Witam...
Mam pytanko, kolega pożyczył mi gitarę i chcę kupić w miarę tani przester do niej. I tu mam problem: jaki przester mi polecicie? Zależy mi na mocnym brzmieniu. Chcę nagrywać głównie riffy. Miałem Boss'a METAL ZONE ale on jest zbyt kwadratowy :(
Grałem też na DS-1 i również nie o takie brzmienie mi chodzi.
Mam na ten cel przeznaczone 350 zł.
Z góry dziękuje za pomoc! :)
Pozdrawiam
Bartek
Czad z przesteru
Re: Czad z przesteru
jeżeli chcesz nagrywać bezpośrednio do komputera to zdecydowanie kopię Sansamp GT2
np. taką - http://allegro.pl/show_item.php?item=22193220
, lub podobną ... jest paru ludzi w polsce którzy je wykonują za przyzwoite pieniądze. Ma on (ten efekt) symulację kolumny - więc dźwięk bedzie bardziej zbliżony do tego z głośnika wzmacniacza niż po wpięciu Metal Zone lub podobnych kostek.
np. taką - http://allegro.pl/show_item.php?item=22193220
, lub podobną ... jest paru ludzi w polsce którzy je wykonują za przyzwoite pieniądze. Ma on (ten efekt) symulację kolumny - więc dźwięk bedzie bardziej zbliżony do tego z głośnika wzmacniacza niż po wpięciu Metal Zone lub podobnych kostek.
Warszawa - 'home' studio
Również polecam ci SansAmp GT2. W tej cenie nie ma chyba nic lepszego od tego GT2
[addsig]

[addsig]
gadu-gadu 4021735
-
...Również polecam ci SansAmp GT2. W tej cenie nie ma chyba nic lepszego od tego GT2
...
OK, ale mam pytanie czy w przedziale do 350 zł ten efekt jest najlepszy brzmieniowo? To dla mnie istotne...
Dzięki - Bartek

...
OK, ale mam pytanie czy w przedziale do 350 zł ten efekt jest najlepszy brzmieniowo? To dla mnie istotne...
Dzięki - Bartek
nie wiem czy ten dokładnie egzemplarz który Ci pokazałem na allegro - ale ogólnie, za te pieniądze - kopia GT2 da Ci najlepsze brzmienie (za te pieniądze !)
nie wiem czy ten dokładnie egzemplarz który Ci pokazałem na allegro - ale ogólnie, za te pieniądze - kopia GT2 da Ci najlepsze brzmienie (za te pieniądze !)
Warszawa - 'home' studio