Końcowy rezultat - Eksport Cubase

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
belcanto
Końcowy rezultat - Eksport Cubase

Post autor: belcanto » środa 04 lut 2004, 12:48

Tworzę muzykę w programie CUBASE SL - wykorzystuję przede wszytkim instrumenty wirtualne VST, następnie dogrywam ze znajomym gitary i vocale. W jaki sposób przygotowujecie (głównie dotyczy to ścieżek midi) do zgrania tego w całość.

W Cubase jest taka opcja którą w mgnieniu oka można wszytko wyeksport do formatu audio...

Gizmo

Re: Końcowy rezultat - Eksport Cubase

Post autor: Gizmo » środa 04 lut 2004, 12:52

...Tworzę muzykę w programie CUBASE SL - wykorzystuję przede wszytkim instrumenty wirtualne VST, następnie dogrywam ze znajomym gitary i vocale. W jaki sposób przygotowujecie (głównie dotyczy to ścieżek midi) do zgrania tego w całość.

W Cubase jest taka opcja którą w mgnieniu oka można wszytko wyeksport do formatu audio... ...

Witaj, nagrane ślady midi przepuszczam przez kompresor lampowy i zapisuje z powrotem do pliku audio. Jest to proces bardzo przydatny podczas, którego możesz wzbogacić brzmieniowo barwę instrumentu VST. Kiedyś zapisywałem ścieżki midi korzystając z File->Export Audio..., ale w porównaniu z powyższym sposobem końcowy efekt był niezbyt ciekawy, bardzo surowy i niskich poziomów. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » środa 04 lut 2004, 13:54

Witaj, nagrane ślady midi przepuszczam przez kompresor lampowy i zapisuje z powrotem do pliku audio. Jest to proces bardzo przydatny podczas, którego możesz wzbogacić brzmieniowo barwę instrumentu VST...

GIZMO ciekawe roziązanie (dzięki za odpowiedź)

Być może ktoś inny z Furomiczów ma inne rozwiązanie?

Gizmo

Post autor: Gizmo » środa 04 lut 2004, 14:17

...Witaj, nagrane ślady midi przepuszczam przez kompresor lampowy i zapisuje z powrotem do pliku audio. Jest to proces bardzo przydatny podczas, którego możesz wzbogacić brzmieniowo barwę instrumentu VST...

...

Dodam tylko, że przez kompresor przepuszczam każdy ślad midi - nie wszystkie naraz - może niedokładnie się wyraziłem. Później miksuję wszystko operując tylko i wyłącznie na wav`ach.

R.B.

Post autor: R.B. » środa 04 lut 2004, 19:32

......Witaj, nagrane ślady midi przepuszczam przez kompresor lampowy i zapisuje z powrotem do pliku audio. Jest to proces bardzo przydatny podczas, którego możesz wzbogacić brzmieniowo barwę instrumentu VST...

...

Dodam tylko, że przez kompresor przepuszczam każdy ślad midi - nie wszystkie naraz - może niedokładnie się wyraziłem. Później miksuję wszystko operując tylko i wyłącznie na wav`ach....

GIZMO A JAKIEGO COMPRESORA UZYWASZ DO TEGO

dzieki
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
soltys

Post autor: soltys » czwartek 05 lut 2004, 13:33

Nie musisz przepuszczać przez kompresor o ile Twoja karta ma wejście wave lub SPDiF. Niestety Cubase nie ma urządzeń konwertujących pliki midi do audio więc trzeba będzie niestety przegrywać.Zaznacz ślad midi który chcesz przegrać a na pozostałych wciśnij Mute. W menu Devices wybierz VST in lub F5. Uaktywnij tam wszystkie wejścia. Następnie utwórz nowy ślad AUDIO na który będziesz zgrywał z midi. Na wejściu tegoż śladu AUDIO ustaw np. SPDif czyli wyświetli ci się np. 3+4 lub 5+6 w zależnosci ile aktywowałes wejść.Oczywiscie wcisnij stereo w audio. I zacznij nagrywanie. Powodzenia
Zajmuję się muzyką, mam zespół muzyczny.

Gizmo

Post autor: Gizmo » czwartek 05 lut 2004, 15:23

.........Witaj, nagrane ślady midi przepuszczam przez kompresor lampowy i zapisuje z powrotem do pliku audio. Jest to proces bardzo przydatny podczas, którego możesz wzbogacić brzmieniowo barwę instrumentu VST...

...

Dodam tylko, że przez kompresor przepuszczam każdy ślad midi - nie wszystkie naraz - może niedokładnie się wyraziłem. Później miksuję wszystko operując tylko i wyłącznie na wav`ach....

GIZMO A JAKIEGO COMPRESORA UZYWASZ DO TEGO

dzieki...

TL AUDIO FatMan1

Awatar użytkownika
tomsfactory

Post autor: tomsfactory » czwartek 05 lut 2004, 23:41

A mis ie czasem potrafia smyki rozjechac albo dziwnie zostac ztyłu jak robie mix down.

Czesem wiec tez zgrywam

ODPOWIEDZ