Nagrywanie 16 śladów naraz
Czy znacie jakiś rejestrator twardodyskowy, lub interfejs audio do PC umożiwiający jednoczesne nagranie 16 sladów z 16 źródeł (np. 16 mikrofonów)
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Re: Nagrywanie 16 śladów naraz
Już znalazłem...np. Fostex D-1624 , tym nie mniej jesli macie swoich sprawdzonych faworytów to proszę obstawiać....
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Juz˙ znalaz?em...np. Fostex D-1624 , tym nie mniej jesli macie swoich sprawdzonych faworytów to prosze˛ obstawiac´.......
RADAR. Skontaktuj sie z Arcade Audio www.arcadeaudio.pl
RADAR. Skontaktuj sie z Arcade Audio www.arcadeaudio.pl
...Czy znacie jakiś rejestrator twardodyskowy, lub interfejs audio do PC umożiwiający jednoczesne nagranie 16 sladów z 16 źródeł (np. 16 mikrofonów)
...
Interfejsy MOTU, Digidesign digi001 i 002, RME.
...
Interfejsy MOTU, Digidesign digi001 i 002, RME.
......Czy znacie jakiś rejestrator twardodyskowy, lub interfejs audio do PC umożiwiający jednoczesne nagranie 16 sladów z 16 źródeł (np. 16 mikrofonów)
...
Interfejsy MOTU, Digidesign digi001 i 002, RME....
zaden z MOTU, Digidesign digi001 i 002, , nie do konca....... 16 mikrofonow te napewno nie nagraja
Rejestratory HD .. Mackie HDR 24/96 , Tascam SX1 . Roland Vs -2480CD -ten ma 32 wejscia z czego 16 mikrofonowych , Interfejsy Audio do PC, przewaznie maja 8 wejsc + wejscia ADAT- pod ktore bezposrednio nie podłaczysz mikrofonow
...
Interfejsy MOTU, Digidesign digi001 i 002, RME....
zaden z MOTU, Digidesign digi001 i 002, , nie do konca....... 16 mikrofonow te napewno nie nagraja
Rejestratory HD .. Mackie HDR 24/96 , Tascam SX1 . Roland Vs -2480CD -ten ma 32 wejscia z czego 16 mikrofonowych , Interfejsy Audio do PC, przewaznie maja 8 wejsc + wejscia ADAT- pod ktore bezposrednio nie podłaczysz mikrofonow
Np na przyklad dwa MOTU 896 nagraja
Interfejsy Audio do PC, przewaznie maja 8 wejsc + wejscia ADAT- pod ktore bezposrednio nie podłaczysz mikrofonow ...
Tylko to, co tam sie podlacza, czyli na przyklad przedwzmacniacz mikrofonowy z wyjsciem adat.
Zreszta pytanie bylo wyrazne:
jednoczesne nagranie 16 sladów z 16 źródeł (np. 16 mikrofonów)
Na przyklad 16 mikrofonow to nie, ale na przyklad 16 sladow z 16 wejsc bez problemu. I nawet uzupelnione o adata i preampy takie rozwiazanie moze byc tansze niz wolnostojace rejestratory.
Np na przyklad dwa MOTU 896 nagraja

Interfejsy Audio do PC, przewaznie maja 8 wejsc + wejscia ADAT- pod ktore bezposrednio nie podłaczysz mikrofonow ...
Tylko to, co tam sie podlacza, czyli na przyklad przedwzmacniacz mikrofonowy z wyjsciem adat.
Zreszta pytanie bylo wyrazne:
jednoczesne nagranie 16 sladów z 16 źródeł (np. 16 mikrofonów)
Na przyklad 16 mikrofonow to nie, ale na przyklad 16 sladow z 16 wejsc bez problemu. I nawet uzupelnione o adata i preampy takie rozwiazanie moze byc tansze niz wolnostojace rejestratory.
"Na przyklad 16 mikrofonow to nie, ale na przyklad 16 sladow z 16 wejsc bez problemu. I nawet uzupelnione o adata i preampy takie rozwiazanie moze byc tansze niz wolnostojace rejestratory."
o właśnie ! Zróbmy takie założenie: mam 16 indywidulanych torów przedwzmacniaczy mikrofonowych, więc wejścia mogą być (a nawet lepiej będzie jak będą ) liniowe. Więc wtedy co radzicie wybrać?
Wątek kompromisu cenowego bardzo mi się podoba więc może idźmy tym tropem.
o właśnie ! Zróbmy takie założenie: mam 16 indywidulanych torów przedwzmacniaczy mikrofonowych, więc wejścia mogą być (a nawet lepiej będzie jak będą ) liniowe. Więc wtedy co radzicie wybrać?
..."Na przyklad 16 mikrofonow to nie, ale na przyklad 16 sladow z 16 wejsc bez problemu. I nawet uzupelnione o adata i preampy takie rozwiazanie moze byc tansze niz wolnostojace rejestratory."
...
KOlega Matiz proponuje, jakis dziwne Setupy ..... 2X Motu i adatowe przedwzmacniacze czy cos tam
.... Drogo jakos , Jedyna karta ktora posiada tyle wejsc liniowych jest MOTU 24 I/O . na ktorej mam okazje pracowac , ale tam sa tylko 24 wejsca i wyjsca , zadnych wejsc cyfrowych , midi , itd . jest to takze swietna krosownica.... w moim przypadku mam złaczone Motu 2408 mk3 i Motu 24 I/O ..... obydwa sie bardzo uzupełniaja, jedniak, jesli mowa tylko o wejsciach liniowych to 24 I/O jest jedynym znanym mi Interfejsem Audio pod PC , ktory posiada 16 i wiecej wejsc i wyjsc
http://www.motu.com
...
KOlega Matiz proponuje, jakis dziwne Setupy ..... 2X Motu i adatowe przedwzmacniacze czy cos tam

..... 2X Motu i adatowe przedwzmacniacze czy cos tam
Nie _i_ lecz _lub_
No i cieszesie, ze sie zgadzamy

Nie _i_ lecz _lub_

No i cieszesie, ze sie zgadzamy

Dzieki za konkrety !
pozdrawiam

pozdrawiam