Prośba o pomoc z podpięciem - występy live looping
Witam , zajmuję się loopowaniem beatboxu live i mam poważny problem z osiągnięciem zamierzonego celu.
Posiadam obecnie taki zestaw
3x Kaoss pad 3
1x Kaossilator pro
1x Microkorg
1x Boss rc50 loopstation
1x edirol m16dx mixer
1x procesor do efektów boss gt10b
Moje podpięcie obecnie wygląda tak
Mikrofonem wchodze do gt10b -> przechodze do edirola do którego tak samo wpinam kaossilator oraz microkorga -> następnie to wszystko idzie do pierwszego kaoss pada i TUTAJ potrzebuje czegoś co pozwoli mi wysłać sygnał na send do pozostałych 2 kaoss padów oraz rc50 i wrócic sygnałem z powrotem w to miejsce ażeby móc już stąd wyjść na głośniki końcowym efektem.
Z tego co się orientowałem do czegoś takiego może nadać się studiokonnect48 firmy helicon natomiast kwota za to urządzenie ze sterownikiem to (4,5tys) a niestety nie jestem w stanie tyle wydać na urządzenie de facto do testowania nie będąc pewien czy się nada.
Jak ktoś ma jakikolwiek pomysł byłbym dozgonnie wdzięczny.
Serdecznie pozdrawiam :)
Posiadam obecnie taki zestaw
3x Kaoss pad 3
1x Kaossilator pro
1x Microkorg
1x Boss rc50 loopstation
1x edirol m16dx mixer
1x procesor do efektów boss gt10b
Moje podpięcie obecnie wygląda tak
Mikrofonem wchodze do gt10b -> przechodze do edirola do którego tak samo wpinam kaossilator oraz microkorga -> następnie to wszystko idzie do pierwszego kaoss pada i TUTAJ potrzebuje czegoś co pozwoli mi wysłać sygnał na send do pozostałych 2 kaoss padów oraz rc50 i wrócic sygnałem z powrotem w to miejsce ażeby móc już stąd wyjść na głośniki końcowym efektem.
Z tego co się orientowałem do czegoś takiego może nadać się studiokonnect48 firmy helicon natomiast kwota za to urządzenie ze sterownikiem to (4,5tys) a niestety nie jestem w stanie tyle wydać na urządzenie de facto do testowania nie będąc pewien czy się nada.
Jak ktoś ma jakikolwiek pomysł byłbym dozgonnie wdzięczny.
Serdecznie pozdrawiam :)
- Marc.The.Drummer
- Kontakt:
Re: Prośba o pomoc z podpięciem - występy live looping
Prosty mikser nie starczy?
http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/
...
Prosty mikser nie starczy?...
No właśnie obawiam się, że nie , chodzi o to że wychodząc z pierwszego kp3 chce wejść do pozostałych kaoss padów oraz rc50 i w każdym z nich zapętlam frazy, którymi chce wrócić do urządzenia natomiast nie chce żeby one były po przejściu przez efekty dalej do nich wysyłane.
W momencie nawet gdy wpinam jeden kp3 do mixera i mixer do kp3 w momencie jak prześle fraze do kp3 i tam ją zaloopuje od razu sprzęga bo dźwięk kręci się w kółko.
Nie do końca rozumiem jak dokładnie chcesz aby to wyglądało, ale postaram się pomóc
Czyli do rc50 i 2ch kaoss padów chcesz wysyłać naraz te same sygnały? Są takie urządzonka, nazywa się chyba toto splitter (?) i jest odwrotnością miksera - z 1 wejścia sygnał rozsyłasz do kilku wyjść.
Kolejnym rozwiązaniem byłby mikser z odpowiednią ilością auxów (ale jeżeli chcesz wysłac 3 sygnały stereo - musiałoby być ich 6), albo grup z osobnymi wyjściami.
Możesz też zainwestować w jakiś interface audio w którym można ustawić dowolny routing wejść i wyjść (np potrafi to MOTU, nawet po odłączneiu od komputera) (!) Niemniej jest to rozwiązanie drogie.
Czyli do rc50 i 2ch kaoss padów chcesz wysyłać naraz te same sygnały? Są takie urządzonka, nazywa się chyba toto splitter (?) i jest odwrotnością miksera - z 1 wejścia sygnał rozsyłasz do kilku wyjść.
Kolejnym rozwiązaniem byłby mikser z odpowiednią ilością auxów (ale jeżeli chcesz wysłac 3 sygnały stereo - musiałoby być ich 6), albo grup z osobnymi wyjściami.
Możesz też zainwestować w jakiś interface audio w którym można ustawić dowolny routing wejść i wyjść (np potrafi to MOTU, nawet po odłączneiu od komputera) (!) Niemniej jest to rozwiązanie drogie.
www.myspace.com/pchelki