FL Studio - zmiana ścieżek sampli

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
stereoman
FL Studio - zmiana ścieżek sampli

Post autor: stereoman » niedziela 31 sie 2014, 00:14

Witajcie!

Przenoszę stare projekty FL Studio ze starego komputera na nowy.

Na tym starym kompie sesje utworów były zapisywane na dysku C, czyli przykładowa lokalizacja wyglada tak:
C:\Program Files\Image-Line\FL Studio 10\Data\Projects\Song1
(każdy utwór ma swój osobny folder)
W folderze danego utworu mam wielopoziomowe podfoldery z róznymi samplami które wrzucałem do danego utworu.

Na nowym PC wszystkie projekty chcę trzymać na dysku D, więc ściezki do tych sampli wykorzystanych w utworach zmienią się.

Wiadomo że mółbym zapisać każdy z utworów do formatu Zipped loop package... tyle że jest problem:
na starym kompie odinstalowalem kilka syntezatorów (m.in Dimension Pro) i zauważyłem że jak teraz odpalam dany utwór, zapisuję go do Zipped loop package i potem ten zip odpalam na nowym kompie (na którym mam zainstalowane identyczne wersje tych syntezatorów), to FL nie wie że ma odpalić Dimension Pro i jest komunikat 'error while loading DimensionPro' (tak jakby przy zapisie do 'zipped loop package' na starym kompie nie zapisywały sie presety i byc może też nazwa instrumentu który odinstalowałem)

Czy jest jakiś sposób by na nowym kompie podpowiedzieć FL'owi gdzie ma szukac tych sampli (których scieżki się zmieniły)?
Czy jest możliwość sprawienia by FL Studio przeszukał np wskazany przeze mnie folder/foldery w celu odnalezienia tych sampli?

Pozdrawiam!

Zbynia

Re: FL Studio - zmiana ścieżek sampli

Post autor: Zbynia » niedziela 31 sie 2014, 13:43

Jesli odpalisz projekt z katalogu to frutek powinien wszystko wczytać (oczywiscie z pluginami może być problem o czym sam wspomniałeś)

jesli będzie miał problem poprosi o zlokalizowanie pliku

dlatego najlepiej .zip ale problem z wtyczkami pozostanie - wystarczy delikatna różnica w wersji i juz jest problem z ładowaniem wtyczki

Awatar użytkownika
stereoman

Post autor: stereoman » niedziela 31 sie 2014, 21:35

Ja nadal siedze w FL Studio 10 (nie instalowałem 11-tki bo ponoć szału nie ma).
Czyli gdy FL Studio 11 nie może zlokalizować brakujących sampli to prosi o ich zlokalizowanie? tak że można wskazac folder gdzie ma ich szukać?

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 01 wrz 2014, 01:58

Z tego co pamiętam to tak i to juz od bardzo dawna :)

przenieś sobie jakis projekt na inny dysk i sprawdź :)

ODPOWIEDZ