Case rack 19", mikser i końcówka mocy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
michal1006
Case rack 19", mikser i końcówka mocy

Post autor: michal1006 » piątek 27 kwie 2012, 22:32

Witam. Jestem nowy na tym forum i mam kilka pytań

Mianowicie mam mikser soundcrafta efx 8 i końcówkę mocy peaveya 1500.

Jak należy przykręcić końcówke do skrzyni??? śruby są, to mam sobie sam wywiertać dziurki w mijscu montażu czy inaczej sie to robi (nie chciałbym zniszczyć racka pierwszego dnia.)??

Mikser kupiłem używany i jest troche za wąski (na stronie producenta pisze ze łatwy montaz w case 19" a mi nie pasuje. wiec pytam czy w zestawie do tego miksera powinny być jeszcze jakieś "przedłużacze albo coś, zeby przykręcić do tych szyn???

prosze o odpowiedz i z góry dzięki za info

Zbynia

Re: Case rack 19", mikser i końcówka mocy

Post autor: Zbynia » sobota 28 kwie 2012, 01:06

Rack to standard - nic nie wiercisz a jak cos nie pasuje to pretensje do sprzedawcy/producenta

silver_sound

Post autor: silver_sound » sobota 28 kwie 2012, 12:17

...Rack to standard - nic nie wiercisz a jak cos nie pasuje to pretensje do sprzedawcy/producenta...
Witam E tam od razu do producenta.. Spokojnie. Sa obecnie stosowane dwa rodzaje szyn, aluminiowe, i stalowe. Stalowe maja prostokatne otwory, w które zapina się specjalna nakretke, których komplet powinien byc w case, w zalezności od wysokości. Aluminiwoe szyny, powinny posiadac ruchome nakretki, które przesuwasz odpowiedni, aby pasowały do otworów mocujacych we wzmacniaczu. Jesli w przypadku szyn stalowych otwory nie pasuja do otworów w płycie czołowej, to trzeba odkręcic ewentualne "gumy" podstawki, tak aby była sama blacha obudowy pod spodem. Jesli nadal nie pasuja, to wtedy dopiero jest podstawa do reklamacji.
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

Awatar użytkownika
andrzeimuzyk71

Post autor: andrzeimuzyk71 » sobota 28 kwie 2012, 12:23

witaj.do soundcrafta  powinieneś mieć listwy które sie przykreca z boku miksera  i dopiero te listwy się pokrywają z szynami w raku.wpisz sobie w google to znajdziesz sposób montażu.pozdro.....

Awatar użytkownika
andrzeimuzyk71

Post autor: andrzeimuzyk71 » sobota 28 kwie 2012, 12:30

...
witaj.do soundcrafta  powinieneś mieć listwy które sie przykreca z boku miksera  i dopiero te listwy się pokrywają z szynami w raku.wpisz sobie w google to znajdziesz sposób montażu.pozdro........                 
 Rw-5745  takie uchwyty musisz dokupić i bedzie ok

michal1006

Post autor: michal1006 » niedziela 29 kwie 2012, 23:26

OK. dzięki Panoowie za info. 

Dzwoniłem do firmy, która robiła mi ten case i okazało sie ze zapomnieli wsunąć tych listewek zv dziurkami do profili i mają mi dosłać. 

co do uchwytów do miksera to też dzieki za pomoc:)

ODPOWIEDZ