Jaką kartę wybrać?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
lIsI
Kontakt:
Jaką kartę wybrać?

Post autor: lIsI » poniedziałek 08 gru 2003, 12:52

... chce kupic klawiature midi i caukiem dobrom karte dzwiekowom ... klawiature juz wybrauem - bedzie to Evolution Pro Controller 25 (MK-225C) USB natomiast nie wiem na co sie zdecydowac jesli chodzi o karte dźwiekową. Mysle nad Audiophile 24/96 lub Waveterminal 196L -> jest to zwiazane z tym, ze mam na to przeznaczone jakies 850 zl. SLyszauem tez o jakiejs nowej karcie terratec Phase 22 ...

POMOZCIE !!! chce miec mikolaja na swieta ... ! :D
.: koorba rec. :.: incentive delight :.

Awatar użytkownika
Hofander

Re: Jaką kartę wybrać?

Post autor: Hofander » poniedziałek 08 gru 2003, 15:21

Sorry, poszło bez postu, a to pech.

Co do Twojego pytania - Audiophile to bardzo dobra karta, natomiast widziałem nowego Phase 28 i wyglądał okropnie, nie ma nic wspólnego z eleganckim 88, którego rzekomo jest następcą. Ja używam Terrateca EWX24/96 i jest to rewelacyjna karta, której jedynym odpowiednikiem jakościowym jest Audiophile. Różnica z zewnątrz jest taka, że Terratec ma cyfrę na światło, a Audiophile na coaxialu. Co do klawiatury to mam taka samą i świetnie się sprawdza.

Pozdrawiam

Hofi

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » poniedziałek 08 gru 2003, 15:27

Mysle nad Audiophile 24/96

POMOZCIE !!! chce miec mikolaja na swieta ... ! :D...

I dobrze myślisz :) Potwierdzam, karta bardzo dobrze wypada w porównaniach, u mnie w komputerze ma się świetnie. Bezproblemowa, sterowniki bdb napisane, popularna (co także ma swoje dobre strony...), jakość dźwięku świetna. Do domowego zastosowania nic więcej nie potrzeba.

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » poniedziałek 08 gru 2003, 18:13

Ja mam Echo Mia MIDI i polecam!!! Instalacja troche dziwna ale wszystko jest napisane :)

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » wtorek 09 gru 2003, 03:45

maya 44 mk2 ponoc dobra rowniez w tej cenie (a nawet troche nizszej), fajne sterowniki (daja mozliwosc duzych kombinacji)

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » wtorek 09 gru 2003, 10:51

Napewno wszystkich zaskoczę - kolega ostanio zmienił stary komputer na nowy czyli na P4 + płytę ASUS

...bez problemu gra instrumentami VSTi w czasie rzeczywistym zaznaczam że nie posiada żadnej konkretnej karty muzycznej -> ma ją wbudowaną na płycie głównej.

Awatar użytkownika
Forte

Post autor: Forte » wtorek 09 gru 2003, 11:01

...... chce kupic klawiature midi i caukiem dobrom karte dzwiekowom ... klawiature juz wybrauem - bedzie to Evolution Pro Controller 25 (MK-225C) USB natomiast nie wiem na co sie zdecydowac jesli chodzi o karte dźwiekową. Mysle nad Audiophile 24/96 lub Waveterminal 196L ->

Polecammojego Waveterminala 192L gdyz posiada oprócz wejścia liniowego rówinież mikrofonowe , które jest jakże często potrzebne w pracy studia domowego. Ponadto ma jeszcze wbudowany wznacnizc z słuchawkowy z mikserem ,na którym można miksowac live zarówno instrumenty wewnętrzne , mikrofon oraz zewnętrzne syntezatory. I jeszcze jedno , jz nakładką miodio karta obsługuje 4 iwejścia /8 wyjść.

O sterownikach nie piszę bo nie miałem żadnych problemów, lecz dodam że rewelacyna jest nowa krosowanica cyfowa Direct Wire z nowymi funkcjami.

muzyka dance

ODPOWIEDZ