...Naprawdę nikt nie wie?

...
Mało gitarzystów na tym forum, ha, ha. Zabiorę głos jako od wielu lat addicted to Strat.
1. Nie lubię Seymoura.
2. Uważm, że DiMarzio są the best
3. Zapomnij o EMG, średnio do Strata się nadają, chyba, że humbuckery.
Teraz ważkie pytanie - jaki układ przetworników? Jeżeli uniwersalnie, to tylko H/S/S z możliwością rozłączania cewek w H. Drugie pytanie: jakie drewno na korpusie i podstrunnicy? Zanim mi odpowiesz garść porad związanych z wieloletnią praktyką w tym zakresie.
1. Humbucker w Stracie to kompromis, ale cos tam mozna urzeźbić, proponuję spróbować humbuckery: The Tone Zone - mięcho i genialny srodek lub Paf Pro - mniejszy sygnał, ale lepszy sound, pełny i wyrównany, świetna góra.
2. Side By Side - Fast Track 2 i tylko ten z DiMarzio ma sens jako humbucker w singlu, wiem, że Seymour robi podobny pickup, chyba nawet lepszy, ale ogólnie uważam to za najgorsze rozwiązanie.
3. Vertical - HS-3 absolutnie najlepszy vertical na rynku ewentualnie zaje...ste Virtual Vintage, mocny sound, moje ulubione, praktycznie zero zakłóceń bez straty brzmienia
4. True Single Coil - Classic 55 i wszystko na temat, ewentualnie oryginalne Fendera Custom Shop.
Testowałem w różnych Stratach, aktualnie mam Deluxe Fat Strat, który był ostatnią próbą oswojenia humbuckera, nieudaną zresztą. Większość powyższych testowałem w modelu Custom Shop i ostatecznie zdecydowałem się na komplet Virual Vintage, z których byłem bardzo zadowolony. zresztą w swoich Gibsonach też wymieniłem pickupy na DiMarzio, ale to juz inna historia.
Pozdrawiam
Hofi