...
Witajcie!
To mój pierwszy post na forum - pozdrawiam gorąco!
Po długiej walce z EMU 0204 zakupiłem Profire 610 (dzięki wskazówkom zawartym na forum). Po kolejnej długiej walce z interfejsem udało mi się wyeliminować trzaski - a mój sprzęt to ponad 6letni laptop :] - działa idealnie :)
Zastanawiam się czy nie opisać tego co zrobiłem w postaci miniporadnika tylko to za jakiś czas.
Teraz potrzebuję (chyba) procesora dynamiki. Pod interfejs mam podłączoną gitarę akustyczną z przetwornikiem oraz mikrofon. A do nich przydałby się kompresor/limiter, może bramka szumu. To rodzi kilka moich pytań:
- czy mogę użyć interfejsu jako przedwzmacniacza - wejścia 1 i 2 na wyjścia np 1 i 2, dalej na procesor i znów na interfejs. chodzi o wykorzystanie nienajgorszych przedwzmacniaczy jakie są w niego wbudowane;
- jaki procesor dynamiki wybrać? wiem że pytanie było już wałkowane wielokrotnie i "że poniżej 1000zł nie warto". DBX 166XS jest chwalony ale to prawie 1000zł.. A co z np Behringer COMPOSER PRO-XL MDX2600? Czy rzeczywiście ten sprzęt jest tak "marny"? Bo może "na początek" wystarczy?
- czy procesory opisane jako bramka/kompresor/limiter/.. mogą mieć te funkcje włączone jednocześnie czy jest to "albo albo"?
Pozdrawiam!...
1. Nie potrzebujesz żadnego sprzętowego procesora dynamiki. Serio.
2. Podłączenie go do tego interfejsu będzie jak "prawą ręką za lewe ucho" - da się, ale po co?
[addsig]