Witam,
kupuję własnie nagłośnienie do klubu i nie wiem, czy kupić mixer taki z większą ilością wejść typu canon?
Mam kilka ofert (Yamaha mg16/4, MAckie 1604...). Różnią się niby, ale nie jestem w stanie ocenić czym. Wszystkie mają to samo, aczkolwiek jeden gość mówił żebym wziął ten w którym jest najwięcej wejść typu canon. A to niby czemu. Nie mogą być końcówki typu duży JAck na mikrofonach ?? Czyżby są gorsze i jak zespółprzyjedzie jakiś to się zawiedzie ?
Proszę o krótkie oświecenie. Bóg zapłać.
Yamaha MG16/4 vs Mackie 1604?
gitarzysta zespołu Parking www.parking.art.pl domowy realizator dźwięku
- stevelukather
Re: Yamaha MG16/4 vs Mackie 1604?
Wtyk XLR ma to do siebie,ze gdy go zapniesz do miksera to nikt Ci go nie wyrwie w ferworze walki chyba,ze z calym gniazdem,jest bardzej trwaly,symetrie oczywiscie mozesz miec na jacku jak i na XLR,ale standartem sa kable mikrofonowe zakonczone z obu stron XLR.Co do miksera to zdecydowanie Mackie,ma bardzo dobre preampy a co za tym idzie brzmi extra!SL.
...Witam,
kupuję własnie nagłośnienie do klubu i nie wiem, czy kupić mixer taki z większą ilością wejść typu canon?
Mam kilka ofert (Yamaha mg16/4, MAckie 1604...). Różnią się niby, ale nie jestem w stanie ocenić czym. Wszystkie mają to samo, aczkolwiek jeden gość mówił żebym wziął ten w którym jest najwięcej wejść typu canon. A to niby czemu. Nie mogą być końcówki typu duży JAck na mikrofonach ? Czyżby są gorsze i jak zespółprzyjedzie jakiś to się zawiedzie ?
Proszę o krótkie oświecenie. Bóg zapłać....
Mackie
Mackie
i jeszcze raz:
Mackie
M
Mam kilka ofert (Yamaha mg16/4, MAckie 1604...). Różnią się niby, ale nie jestem w stanie ocenić czym. Wszystkie mają to samo, aczkolwiek jeden gość mówił żebym wziął ten w którym jest najwięcej wejść typu canon. A to niby czemu. Nie mogą być końcówki typu duży JAck na mikrofonach ? Czyżby są gorsze i jak zespółprzyjedzie jakiś to się zawiedzie ?
Proszę o krótkie oświecenie. Bóg zapłać....
Mackie
Mackie
i jeszcze raz:
Mackie
M
A ja szukam miksera Soundcrafta 32 lub 24 kanalowego. - z pzrewaga do 32..
A dlaczego Soudcrafta a nie Mackie....?????
To proste - chce go uzywac w studio a nie na scenie i bede mial prawdopdoobnie 8 bardzo wysokiej klasy preampow mikrofonowych.. Wiec wykorzystam tylko korektory na kazdym kanale.
A skoro mackie jest duzo drozszy dlatego, ze ma lepsze preampy - to wole kupic tanszego Soundcrafta..
I tu prosba...
Szukam modeli i cen tychze stolow miskerskich soundcrafta -tylko 32 lub 24 kanaly....
Gdyby ktos dysponowal linkami lub mogl podzielic sie tutaj wiedza na ich temat (cena i brzmienie korektora), bylbym wdzieczny...
GG: 3639545
Aha jeszcze jedno....
Slyszalem, ze modele SOUNDCRAFTA 32 lub 24 kanalowe (np. Spirit Studio) nie maja miernikow poziomu sygnalu na kazdym kanale - chyba to sie nazywa METER BRIDGE - czy jakos tak...
Czy cos takiego mozna dokupic osobno???
Czy stoly MACKIE maja w swojej cenie to cos?????
Bo jezeli tak to moze jednak bardziej oplaca sie wziac MACKIE?
Ile w ogole kosztuje takie urzadzenie..
Jest to dla mnie wazne bo, czesciowo miks chce robic na tym stole, a wskaznik poziomu tylko na podgrupach chyba nie wystarcza...????
Mimo tych informacji nadal ne iznam ceny stolow na przyklad z serii Spirit Studio..
Slyszalem, ze modele SOUNDCRAFTA 32 lub 24 kanalowe (np. Spirit Studio) nie maja miernikow poziomu sygnalu na kazdym kanale - chyba to sie nazywa METER BRIDGE - czy jakos tak...
Czy cos takiego mozna dokupic osobno???
Czy stoly MACKIE maja w swojej cenie to cos?????
Bo jezeli tak to moze jednak bardziej oplaca sie wziac MACKIE?
Ile w ogole kosztuje takie urzadzenie..
Jest to dla mnie wazne bo, czesciowo miks chce robic na tym stole, a wskaznik poziomu tylko na podgrupach chyba nie wystarcza...????
Mimo tych informacji nadal ne iznam ceny stolow na przyklad z serii Spirit Studio..
GG: 3639545
Zaintersuj się też konsoletami Allen&Heath. Są bardzo dobre a i cena przystępniejsza. Do klubu może być np PA 28, ew. PA 20
Pozdro - Leff
Leff - Szczecin