IK Miroslav Philharmonik

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
chantizstudio
IK Miroslav Philharmonik

Post autor: chantizstudio » wtorek 08 sty 2013, 15:55

Dzień Dobry

Mam pytanie czy jest to dobry rompler jeśli chodzi o brzmienia orkiestralne?? Ma  on jakieś minusy ? Na stronie Ik te dema są troszke mało obszerne. W moim wypadku było by to jedyne zródło tego typu brzmień przy projketach

[addsig]
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Re: IK Miroslav Philharmonik

Post autor: przedwczoraj » wtorek 08 sty 2013, 17:58

Zależy do czego. Może podpowiedzią będzie, że użyto go w Video Games Lany Del Rey.

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » wtorek 08 sty 2013, 18:26

...
Dzień Dobry

Mam pytanie czy jest to dobry rompler jeśli chodzi o brzmienia orkiestralne?? Ma  on jakieś minusy ? Na stronie Ik te dema są troszke mało obszerne. W moim wypadku było by to jedyne zródło tego typu brzmień przy projketach

Lepsze, niż mogłoby Ci się wydawać. Polecam z czystym sumieniem. Jest to mój ulubiony VSTi :)

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » wtorek 08 sty 2013, 18:43

...Dzień Dobry

...
W moim wypadku to bardzo szeroki wachlarz.. od ,muzyki filmowej,ambient po elektronikę
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 08 sty 2013, 23:23

Jako jedyny orkiestrowy VSTi bym go nie polecił. Te brzmienia są takie, hmmmm, wątłe. Czasem to jest zaleta, czasem wada. Jako uzupełnienie - jak najbardziej.

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » środa 09 sty 2013, 12:32

IKM MP to brzmienia ypp.... orkiestrowe, w sensie bardziej oddalone, miękkie, cieplejsze, bardziej delikatne od tego co jest w wielu komercyjnych bankach.

Bardzo dobre brzmenia. Dla mnie jedne z najlepszych. To gra jak orkiestra. Jednak niekoniecznie sprawdzi się w dynamicznych aranżach orkiestrowych "na twarz", gdzie sample muszą mieć szybki atak i siłę - że ciśniesz klawisz i string wali całą mocą. Miroslav to jak na obrazku, drewniana sala i cieplutka, piękna orkiestra grająca walce i klasykę :)

http://www.superstereo.pl

Paweł

Post autor: Paweł » środa 09 sty 2013, 16:57

Może właśnie wątłe to było za dużo powiedziane (tak sobie pomyślałem po kliknięciu, że ktoś się przyczepi - znów kłania się brak edycji).

Owszem, oddalone, ale jakiegoś mocniejszego, wiarygodnego tutti też się nie osiągnie. 

Jak napisał przedmówca, czasem się sprawdzą, a czasem nie da się osiągnąć zamierzonego efektu żadnym sposobem.

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » czwartek 10 sty 2013, 15:42

No nic musze sie zastanowic nad ty, czytalem ze to brzmienia nagrywane przez orkiestra i potem wadzone do wtyczki.

[addsig]

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » czwartek 10 sty 2013, 16:06

Oprócz dobrej jakości brzmień są jeszcze 2 inne plusy:

1. Biorąc pod uwagę jakość Philharmonika kosztuje on grosze.

2. Bardzo mało paliwożerny - nie potrzebuje potężnych procesorów i dużej ilości RAM, więc można zrobić nieźle rozbudowaną aranżację (orkiestrację), a komputer się nie wiesza.

Na Twoim miejscu w ogóle bym się nie zastanawiał, ale to już Twoja decyzja.

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » czwartek 10 sty 2013, 16:32

...Oprócz dobrej jakości brzmień są jeszcze 2 inne plusy:
1. Biorąc pod uwagę jakość Philharmonika kosztuje on grosze.
2. Bardzo mało paliwożerny - nie potrzebuje potężnych procesorów i dużej ilości RAM, więc można zrobić nieźle rozbudowaną aranżację (orkiestrację), a komputer się nie wiesza.
Na Twoim miejscu w ogóle bym się nie zastanawiał, ale to już Twoja decyzja.
...

http://www.youtube.com/watch?v=O5Jd5mRui5Y

Ten filmik przekonał mnie przed chwila do zakupu tego

ODPOWIEDZ