Ciekawy problem..

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:
Ciekawy problem..

Post autor: pawello » środa 18 lut 2004, 23:53

Witam

Mam ciekawe pytanie - czy ktokolwiek z Was zetknal sie kiedykolwiek z narzedziem ktore w prosty sposob mixuje 2 pliki Wav w jeden plik zachowujac proporcje glosnosci i normalizujac calosc do okreslonego poziomu szczytowego ? Nie chodzi mi o edytor Wav tylko jakis maly tool co to robi szybko i bez problemu.. Nigdy w zyciu nie pomyslalbym ze cos takiego mi kiedys bedzie potrzebne hahahahaha...
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
MB

Re: Ciekawy problem..

Post autor: MB » czwartek 19 lut 2004, 00:02

Ale chodzi Ci o edyor z interfejsem graficznym czy narzędzie wsadowe uruchamiane z wiersza poleceń?

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » czwartek 19 lut 2004, 22:20

...Ale chodzi Ci o edyor z interfejsem graficznym czy narzędzie wsadowe uruchamiane z wiersza poleceń?...

Najlepiej wsadowe.. a powiem szczerze nie spotkalem na necie nic takiego choc kopalem dosc dociekliwie... ale jesli nie tool to moze sposob ?

Podpowiedzcie moi niemili
[addsig]

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » czwartek 19 lut 2004, 22:32

dodam ze moglem sie wyrazic ciut nieprecyzyjnie - nie chodzi mi o narzedzie ktore skleja pliki przyklejajac drugi do konca pierwszego.. chodzi mi raczej o swoisty "blender" - dwa pliki sa scalane w jeden a w pliku wynikowym oba zaczynaja sie rownoczesnie.. jasna sprawa jest to ze taka operacja zwieksza poziom sredni i szczytowy sygnalu w pliku wynikowym bedacym suma dwoch innych..wiec tool musialby byc dosc zmyslny aby przeliczyc te poziomy i pliki scalic nie psujac proporcji miedzy nimi ani wysterowania ich sumy :)

jesli sa tu programisci - polecam ich uwadze ten problem - taki tool to przydatna rzecz by byla - jesli sie nie ma edytora audio ktory to potrafi np albo kiedy sie chce scalic wieksza ilosc plikow w krotkim czasie..
[addsig]

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » piątek 20 lut 2004, 00:01

...dodam ze moglem sie wyrazic ciut nieprecyzyjnie - nie chodzi mi o narzedzie ktore skleja pliki przyklejajac drugi do konca pierwszego.. chodzi mi raczej o swoisty "blender" - dwa pliki sa scalane w jeden a w pliku wynikowym oba zaczynaja sie rownoczesnie.. jasna sprawa jest to ze taka operacja zwieksza poziom sredni i szczytowy sygnalu w pliku wynikowym bedacym suma dwoch innych..wiec tool musialby byc dosc zmyslny aby przeliczyc te poziomy i pliki scalic nie psujac proporcji miedzy nimi ani wysterowania ich sumy :)

jesli sa tu programisci - polecam ich uwadze ten problem - taki tool to przydatna rzecz by byla - jesli sie nie ma edytora audio ktory to potrafi np albo kiedy sie chce scalic wieksza ilosc plikow w krotkim czasie..

...

Sorry jesli to chybiona sugestia, ale sprobuj to: http://www.silverspike.com/PlugIns/TapeIt/tapeit.html

Nie bawilem sie tym, wiec nie wiem dokladnie jak dziala, ale moze spelni przynajmniej w czesci Twoje wymagania.

Pozdrawiam

hp

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 20 lut 2004, 00:37

Nie bawilem sie tym, wiec nie wiem dokladnie jak dziala, ale moze spelni przynajmniej w czesci Twoje wymagania.

Wticzka ViEsTi nie wchodzi chyba w gre.. ja nie potrzebuje zgrywac niczego do pliku w czasie realnym.. ja potrzebuje otworzyc np po kolei dwa pliki i scalic je w jeden.. dodam ze fajna bylaby opcja wsadowa ktora robi to automatycznie z wieloma plikami scalajac je parami np..
[addsig]

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » piątek 20 lut 2004, 00:53

...Nie bawilem sie tym, wiec nie wiem dokladnie jak dziala, ale moze spelni przynajmniej w czesci Twoje wymagania.

Wticzka ViEsTi nie wchodzi chyba w gre.. ja nie potrzebuje zgrywac niczego do pliku w czasie realnym.. ja potrzebuje otworzyc np po kolei dwa pliki i scalic je w jeden.. dodam ze fajna bylaby opcja wsadowa ktora robi to automatycznie z wieloma plikami scalajac je parami np..

...

OK. Zle zrozumialem problem - przez slowo "wsadowa" pomyslalem o insercie...

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » piątek 20 lut 2004, 11:55

Napisałem Ci taki prościutki programik, chwilowo bez normalizacji - tyle zdążyłem wydziergać w przerwie śniadaniowej ;) Tu jest kilka moich drobiazgów, nikomu do niczego niepotrzebnych A ten do miksowania można pobrać bezpośrednio stąd (230kB).

Pozdrawiam,

Jacek

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 20 lut 2004, 15:52

...Napisałem Ci taki prościutki programik, chwilowo bez normalizacji - tyle zdążyłem wydziergać w przerwie śniadaniowej ;) Tu jest kilka moich drobiazgów, nikomu do niczego niepotrzebnych A ten do miksowania można pobrać bezpośrednio stąd (230kB).

Pozdrawiam,

Jacek...

Jacek.. brak slow.. zaraz wyprobuje... a co do strony z utilsami - wsadzilem do zakladek!

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 20 lut 2004, 16:10

Jacek.. brak slow.. zaraz wyprobuje... a co do strony z utilsami - wsadzilem do zakladek!...

JACEEEEEEK! DZIAAAAAALAAAAAAA! Nawet nie smiem prosic o male usprawnienia w programie! Juz to co dostalem jest EXTRA!!!!!!! Ale jesli MIMO WSZYSTKO sie zgodzisz to usprawnic - to daj znac :) WIELKIE DZIEKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ))))))))))))))))))
[addsig]

ODPOWIEDZ