Mikrofon pojemnościowy do nagrywania wokalu do 1000zł?

- doministry1
Re: Mikrofon pojemnościowy do nagrywania wokalu do 1000zł?
...Witam wszystkich potrzebuje pomocy w zakupie mikrofonu pojemnościowego do 1000zł nie jestem w tym temacie obeznany więc jak możecie to proszę o pomoc zaznaczam że chodzi mi naprawdę o bezproblemowe działanie bez trzasków i pisków z góry dzięki. ...
Musisz sam sobie odpowiedzieć do czego Ci to potrzebne.
Mikrofonów pojemnościowych na świecie jest mnóstwo rodzajów.
pomieszczenie zaadoptowane akustycznie?
jak nie to lepiej taki do 500zł powiedzmy. AKG Perception 120, SE X1
Jak na pierwszy mikrofon to te dwa powinny w zupełności wystarczyć o ile będą podłączone do odpowiedniego preampu
żaden mikrofon nie trzeszczy i nie piszczy nawet tandeta komputerowa
...bez trzasków i pisków to za 100 masz ;d
pomieszczenie zaadoptowane akustycznie?
jak nie to lepiej taki do 500zł powiedzmy. AKG Perception 120, SE X1
Jak na pierwszy mikrofon to te dwa powinny w zupełności wystarczyć o ile będą podłączone do odpowiedniego preampu
Pomieszczonko zaadoptowane preamp ok bo roland Quad-Capture więc da radę wszystko dobrej klasy tylko jeszcze majka pojemnościowego mi brakuje na którym chcem nagrywać sam wokal.Zastanawiałem się nad tańszym MXL 2006 ale zrezygnowałem z nego wolę dołożyć i kupić coś lepszego więc proszę teraz o radę.Jakść dla mnie jest najważniejsza!!!
Z MXL tylko te które nie mają przewalonej góry...2001 byłby świetny ale niestety bardzo trudno go dostać nawet używanego a niestety 2006 jest takim samym gównem jak 770/990
góra nie do opanowania i nie do strawienia - może coś wstęgowego? wokal z racji przyciętego górnego pasma brzmi bardzo fajnie na tych mikrofonach
Gdybyś wiedział ile ja nerwów straciłem a nawet wiary że będzie dobrze przez cholernego 770.
Nagrałem na tym całą płytę, niby wszystko było spoko ale gdy nadszedł czas na mix/master wyrywałem sobie włosy z głowy.
Jedynie mocne ustawienia Deessera przynosiły efekty. A kiedy odpalaliśmy na następny dzień sesje skrywałem twarz w rękach bo albo syczało albo było strasznie zamulone.
Naprawdę polecam ci AKG Perception 120. Całkiem inna bajka, pierwsze wrażenia odniosłem że jest on troszkę jakby mało mięsisty ale masz pole do manewru potem całkiem spore. I da się potem tego słuchać.
...Tak jak mówi Zbynia zapomnij o MXL-ach
Gdybyś wiedział ile ja nerwów straciłem a nawet wiary że będzie dobrze przez cholernego 770.
Nagrałem na tym całą płytę, niby wszystko było spoko ale gdy nadszedł czas na mix/master wyrywałem sobie włosy z głowy.
Jedynie mocne ustawienia Deessera przynosiły efekty. A kiedy odpalaliśmy na następny dzień sesje skrywałem twarz w rękach bo albo syczało albo było strasznie zamulone.
Naprawdę polecam ci AKG Perception 120. Całkiem inna bajka, pierwsze wrażenia odniosłem że jest on troszkę jakby mało mięsisty ale masz pole do manewru potem całkiem spore. I da się potem tego słuchać....
Dzięki za radę chlopaki AKG chyba będzie dobrym rozwiązaniem pozdrawiam!!!