Korg Kronos - nie zapisuje ustawień Karmy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
kamil.moskal
Korg Kronos - nie zapisuje ustawień Karmy

Post autor: kamil.moskal » sobota 17 lis 2012, 15:38

Witam,

jeśli to nie temat na to forum proszę o usunięcie a jeśli tylko zły dział to proszę o przeniesienie.

Mam problem z Korg Kronos mianowicie nie zapamiętuje mi ustawień Karmy w trybie SEQ! Już chyba z 5 razy konfigurowałem Karmę i zapisywałem w różne sposoby ale po restarcie i wczytanie ustawienia nie są takie jakie były w trakcie zapisywania. Chcę powiedzieć że zapisuję przez procedurę Save All. W trybie Save SEQ również nie pamiętam. Już nie mam siły do tego:( Ustawienia global są fabryczne bo niedawno wgrywałem mu system od nowa i zrobiłem upa do 2.0.2 system 2.0.6 już się pobiera;) (neostrada 1Mb/s:/).

Z góy dziękuję za jakiekolwiek zainteresowanie i pomoc:)

Awatar użytkownika
remimusic
Kontakt:

Re: Korg Kronos - nie zapisuje ustawień Karmy

Post autor: remimusic » niedziela 18 lis 2012, 00:24

Jeśli działasz w trybie SEQ, to na koniec korzystaj z opcji zapisu SAVE SEQ. Kilka dni temu napisałem Ci - prześlij mi przykładowy plik. Cisza...
[addsig]
_ REMI_

Korg KRONOS, Korg OASYS, Korg M3, Yamaha Motif XS, Access Virus TI

kamil.moskal

Post autor: kamil.moskal » poniedziałek 19 lis 2012, 10:33

...Jeśli działasz w trybie SEQ, to na koniec korzystaj z opcji zapisu SAVE SEQ. Kilka dni temu napisałem Ci - prześlij mi przykładowy plik. Cisza......

Wiem, zapomniałem na śmierć:( Nie wiem czy źle zapisywałem (roztrzepany jestem trochę;]) czy update pomógł do wersji 2.0.6 bo teraz mi zapamiętał jak na razie wszystko.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
remimusic
Kontakt:

Post autor: remimusic » wtorek 20 lis 2012, 01:27

Ostatnimi czasy, Korg mało profesjonalnie wydaje kolejne systemy operacyjne dla Kronosa. Obecny OS (2.0.6) ujarzmia błędy poprzednika. Od kilku dni testuję znacznie wyższe systemy operacyjne, które wprowadzają szereg nowych rozwiązań. Należy się spodziewać, że wkrótce Korg udostępni kolejną wersję... Laughing

[addsig]
_ REMI_

kamil.moskal

Post autor: kamil.moskal » piątek 23 lis 2012, 08:31

...Ostatnimi czasy, Korg mało profesjonalnie wydaje kolejne systemy operacyjne dla Kronosa. Obecny OS (2.0.6) ujarzmia błędy poprzednika. Od kilku dni testuję znacznie wyższe systemy operacyjne, które wprowadzają szereg nowych rozwiązań. Należy się spodziewać, że wkrótce Korg udostępni kolejną wersję... Laughing
...

No to super. Ciekawe kiedy trafi do publiki;) Ważne że starają się w ogóle coś robić;)

kamil.moskal

Post autor: kamil.moskal » wtorek 11 gru 2012, 16:40

Witam ponownie, podpisuję to pod ten temat.
No i znów cyrk z Kronosem. Mianowicie siadam dzisiaj za instrument, włączam KRONOS German Grand, a tu słychać jakieś przesterowania? Nie wiem sam jak to nazwać. Gdy rozkręcę Main Volume powyżej 50% słyszę coś takiego:
http://w995.wrzuta.pl/audio/6A4p4qXLWje/korg_kronos_piano

Nie wiem co jest grane instrument stał w domu a wczoraj było wszystko OK. Co Wy na to?
Nagranie zrobiłem z wyjść OUTPUT L/Mono, R z rozkręconym pokrętłem głośności na 75% bez przesterowania na wejściu karty laptopa . Zaznaczam że ze słuchawkowego mam to samo.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
remimusic
Kontakt:

Post autor: remimusic » wtorek 11 gru 2012, 17:44

Chcesz powiedzieć, że oprócz nie zapisywania Karmy, doszły teraz przestery na wyjściu? Ciekawe, jakie masz głośności na oscylatorach oraz ogólne parametry efektów insert, master i total w tym konkretnym programie. Może coś się pozmieniało. A pliku PCG do dzisiaj nie wysłałeś... Może tym razem się zmobilizujesz i podeślesz. Czekam na ustawienia Twojego Kronosa.

[addsig]
_ REMI_

kamil.moskal

Post autor: kamil.moskal » czwartek 20 gru 2012, 21:06

...
Chcesz powiedzieć, że oprócz nie zapisywania Karmy, doszły teraz przestery na wyjściu? Ciekawe, jakie masz głośności na oscylatorach oraz ogólne parametry efektów insert, master i total w tym konkretnym programie. Może coś się pozmieniało. A pliku PCG do dzisiaj nie wysłałeś... Może tym razem się zmobilizujesz i podeślesz. Czekam na ustawienia Twojego Kronosa. ...

No i niestety jest kicha Remi, to jakaś ferelna sztuka. Odesłałem instrument do serwisu i okazało się że pierwszy raz się z takim czymś spotkali i nie wiedzą co jest grane, także przed końcem roku nie dadzą rady tego naprawić bądź wymienić na nowy:( nic tylko płakać bo sztuki za pasem a zostałem bez instrumentu. Jedyna szansa to taka że prześlą mi zastępczy tylko że wersję 61. :(

kamil.moskal

Post autor: kamil.moskal » piątek 13 wrz 2013, 10:04

Hahaha, no i znów powtórka z rozrywki! Było 9 miesięcy spokoju i "przestery" na wyjściu wróciły. No po prostu rozpacz! Urządzenie za tyle kasy i takie cyrki się dzieją to jakaś kpina. Zaczynam nabierać przekonania że coraz bardziej zaczynam nie lubieć KORG-a, a przynajmniej tych nowatorskich. Wgrałem od nowa softa ( bo po ostatnim przypale serwisant po miesiącu przetrzymywania instrumentu mówił, że tak zrobił i pomogło w co wątpię) lecz teraz to nie pomogło dalej to samo:/ Głownie słychać to na pianach i nie których programach tylko ORGAN. MASAKRA! Nie wiem czy komukolwiek polecę ten instrument:/

Awatar użytkownika
gm_korg

Post autor: gm_korg » sobota 14 wrz 2013, 23:32

...Hahaha, no i znów powtórka z rozrywki! Było 9 miesięcy spokoju i "przestery" na wyjściu wróciły. No po prostu rozpacz! Urządzenie za tyle kasy i takie cyrki się dzieją to jakaś kpina. Zaczynam nabierać przekonania że coraz bardziej zaczynam nie lubieć KORG-a, a przynajmniej tych nowatorskich. Wgrałem od nowa softa ( bo po ostatnim przypale serwisant po miesiącu przetrzymywania instrumentu mówił, że tak zrobił i pomogło w co wątpię) lecz teraz to nie pomogło dalej to samo:/ Głownie słychać to na pianach i nie których programach tylko ORGAN. MASAKRA! Nie wiem czy komukolwiek polecę ten instrument:/...

Po prostu masz wadliwy klawisz.
Jestem właścicielem pierwszego egzemplarza zakupionego w Polsce i do teraz nie mam żadnych problemów z Kronosem. Wrzuciłem dodatkową pamięć, dodatkowy dysk i wszystko jest ok.
Także jako pierwszy w Polsce kupiłem Korga Tritona Extreme i na samym początku miałem problem – po 3 wizytach w serwisie (stare dzieje) pomogło – do dziś hula bez zarzutu. Taka ogólna zasada – albo coś się psuje „od zaraz” albo chodzi kilka lat bez problemów.
W Twoim wypadku to ten pierwszy przypadek

pozdro
GM
KORG KRONOS2, KORG KRONOS,Virus TI2, KORG TRITON EXTREME 76, MOSS, Nord Lead 4;ROLAND V- SYNTH ; CUBASE 6,5

ODPOWIEDZ