Epiphone G-310
czy ktoś ma ten model? chcę kupić niedrogą gitarę bez bajerów+dobry przetwornik do prostego niskostrojonego (C)szybkiego metalu, nie mam jednak chwilowo możliwości jej poszukania i wypróbowania, chodzi mi głównie o cienki płaski gryf (jak np. N-2 washburn na którym bardzo dobrze mi się gra), czy G-310 spełni moje oczekiwania, proszę o radę? czy ktoś zna się na przetwornikach odpowiednich do tego rodzaju muzyki?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Epiphone G-310
Na pewno to nie jest wiosło sportowe, do szybkiego i wygodnego grania, gryf jest potwornie gruby (jak dla mnie). Ile chcesz wydać kasy na wiosło? Polecam ci coś z gitar typu Ibanez. Tak się składa, że mam do sprzedania Ibaneza za przyzwoite pieniądze. Zobacz sobie tu!!! Więcej info na e-mail lub gg
Pozdrawiam
Hardi
[addsig]
Pozdrawiam
Hardi
[addsig]
gadu-gadu 4021735
...Na pewno to nie jest wiosło sportowe, do szybkiego i wygodnego grania, gryf jest potwornie gruby (jak dla mnie). Ile chcesz wydać kasy na wiosło? Polecam ci coś z gitar typu Ibanez. Tak się składa, że mam do sprzedania Ibaneza za przyzwoite pieniądze. Zobacz sobie tu!!! Więcej info na e-mail lub gg
Pozdrawiam
Hardi
...
chodzi mi raczej o coś max prostego (na pewno stały mostek, wytrzymały na szaleństwa (nie chodzi o technikę gry, raczej o koncerty:)) gryf przytosowany do szybkiego, ale całkiem riffowego grania, żadnych solówek w tego typu muzyce nie lubię, chciałbym wydać do 1500 zł, czy jest coś takiego? oczywiście może być z drugiej ręki.
Pozdrawiam
Hardi
...
chodzi mi raczej o coś max prostego (na pewno stały mostek, wytrzymały na szaleństwa (nie chodzi o technikę gry, raczej o koncerty:)) gryf przytosowany do szybkiego, ale całkiem riffowego grania, żadnych solówek w tego typu muzyce nie lubię, chciałbym wydać do 1500 zł, czy jest coś takiego? oczywiście może być z drugiej ręki.
chodzi mi raczej o coś max prostego (na pewno stały mostek, wytrzymały na szaleństwa (nie chodzi o technikę gry, raczej o koncerty:)) gryf przytosowany do szybkiego, ale całkiem riffowego grania, żadnych solówek w tego typu muzyce nie lubię, chciałbym wydać do 1500 zł, czy jest coś takiego? oczywiście może być z drugiej ręki....
Ja również lubię mostek stały, dlatego też zablokowałem sobie go w Ibanezie. Podaj mi swój e-mail, nr gadu-gadu lub telefonu to pogadamy.
Ibanezy mają chyba najbardziej wygodne gryfy, a te przetworniki nadają się idealnie do mega rzeźni. Wiele kapel metalowych używa właśnie Ibanzów i gitar tego typu.
gadu-gadu 4021735
...
chodzi mi raczej o coś max prostego (na pewno stały mostek, wytrzymały na szaleństwa (nie chodzi o technikę gry, raczej o koncerty:)) gryf przytosowany do szybkiego, ale całkiem riffowego grania, żadnych solówek w tego typu muzyce nie lubię, chciałbym wydać do 1500 zł, czy jest coś takiego? oczywiście może być z drugiej ręki....
Ja również lubię mostek stały, dlatego też zablokowałem sobie go w Ibanezie. Podaj mi swój e-mail, nr gadu-gadu lub telefonu to pogadamy.
Ibanezy mają chyba najbardziej wygodne gryfy, a te przetworniki nadają się idealnie do mega rzeźni. Wiele kapel metalowych używa właśnie Ibanzów i gitar tego typu....
niestety nie mogę Ci teraz nic przesłać, bo piszę z pracy, a wszystko wysyła administrator, nie mam tu też swojego konta, mogę użyć tylko forum
może znasz jakiegoś niedrogiego ale dobrego kreatywnego lutnika , który zrobiłby SG z takim cienkim gryfem, nie będę ściemniał, lubię ten kształt, ale nigdy nie grałem na czymś takim i nie znam instrunentu,
Ibanezy mają chyba najbardziej wygodne gryfy, a te przetworniki nadają się idealnie do mega rzeźni. Wiele kapel metalowych używa właśnie Ibanzów i gitar tego typu....
niestety nie mogę Ci teraz nic przesłać, bo piszę z pracy, a wszystko wysyła administrator, nie mam tu też swojego konta, mogę użyć tylko forum
może znasz jakiegoś niedrogiego ale dobrego kreatywnego lutnika , który zrobiłby SG z takim cienkim gryfem, nie będę ściemniał, lubię ten kształt, ale nigdy nie grałem na czymś takim i nie znam instrunentu,
Proponuje ci firmę MARTCH. Jej szef, wyśmienity lutnik pan Zbyszek Wiącek zrobi ci wszystko, co chcesz. Nie jest znany, aż tak bardzo w Polsce, gdyż robi najczęściej gitary na zamówienie muzyków zagranicznych, którzy potrafią docenić dobry sprzęt. Z polskich gitarzystów, na jego sprzęcie gra Jacek Polak
e-mail: martch2@interia.pl
tel. kom. 0-606-618-582
tel. stac. (0-17) 583-15-14
miejscowość: Mielec
e-mail: martch2@interia.pl
tel. kom. 0-606-618-582
tel. stac. (0-17) 583-15-14
miejscowość: Mielec
gadu-gadu 4021735
Zainteresuj się gitarkami Dean. To awodowe instrumenty przeznaczone do ciężkiego grania (i nie tylko). Ceny majanaprawde zawodowe biorąc pod uwagę to, że nie robią wioseł z dziwnych materiałów, tylko z porządnych kawałków drewna (mahoń, itd.), Elektrownia tez jest OK. ......
[Post edytowany przez Admina w dniu 09/01/2004]
[Post edytowany przez Admina w dniu 09/01/2004]
Jam Puszek Okruszek! Kto ze mną zadarł... umarł w butach!
Musisz pójść do sklepu pomacać SG i zobaczyć czy ten gryf faktycznie jest dla Ciebie za gruby. To kwestia przyzwyczajenia - ja mam Les Paula i zamieniłaem się z kolegą na czas jakiś na jakiegoś wymiatacza z wajchą coby trochę poćwiczyć. Z początku wydawał mi się strasznie płaski a teraz już jest ok.
Wybór gitary jest kwestią gustu. Ja miałem kiedyś gitarę Gibson Les Paul i powiem szczerze, że jak szybko ją kupiłem tak szybko ją sprzedałem. Brzmienie dobre, ale wygoda gry to porażka, gryf jak sztyl od łopaty

[addsig]
gadu-gadu 4021735
...hardi...chciałbym Cię zobaczyć,jak odśnieżasz przed domem gibsonem les paul...idę spać...dobranoc...
...phi...