Chcę kupić system Cobra4 ale ...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
wąż
Chcę kupić system Cobra4 ale ...

Post autor: wąż » środa 03 mar 2004, 23:48

Witajcie. Jakieś 8 miesięcy temu zakupiłem profesjonalną linię głośników JBL seria SRX a do tego 2 koncówki Crone CE 2000. Miałem nadzieję że obskoczę sobie tym małe koncerciki itp. tematy. Sam gram w zespole i szybko okazało się że potrzebuję dużo dużo więcej dobrej mocy. Zamierzam przeznaczyć na nagłośnienie jakieś 200.000 do 250.000 tys. zł ale do dziś nie wiem ile kosztuje polecany mi system Cobra 4 i co mogę zdziałać dzięki takiemu nagłośnieniu. Czy ktoś miał już może styczność z tym nagłośnieniem, wie ile może ono kosztować lub wiedźąc jaką kwotą dysponuje ma dla mnie jakąś inną propozycję ? Za wszelkie dobre rady z góry serdecznie dziękuję. Mariusz
Piszę śpiewam, gram układam muzykę. Wszystko na www.snake.art.pl a prócz tego od jakiegoś czasu zajmuję się nagłaśnianiem. Tyle o sobie

Awatar użytkownika
Sroka

Re: Chcę kupić system Cobra4 ale ...

Post autor: Sroka » czwartek 04 mar 2004, 01:14

Ok, to może inaczej.

Jaką moc potrzebujesz?

Pozdrawiam

Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
wąż

Post autor: wąż » czwartek 04 mar 2004, 02:28

Siemka Widzisz znajomy mi mówił że moc takiego sprzętu liczy się już zupełnie inaczej i 4 tys na stronę to bardzo duzo. Ja mam teraz te JBLKI i mam po 2 tys na strone i to jest gówno a nie robota wiec musiałbym poczuc te dobre 10 - 12 tys na stronke ale jak to sie ma do Cobra IV :) nie mam pojecia . Pozdro
Piszę śpiewam, gram układam muzykę. Wszystko na www.snake.art.pl a prócz tego od jakiegoś czasu zajmuję się nagłaśnianiem. Tyle o sobie

Awatar użytkownika
Andrzej1

Post autor: Andrzej1 » czwartek 04 mar 2004, 09:27

Zestaw firmy Dynacord "Cobra - 4" jest bardzo dobrym zestawem który potrafi zapewnić doskonałą jakość dzwięku na koncertach plenerowych w każdych warunkach.

Jego cena jest trochę duża i takie są ceny na dzień 03.03.2004

1 Podstawowy zestaw "Cobra system" jest to najprostrzy kosztuje ok 22000 euro plus 22% VAT

2 Drugi zestaw taki który daje duży power to "Cobra 4 system" i kosztuje ok 57000 euro plus 22% VAT

Całośc trzeba pomnożyć przez kurs euro dzień dzisiejszy 4.9864zł.

Przeliczając na złotówki rozpoczynamy cenę od 160000 zł w górę do drugiego 300000 zł.

Ale warty jest swojej ceny polecam!

Awatar użytkownika
Zygmoont

Post autor: Zygmoont » czwartek 04 mar 2004, 10:34

...Ok, to może inaczej.

Jaką moc potrzebujesz?

Moc nie ma tu nic do rzeczy. Liczy sie efektywnosc zestawu, czyli w uproszczeniu SPL jaki wytwarza w odleglosci 1m od zestawu przy mocy 1W. Jeden zestaw moze miec efektywnosc 96dB a drugi 102dB i przy tej samej mocy calosci ten drugi bedzie gral niemal dokladnie dwa razy glosniej (co oznacza, ze moszesz go wziac na sztuke dwa razy mniej niz tego pierwszego zeby uzyskac ten sam efekt).

Cobra to dobry, choc nie najtanszy zestaw. Najlepsze efekty osiagniesz tylko w wersj z glosnikiem dalekiego zasiegu oznaczonym jako TOP. Poza tym Cobra sprzedawana jest w komplecie - ze wzmacniaczami, rakami, DSP i kablami, fajnie sie ja transportuje i montuje. Minusy? nie jestem pewien czy sprawdzi sie w muzyce gitarowej, choc majac DSP ustawiasz inny program i wio.

pzdr

Z

Awatar użytkownika
tomsfactory

Post autor: tomsfactory » czwartek 04 mar 2004, 14:49

Węzu czy ty grasz w Łezkach czy co????

Awatar użytkownika
santana.uk

Post autor: santana.uk » czwartek 04 mar 2004, 16:16

...Węzu czy ty grasz w Łezkach czy co???? ...

No cos ty Łezki graja na V-system robi wrazenie!!!
Rezyseria dzwieku - Poznań

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » czwartek 04 mar 2004, 16:24

Zamierzam przeznaczyć na nagłośnienie jakieś 200.000 do 250.000 tys. **********************

Za te pieniądze możesz sie pokusić o prawdziwy system liniowy, np. JBL, Nexo, DAS.

Hofi

Awatar użytkownika
wąż

Post autor: wąż » czwartek 04 mar 2004, 20:29

Dzięki bogu że istnieje FORUM :) serdeczne dzięki za wszelkie info dobrzy ludzie :) (mam nadzieje że że nikogo nie uraziłem mówiąc że jest dobry ) Cena kobry 4 na dzień dzisiej szy to 240.000 tysi. rozmawiałem dzis bezpośrednio z dystrybutorem. POzdrawiam wszystkich i jeszcze raz z góry dzięki !

Awatar użytkownika
wąż

Post autor: wąż » czwartek 04 mar 2004, 20:31

...Zamierzam przeznaczyć na nagłośnienie jakieś 200.000 do 250.000 tys. **********************

Za te pieniądze możesz sie pokusić o prawdziwy system liniowy, np. JBL, Nexo, DAS.

Hofi ...

Oj bardzo chętnie ale niestety :( te ststemy kosztują troszkę więcej :( Myślałem o JBL Vertec :( ale szybko się ostudziłem

ODPOWIEDZ