Dwie karty
Jak sądzicie? Czy jest możliwe podłączenie 2 kart dźwiękowych w jednym komputerze? Chodzi o to, żeby jedna była do poważnej pracy np. obróbki plików dźwiękowych, a druga do "głupot" np.gry. Czy taki układ nie powodowałby, że karty by się "gryzły". Obie pracowałyby w złączu PCI.

Re: Dwie karty
...Jak sądzicie? Czy jest możliwe podłączenie 2 kart dźwiękowych w jednym komputerze? Chodzi o to, żeby jedna była do poważnej pracy np. obróbki plików dźwiękowych, a druga do "głupot" np.gry. Czy taki układ nie powodowałby, że karty by się "gryzły". Obie pracowałyby w złączu PCI.
...
Przez chwilę miałem w komputerze WT192X & SBLIVE i wszystko było ok, ale jako że nie używam komputera do "głupot" ;) to wywaliłem SB
Pozdrawiam!

Przez chwilę miałem w komputerze WT192X & SBLIVE i wszystko było ok, ale jako że nie używam komputera do "głupot" ;) to wywaliłem SB
Pozdrawiam!
eis, eis, baby!
A czy WT192X miales podlaczony przez mixer?
Aha, i czy w takim przypadku nie trzeba bylo ciagle zmieniac ustawien w Windowsach?
ad1. nie
ad2. nie, jeżeli ustawisz sobie edytor audio bądź sekwencer żeby mapował przez np: WT192X, a łyndołsa przez np: SB. Oczywiście obie karty wpinasz w mixer lub wzmacniacz no i tam dokonujesz wyboru toru audio :)
Pozdarwiam!
ad2. nie, jeżeli ustawisz sobie edytor audio bądź sekwencer żeby mapował przez np: WT192X, a łyndołsa przez np: SB. Oczywiście obie karty wpinasz w mixer lub wzmacniacz no i tam dokonujesz wyboru toru audio :)
Pozdarwiam!
eis, eis, baby!