Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
superiodiz
Czym przyporządkować do rdzenia procesora
autor: superiodiz » wtorek 22 sty 2013, 13:44
Witam.
Chciałem się zapytać czy istnieje taki program/wtyczka, która pozwala na przyporządkowanie poszczególnych pluginów VST(i) do wybranego przez siebie rdzenia procesora? Obiło mi się o uszy, że jest coś takiego ale szukałem w google i niestety nie znalazłem czegoś takiego.
Dzięki.
-
DJOZD
A po co ci to? Takie rzeczy to zadanie dla Hosta.
Mozesz co prawda zmostkować plugin, tym samym wywalić go do osobnego procesu i w managerze zadań systemu Windows ustawić koligację dla wybranych rdzeni.
-
superiodiz
autor: superiodiz » sobota 26 sty 2013, 15:16
...A po co ci to? Takie rzeczy to zadanie dla Hosta.
Mozesz co prawda zmostkować plugin, tym samym wywalić go do osobnego procesu i w managerze zadań systemu Windows ustawić koligację dla wybranych rdzeni. ...
Niestety moj host nie radzi sobie z tym we wszystkich sytuacjach. Mozesz powiedziec jak zmostkowac (czym?) abym mogl ustawic odpowiednią koligację ?
-
DJOZD
Najbardziej oczywistym rozwiązaniem jest Jbridge. Ale finalnie może to nic nie dać jeżeli host główny (DAW) ma problem z przetwarzaniem wielowątkowym.
Napisz proszę, o jaki DAW chodzi? Musisz również wiedzieć że przetwarzanie wielowątkowe w systemach DAW zawsze będzie wiązało się z wieloma kompromisami.
-
superiodiz
autor: superiodiz » wtorek 29 sty 2013, 19:23
...Najbardziej oczywistym rozwiązaniem jest Jbridge. Ale finalnie może to nic nie dać jeżeli host główny (DAW) ma problem z przetwarzaniem wielowątkowym.
Napisz proszę, o jaki DAW chodzi? Musisz również wiedzieć że przetwarzanie wielowątkowe w systemach DAW zawsze będzie wiązało się z wieloma kompromisami. ...
DAW, którego używam to Renoise. Problemy zaczynają się kiedy używam pluginów, które w trakcie uzytkowania mają zmienne obciążenie dla procesora/rdzenia (np. podczas zmiany presetu).