w estrada i studio napisali: "należy zauważyc że nagrywanie parametrami 24/96 jest możliwe tylko wtedy gdy nagrywamy sygnał czysty, bez efektów; włączenie efektów podczas nagrywania powoduje automatyczną redukcję parametrów zapisu do 16 bitów i 48kHz (z takimi parametrami działa blok procesora) sygnał przed procesorem jest redukowanydo 16/48a po wyjściu z procesora konwertowany do wcześniej zdefiniowanego formatu. Oczywiście ta podwójna konwersja nie ma miejsca gdy pracujemy z sygnałem czystym i nie korzystamy z efektów zaimplementowanych na karcie........................"
Może słabo łapię, ale dalej nie wiem czy tworząc muzykę dla przykładu na reason, czy fuitloops czy innym tego typu użyję efektu zawartego w danym programie albo jakiegoś plugina typu dspfx albo vst i będę go chciał zgrac do postaci wave 24/96 to uda mi sie to na tej karcie czy nie?
SB Audigy 2ZS Platinium Pro
Re: SB Audigy 2ZS Platinium Pro
Oczywiście chodzi tylko o efekty wbudowane w kartę. Moc procesora DSP obciążonego efektami nie wystarcza do obsługi trybu 24/96. Tak że można się tym nie przejmować bo oczywiście lepsze efekty uzyska się drogą programową po nagraniu.