Jak koledzy oceniają wartość NI Studio Drummer w porównaniu chociażby do Toontrack Superior Drummer lub też BFD?
[addsig]
Jak koledzy oceniają wartość NI Studio Drummer w porównaniu chociażby do Toontrack Superior Drummer lub też BFD?
...
Jak koledzy oceniają wartość NI Studio Drummer w porównaniu chociażby do Toontrack Superior Drummer lub też BFD? ...
Nie znam NI. Dla mnie BFD jest bezkonkurencyjny - ostatnio wersja eco była w promocji za 135 zł ! Toontracka w akcji widziałem, ale nie urzekł mnie brzmieniowo aż tak bardzo a funkcjonalność to porażka.
Przedsrtawię zalety i wady BFD eco
+:
cena
brzmienie
możliwość wyboru dowolnego instrumentu w każdym slocie (np conga zamiast werbla)
12 slotów na instrumenty
mniej funkcji od bfd ale praktycznie żadnych ograniczeń do kreatywnej pracy
tryb multichannel
2x aux
efekty na pokładzie
przyjemne, łatwe, banalne mapowanie
czyta większość rozszerzeń fxpansion
1500 rytmów i wygodny edytor (jak drum track w każdym daw)
-:
tylko 16bit i max 24 warstwy velocity
...
...
Jak koledzy oceniają wartość NI Studio Drummer w porównaniu chociażby do Toontrack Superior Drummer lub też BFD? ...
Nie znam NI. Dla mnie BFD jest bezkonkurencyjny - ostatnio wersja eco była w promocji za 135 zł ! Toontracka w akcji widziałem, ale nie urzekł mnie brzmieniowo aż tak bardzo a funkcjonalność to porażka.
Przedsrtawię zalety i wady BFD eco
+:
cena
brzmienie
możliwość wyboru dowolnego instrumentu w każdym slocie (np conga zamiast werbla)
12 slotów na instrumenty
mniej funkcji od bfd ale praktycznie żadnych ograniczeń do kreatywnej pracy
tryb multichannel
2x aux
efekty na pokładzie
przyjemne, łatwe, banalne mapowanie
czyta większość rozszerzeń fxpansion
1500 rytmów i wygodny edytor (jak drum track w każdym daw)
-:
tylko 16bit i max 24 warstwy velocity
Wszystko jasne :) Już złożyłem zamówienie w Thomannie. Faktycznie BFD ECO kosztuje tam 29 euro. Nie mam pojęcia, skąd taka cena, ale myślę, że popełniłbym ciężki grzech nie korzystając z takiej okazji :)
Bardzo Ci dziękuję, Mytnik i pozdrawiam ponownie :)
Powrócę do tematu. Opierając się na opinii Mytnika kupiłem w Thomannie BFD ECO. Jaki to instrument? Rewelacyjny! Nie mogę jednak zrozumieć jednej kwestii: dlaczego Thomann oferuje go za 29 euro, skoro sam producent - FXpansion - ma go w ofercie za 79 euro (?) W Polsce znalazłem najtaniej za 380 zł (temu akurat w ogóle się nie dziwię)
Polecam każdemu ten soft i podpowiadam, że można go jeszcze za te śmieszne grosze kupić w Thomannie :)
...
Powrócę do tematu. Opierając się na opinii Mytnika kupiłem w Thomannie BFD ECO. Jaki to instrument? Rewelacyjny! Nie mogę jednak zrozumieć jednej kwestii: dlaczego Thomann oferuje go za 29 euro, skoro sam producent - FXpansion - ma go w ofercie za 79 euro
Myślę, że oni co jakiś czas na niektóre produkty robią takie duże obniżki. Ja kiedyś Kupiłem MOR 2 za 800 zł, a teraz ile mamy :)? Ok 1520 zł.
Chyba, że się dogadują z producentami na super ceny, aby iść w ilość sprzedawanych sztuk, a nie w cenę.
Myślę, że oni co jakiś czas na niektóre produkty robią takie duże obniżki. Ja kiedyś Kupiłem MOR 2 za 800 zł, a teraz ile mamy :)? Ok 1520 zł.
Chyba, że się dogadują z producentami na super ceny, aby iść w ilość sprzedawanych sztuk, a nie w cenę.
Zgadzam się z Tobą - prawie wszystkie swoje instrumenty kupowałem w promocjach, i to atrakcyjnych (MOR również ), ale aż takiej obniżki jeszcze nie spotkałem. Tym cenniejsze są podpowiedzi kolegów w danym temacie, jak w tym przypadku Mytnika. Jeżeli sam zobaczę coś ciekawego, to także piszę o tym na forum. W moim odczuciu takie właśnie tematy powinny być poruszane, gdyż nikt z nas nie leży na pieniądzach, a naprawdę bywają okazje do zaopatrzenia się w dobre VSTi (o hardware się nie wypowiadam, bo wraz za sprzedażą Proteusa 2000 skończyłem z nimi definitywnie
)
Pozdrawiam - Andrzej
...
...
Powrócę do tematu. Opierając się na opinii Mytnika kupiłem w Thomannie BFD ECO. Jaki to instrument? Rewelacyjny! Nie mogę jednak zrozumieć jednej kwestii: dlaczego Thomann oferuje go za 29 euro, skoro sam producent - FXpansion - ma go w ofercie za 79 euro
...
Szkoda tylko że tylko 32 bity na Windows 7
...
...
...
BFD eco do 31 grudnia 2011 roku kosztowało 29 euro wszędzie, u nas też. W promocji były również inne produkty Fxpansion. Słabo to u nas było rozdmuchane, ja dowiedziałem się o tym zupełnie przez przypadek w trakcie poszukiwań Św Graala. Prawdopodobnie związane to było z dystrybucją, bo jak się okazało w okresie świątecznym AudioFactory oddało na gwiazdkę te powinności Lauda Audio. Ja się załapałem na zakup przed upływem promocji, ale miałem pewne problemy o których nie chcę się rozpisywać na forum. Dzięki uprzejmości bardzo sympatycznej ekipy Lauda sprawa została rozwiązana.
Prawdopodobnie Thomann zakupił odpowiednią porcję softu na zapas, zresztą tak ogromne "miasto muzyczne" na pewnoi ma spore możliwości
pozdr
Można było nawet lepiej! :) Audiomidi sprzedawało za 29$ wersję electronic delivery i tak też nabyłem. Z kolei, DCAM: Synth Squad był za 90$, więc też spora obniżka (normalnie chyba 250$). Ale, co do perkusji, Studio Drummer jest dużo lepszy, moim zdaniem. Choć BFD Eco też można z powodzeniem używać.