Witam
Gram sobie w pubikach koncerty akustyczne, głównie gitarę rytmiczną. Podłączam się bezpośrednio pod linię , ale chcę trochę uszlachetnić brzmienie i zastanawiam się nad jakimiś fajnymi urządzonkami , które mi w tym pomogą
Zastanawiam się nad exciterem Aphex do gitary akustycznej , ale z drugiej strony kosztuje to około 700 stów i nie wiem czy nie dołożyć trochę i kupić jakiegoś multiefektu do akustyka , tylko znam te tańsze i podobno są strasznie plastikowe .
A może jakaś kostka Bossa ?
Czekam na opinię
Efekt do gitary elektroakustycznej
Re: Efekt do gitary elektroakustycznej
Mi najbardziej do gitary akustycznej siedzi efekt TC Electronic M300. Uważam, że wszystkie Bossy itd., które są przeznaczone specjalnie do gitary akustycznej wysiadają przy tym TC. Na pewno odradzam ci wszelkich efektów firmy Zoom i DOD, gdyż to jest porażka zupełna i tylko psują brzmienie gitary. Ten TC ma wspaniałe chorusy, pogłosy itd. czyli efekty, który są do gitary akustycznej idealne, nie posiada dziwacznych bajerów, ale to chyba w akustyku jest zbyteczne.
[addsig]
[addsig]
gadu-gadu 4021735
poczekaj na to , ma sięukazać za mniej wiecej miesiac w RP. Jeśli nie szumi tak jak PX4 to może byc to. No i ta cena 

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Czekam na opinię ...
Ten Korg wygląda nieźle. Sprawdź ewentualnie jeszcze Alesis Acoustic FX. Około 490,- zeta.
Pozdro
Hofi
Ten Korg wygląda nieźle. Sprawdź ewentualnie jeszcze Alesis Acoustic FX. Około 490,- zeta.
Pozdro
Hofi