Faza, przeciwfaza?
Jak z punktu technicznego nagrywa sie w przeciw fazie? a konkretnie jak należy podłączyć mikrofony,zamienić żtyły we wtyczce w jednym z mikrofonów?
-
Re: Faza, przeciwfaza?
zamienić żtyły we wtyczce w jednym z mikrofonów?
Nie radzę sprawdzać takich praktyk... no chyba że na dynamicznym karolku. Tu bym się nie bał. Ale co do pojemnościówek to nie wiem czy to takie proste.
Nie radzę sprawdzać takich praktyk... no chyba że na dynamicznym karolku. Tu bym się nie bał. Ale co do pojemnościówek to nie wiem czy to takie proste.
...zamienić żtyły we wtyczce w jednym z mikrofonów?
Nie radzę sprawdzać takich praktyk... no chyba że na dynamicznym karolku. Tu bym się nie bał. Ale co do pojemnościówek to nie wiem czy to takie proste....
chodzi mi akurat o mikrofony dynamiczne ,nagrywam gary i werbel bardzo płasko brzmi (nie słychać spręzyn) i chce go nagłośnić od spodu SM58 a od góry SM57
Nie radzę sprawdzać takich praktyk... no chyba że na dynamicznym karolku. Tu bym się nie bał. Ale co do pojemnościówek to nie wiem czy to takie proste....
chodzi mi akurat o mikrofony dynamiczne ,nagrywam gary i werbel bardzo płasko brzmi (nie słychać spręzyn) i chce go nagłośnić od spodu SM58 a od góry SM57
zamienić żtyły we wtyczce w jednym z mikrofonów?
Jak preamp nie ma "pstryczka", to tak tez mozna. Nic sie nie popsuje, w pojemnosciowym tez.
Jak preamp nie ma "pstryczka", to tak tez mozna. Nic sie nie popsuje, w pojemnosciowym tez.
...zamienić żtyły we wtyczce w jednym z mikrofonów?
Jak preamp nie ma "pstryczka", to tak tez mozna. Nic sie nie popsuje, w pojemnosciowym tez....
dzieki za porade jednak moje domysły poruszały się w dobrym kierunku
Jak preamp nie ma "pstryczka", to tak tez mozna. Nic sie nie popsuje, w pojemnosciowym tez....
dzieki za porade jednak moje domysły poruszały się w dobrym kierunku

Proponuje Wam nie roibić tego w mikrofonie. Lepiej od razu przygotujcie sobie dwa kable XLR: jeden normalny czyli zwykły symetryczny,a drugi zmodyfikowany. Modyfikacja polegać ma na tym że w jednej z wtyczek ( dowolnej) zamienić miejscami przewody 2 i 3. Mając kabel "fazowy" i "przeciwfazowy" zasze będziecie mogi zrealizować ten wybieg już bez przelutowywania...
pozdrowienia
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Proponuje Wam nie roibić tego w mikrofonie. Lepiej od razu przygotujcie sobie dwa kable XLR: jeden normalny czyli zwykły symetryczny,a drugi zmodyfikowany.
Lomatko! Chyba nikt nie chcial grzebac w mikrofonie...

ha ha ha , ja zrobiłem kabel 20cm(przejściówke)p óźniej :jakby miały te kable później się mylić to dziękuje za takie zamotanie np podczas koncertu
nikt ci nie mówił byś zrobił jeden kabel odwracający faze
a na tej przejściówce, na którą wpadłeś, proponuję napisać co to za jedna (na wypadek, gdybyś miał dużo różnych)

a na tej przejściówce, na którą wpadłeś, proponuję napisać co to za jedna (na wypadek, gdybyś miał dużo różnych)
Lomatko!
LOL, ale mi sie podoba to słówko...
www.surogat.pl