Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
godzilla
Audigy2 - słuchawki czy głośniki?
autor: godzilla » sobota 13 mar 2004, 01:23
W konfiguracji karty mozna sobie ustawic rodzaj glosnikow. Ja posiadam dobre sluchawki chcialbym na nich sluchac muzyki lecz nie wiem co ustawic.
Dzwiek lepiej brzmi na ustawiniu "2.1". Na "sluchawki" jest troche przytlumiony...
Czy ktos orientuje sie jaka jest roznica w tych ustawieniach ? Co sie zmiania jak ustawie na "sluchawki" ?
-
cichydd
autor: cichydd » sobota 13 mar 2004, 02:57
Nie wiem co się zmienia ale na gorsze to pewne. Brzmienie słuchawek to jedna z lepszych rzeczy w kartach Creative - nie ma co go psuć. Najlepiej uzywać ustawienia dla głosników. Ustawienie słuchawki jak sądze w zamysle twórców miało oddać realistycznie przestrzeń dźwiękową tak aby pozycjonowanie dźwięku było jak najbardziej trafne, w końcu to karta głównie do gier video. Efekt jest taki że dźwięk jest zmulony i jakby - monofoniczny, myślę że ustawienie tzw. 2.1 to ustawienie czyste, naturalne - tak przynajmniej wydaje mi się ze słuchania.
-
Token_Ring
autor: Token_Ring » sobota 13 mar 2004, 14:28
(...)
myślę że ustawienie tzw. 2.1 to ustawienie czyste, naturalne - tak przynajmniej wydaje mi się ze słuchania....
Czy aby przypadkiem przez ustawienie 2.1 nie należy rozumieć konfiguracji przeznaczonej dla 2 głośników satelitarnych + subwoofera?
Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka
-
Stiwi
...(...)
myślę że ustawienie tzw. 2.1 to ustawienie czyste, naturalne - tak przynajmniej wydaje mi się ze słuchania....
Czy aby przypadkiem przez ustawienie 2.1 nie należy rozumieć konfiguracji przeznaczonej dla 2 głośników satelitarnych + subwoofera?
...
Bo tak dokładnie jest tyle tylko że z wyjścia słuchawkowego nie ma podziałów na słuchawki i subwofer do nich , a odnośnie ustawień to nie czarujmy sie te które są do odtwarzania na słuchawkach to papa straszna mam tą karte i nie wyobrażam sobie robić co kolwiek na słuchawkach z włączonym takim wodotryskiem , przecierz to gra wtedy jak z ocynkowanego wiaderka