchiwałem je. Co ciekawe, nagle w Cakewalku takz czesc plików robi sie juz nieczytelna. Robią sie takie jakieś bloki, a nie widok fali. Jak odpale pod Cubase to te pliki szumią.
Rozdzielczosci są te same czyli 24 / 48. Co to moze byc ? Strasznie mi zalezy na tych plikach. Idzie to jakos odczytac ? Przekonwertowac itp. ? Kto sie juz z czyms takim spotkał ?
P.S. PT nie ingeruje w te pliki bop je kopiuje do innego katalogu.
Wave, help
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
Re: Wave, help
Eksport sesji przy pomocy pliku OMF został wprowadzony w trzeciej wersji Sonara. Masz to czy stosujesz jakąś inną metodę?
MD.
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
Re: Wave, help
...Eksport sesji przy pomocy pliku OMF został wprowadzony w trzeciej wersji Sonara. Masz to czy stosujesz jakąś inną metodę?
MD....
Nie, po prostu importuje Wave'y.
MD....
Nie, po prostu importuje Wave'y.
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)