Regulacja panoramy - wtyczka VST
Czy istnieje wtyczka vst, którą mogę podłączyć na torze master, sterująca szerokością całego miksu??
Chciałbym np część utworu zawęzić w panoramie, taki "break.." Chciałbym by pomiędzy tym brakiem a resztą utworu była wyraźna różnica w panoramie. By słuchacz miał wrażenie iż po breaku, dźwięk pojawia się bardzo "szeroko". Można to zrobić za pomocą jakiejś jednej wtyczki vst???
Re: Regulacja panoramy - wtyczka VST
...Witam!
Czy istnieje wtyczka vst, którą mogę podłączyć na torze master, sterująca szerokością całego miksu??
Chciałbym np część utworu zawęzić w panoramie, taki "break.." Chciałbym by pomiędzy tym brakiem a resztą utworu była wyraźna różnica w panoramie. By słuchacz miał wrażenie iż po breaku, dźwięk pojawia się bardzo "szeroko". Można to zrobić za pomocą jakiejś jednej wtyczki vst???...
Np. GMonoBass albo otiumFx BassLane + automatyka. Jedna prościutka, druga bardziej rozbudowana, obie free.
Znak czasu? Mówimy przecież o zawężaniu panoramy. Ja rozumiem, że są fajne wtyczki, ale czy poniżej godności realizatora jest regulowanie panoramy... regulatorem panoramy? Każdy mikser sprzętowy i programowy to ma, może za bardzo ukryte?
[addsig]
No właśnie pisałem o tym żeby poszukał modułu wewnątrz DAW. Nie potrzeba żadnych wtyczek tak defacto. Jednak mimo wszystko warto spróbować wykonać ten zabieg częściowym wyciszeniem kanału side zamiast zgniatać kanały do mono. Efekt będzie troszeczkę inny i może się lepiej sprawdzić w niektórych przypadkach.
nic nie sprawdzi sie tak dobrze jak automatyka panoramy w trakcie miksu
tu wężej o, a teraz szeroko ciach ciach jeszcze volumem mozna podkrecic jak to np marron 5 w payphone mają
na sumie takie rzeczy to jakas reanimacja jest...
tu wężej o, a teraz szeroko ciach ciach jeszcze volumem mozna podkrecic jak to np marron 5 w payphone mają
na sumie takie rzeczy to jakas reanimacja jest......
Zgadza się. Czasem przecież wystarczy zawęzić jedną kluczową partię. Np. szeroko rozsrawione akustyki. Ale tak jak pisalem, manipulacja kanalami side moze dać również interesujący efekt.
Zgadza się. Czasem przecież wystarczy zawęzić jedną kluczową partię. Np. szeroko rozsrawione akustyki. Ale tak jak pisalem, manipulacja kanalami side moze dać również interesujący efekt. ...
Sciszenie SIDE to jest dokładnie to samo co zawężenie panotamy - niczym poza poziomami się nie różni.
[addsig]