Czesc
Mam mały problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić- a mianowicie,
Nagrywam wokal w cubase sx i w odsłuchu (słuchawkach) słychać tylko na jednym kanale
Posiadam przedwzmacniacz di porta (mind prind ) i tam mam podłączone słuchawki.
Co zrobić żeby wokal słyszalny był w obu kanałach.
Dzięki za pomoc.
Odsłuch w Cubase
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
Re: Odsłuch w Cubase
di port to dwukanałowy przedwzmacniacz z odsłuchem słuchawkowym. Większość takich urządzeń podaje na słuchawki sygnał z rozbiciem na kanały tj. 1 kanał > Lewy, 2 kanał > prawy.
Żeby słyszeć sygnał w obydwu słuchawkach - musiałbys je podłączyć do wyjścia karty dźwiękowej w komputerze. Wyjście na DiPorcie służy tylko do monitorowania i tak już działa, że każdy kanał słychać w innym uchu.
Żeby słyszeć sygnał w obydwu słuchawkach - musiałbys je podłączyć do wyjścia karty dźwiękowej w komputerze. Wyjście na DiPorcie służy tylko do monitorowania i tak już działa, że każdy kanał słychać w innym uchu.
Warszawa - 'home' studio
...di port to dwukanałowy przedwzmacniacz z odsłuchem słuchawkowym. Większość takich urządzeń podaje na słuchawki sygnał z rozbiciem na kanały tj. 1 kanał > Lewy, 2 kanał > prawy.
Żeby słyszeć sygnał w obydwu słuchawkach - musiałbys je podłączyć do wyjścia karty dźwiękowej w komputerze. Wyjście na DiPorcie służy tylko do monitorowania i tak już działa, że każdy kanał słychać w innym uchu....
dzieki, ale czy to mozna jakoś ustawić w cubase sx czy tylko przez kartę
posiadam terateca 2496 i on ma 2 wejsia analogowe i 2 spdif i tyle samo wyjsc bez wyjscia słuchawkowego. Czy podłączyć słuchawki do wyjscia
analogowego?.
Żeby słyszeć sygnał w obydwu słuchawkach - musiałbys je podłączyć do wyjścia karty dźwiękowej w komputerze. Wyjście na DiPorcie służy tylko do monitorowania i tak już działa, że każdy kanał słychać w innym uchu....
posiadam terateca 2496 i on ma 2 wejsia analogowe i 2 spdif i tyle samo wyjsc bez wyjscia słuchawkowego. Czy podłączyć słuchawki do wyjscia
analogowego?.
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
czy nie ma nikogo ktróy by wiedział jak to ustrojstwo połączyć żeby działało.
Plisssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!
Plisssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!
jeżeli karta nie ma wyjścia słuchawkowego ... to co podączasz do karty ?? jakieś kolumny ? jeżeli przez wzmacniacz to wzmacniacz powinien mieć wyjście słuchawkowe.
Warszawa - 'home' studio
analogowego?.
...
po otwarciu-uruchomieniu sx-a na karcie terratec (mikser analog in ) jeden z kanalow wejscia jest wylaczony drugi aktywny. w ten sposob przy odsluchu sprzetowym terratec daje ci wokal na jednym kanale.
kliknij na mikserze terrateca w torze mixer> analog in> mute wyciszajac kanaly prawy i lewy. nastepnie w sx-e dla sciezki mono na ktorej nagrywasz wokal uaktywnij przycisk odsluchu programowego ikonka glosnika. masz wokal w obu kanalach przy odsluchu programowym. nie zapomnij o ustawieniu latencji.
walu
analogowego?.
...
po otwarciu-uruchomieniu sx-a na karcie terratec (mikser analog in ) jeden z kanalow wejscia jest wylaczony drugi aktywny. w ten sposob przy odsluchu sprzetowym terratec daje ci wokal na jednym kanale.
kliknij na mikserze terrateca w torze mixer> analog in> mute wyciszajac kanaly prawy i lewy. nastepnie w sx-e dla sciezki mono na ktorej nagrywasz wokal uaktywnij przycisk odsluchu programowego ikonka glosnika. masz wokal w obu kanalach przy odsluchu programowym. nie zapomnij o ustawieniu latencji.
walu
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO
Dzieki serdeczne i oto właśnie chodziło
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...jeżeli karta nie ma wyjścia słuchawkowego ... to co podączasz do karty ? jakieś kolumny ? jeżeli przez wzmacniacz to wzmacniacz powinien mieć wyjście słuchawkowe....
Pisałem że wszystko mam sprzężone z di portem i z niego wysyłam sygnał na odsłuchy MSP 5.On mam wyjsie słuchawkowe i własnie dzieiłem się że tak to dziwnie działa.
Pozdrawiam
Pisałem że wszystko mam sprzężone z di portem i z niego wysyłam sygnał na odsłuchy MSP 5.On mam wyjsie słuchawkowe i własnie dzieiłem się że tak to dziwnie działa.
Pozdrawiam