Nagrywanie w plenerze

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
dejote
Nagrywanie w plenerze

Post autor: dejote » sobota 06 mar 2004, 18:53

Często pomagam jako dzwiękowiec przy kręceniu filmów bmxowych,do tej pory moim "rejestratorem" był ruski dyktafon2 kanałowy z mikerem (!) .... znależli się sponsorzy,i chciałbym kupić coś , czego używa sie przy profesjonalnych produkcjach filmowych,bez kompromisu,czytałem coś kiedyś o jakiejś cyfrowej zabawce,którą podobno używają ci co oskary za dzwiek dostają tylko nie pamiętam co to było....może ktoś podpowie,a zresztą są takie wymagnia:zasilanie baterytjne,nagrywanie cyfrowe,phantom +48v mile widziany,minimum 4 kanały,no i oczywiscie wyjscie słuchawkowe...
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
tomsfactory

Re: Nagrywanie w plenerze

Post autor: tomsfactory » sobota 06 mar 2004, 19:09

...Często pomagam jako dzwiękowiec przy kręceniu filmów bmxowych,

Ciekawi mnie co to sa fimy bmxowe - takei co ach......... ech.................ach................... nagrywasz czy co???

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » sobota 06 mar 2004, 19:21

nie to filmy w których sie jezdzi na malutkich rowerkach......

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » sobota 06 mar 2004, 19:25

faktycznie drogie ja mógłbym miec taki budrzet jak cena tego 2 uzadzenia tylko ze w złotych .. chodzi mi najlepiej o zintegrowaną nagrywarke z mikserem,ew i cyfrowy rejestrator i mikser osobno w jakiejs konfiguracji,tylko byle by było małe (jadąc po górach nie będe targał racka....) tak najlepiej do 6 tys.zł,ew. nieco więcej,ale wtedy będe musiał odżałować na mikrofonach...

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » sobota 06 mar 2004, 19:49

...Często pomagam jako dzwiękowiec przy kręceniu filmów bmxowych,do tej pory moim "rejestratorem" był ruski dyktafon2 kanałowy z mikerem (!) .... znależli się sponsorzy,i chciałbym kupić coś , czego używa sie przy profesjonalnych produkcjach filmowych,bez kompromisu,czytałem coś kiedyś o jakiejś cyfrowej zabawce,którą podobno używają ci co oskary za dzwiek dostają tylko nie pamiętam co to było....może ktoś podpowie,a zresztą są takie wymagnia:zasilanie baterytjne,nagrywanie cyfrowe,phantom +48v mile widziany,minimum 4 kanały,no i oczywiscie wyjscie słuchawkowe......

to może tascam pocketstudio 5???

http://www.tascam.com/product_info.php?pid=274

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » sobota 06 mar 2004, 20:25

nie nie biegam za kamera bo przewaznie kamer jest 3 ... w tym jedna na kasku rowerzysty....jestem ustawiony w jakims miejscu i staram sie zebrac,odgłosy porazek itp,bo i tak główną role w tego typu filmach odgrywa muzyka...zastanawiam sie czy w takim rozwiązaniu istnieje jakas możliwość przypięcia bezprzewodowego "klipsa" kolazowi?? Nagrywarki cdr odpadają raczej....czy teuządzennia które dostałem w linkach bodajze od Montera mają mikser i kilku sciezkową strukture(nie znam angielskiego)??no i jaka jest ich cena bo nigdzie jej nie widze??

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » niedziela 07 mar 2004, 02:40

Wydaje mi się, że mikser i wielokanałowy zapis w tej konkretnie sytuacji jest zbyteczny. Nie widzialem nigdzie systemu, ktory zapewnilby odpowiedni komfort pracy w tak trudnych warunkach polowych. Natomiast 2 kanały powinny w zupelnosci wystarczyc, i tu radze sprawdzic produkty firmy Marantz, ktora specjalizuje sie w takich maszynach. Najnowszy model nagrywa na dyskach Flash, eliminując wszelkie problemy z taśmą DAT i CD. Oczywiście - za pośrednictwem techniki bezprzewodowej jest możliwe przypięcie małego lavatorka do kolarza i zdalny zapis sygnału.

zajrzyj tam:

www.d-mpro.com/users/folder.asp?FolderID=1582&CatID=18&SubCatID=169

MD.
[Post edytowany przez Admina w dniu 08/03/2004]
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 07 mar 2004, 09:47

No Panie MD ma Pan racje...2 kanały "dadzą rade"....i to użądzonko nawet mi sie podoba :],a więc mam pytanie,kto jest w naszym kraju dystrybutorem tej firmy??jakieś linki w kraju czy coś??a poza tym jak dokładnie jest z systemem bezprzewodowym-przecież normalny odbiornik zajmuje dużo miejsca i potrzebuje prądu,jedynążeczą jaką widziałem przeczącą tej regule był powermikser na baterie........

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » niedziela 07 mar 2004, 12:28

...a poza tym jak dokładnie jest z systemem bezprzewodowym-przecież normalny odbiornik zajmuje dużo miejsca i potrzebuje prądu...........

...niekoniecznie...

...phi...

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 07 mar 2004, 19:01

no właśnie kamery to całkiem osobna sprawa 2 s-vhs'y i jedna jakas miniaturowa smieszna,pomyslalem o tym Audio Deveploments oraz NAGRA ktoś miał ztyczność z tym sprzęrem??wie moze ile On kosztuje??

ODPOWIEDZ