Zakupy w Thomann.de - faktura

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
majlo17
Zakupy w Thomann.de - faktura

Post autor: majlo17 » środa 26 paź 2011, 15:12

Witam.

Mam pytanie. Na dniach otwieram działaność i potrzebuje mięć na każdy sprzet fakture. Czy ktoś kupował w sklepie thomann.de? Bo interesuje mnie czy na fakturze cena jest w złotówkach. Bo to bardzo ważne pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Ps. Lepiej zapłacić kartą czy przy odbierze?

Kompozytor muzyki filmowej jednocześcnie pracownik firmy Nova Group Film & Media na stanowisku Kompozytora.

Awatar użytkownika
JacekH

Re: Zakupy w Thomann.de - faktura

Post autor: JacekH » środa 26 paź 2011, 17:13

Mam pytanie. Na dniach otwieram działaność i potrzebuje mięć na każdy sprzet fakture. Czy ktoś kupował w sklepie thomann.de?

Nie, przecież to sklep zupełnie bez klientów.... :P

Bo interesuje mnie czy na fakturze cena jest w złotówkach. Bo to bardzo ważne pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Dostaję w  EUR. Zwróć tylko uwagę, że musisz zgłosić im NIP - jeśli masz europejski i chcesz cen netto - przy zakładaniu konta.

Obojętnie. Czasami różnice kursowe mogą być z korzyścią dla jednego lub drugiego sposobu.

Ale abstrahując od samej biurokracji. Pytaj i polskich dystrybutorów. Czasem można się zdziwić, jak drogo jest u Thomanna :)

Pozdrowienia,

Jacek

majlo17

Post autor: majlo17 » środa 26 paź 2011, 18:08

Być może lecz... nikt inny nie posiada akurat takiego sprzętu jaki jest mi potrzebny.

Ale dziękuje za odpowiedź.
Kompozytor muzyki filmowej jednocześcnie pracownik firmy Nova Group Film & Media na stanowisku Kompozytora.

majlo17

Post autor: majlo17 » środa 26 paź 2011, 18:12

I nie potrzebuje faktury w cenie netto. Tylko właśnie zwykle potwierdzenie fakture, że kupiłem u nich za tyle i tyle brutto w PLN. Gdyż zakładam firme, działanośc i otrzymałem od urzedu pracy dofinansowanie i musze im przedstawić ceny.

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » środa 26 paź 2011, 20:00

To nie ma znaczenia. Płaciłem w Thomannie zarówno kartą, jak i przy odbiorze. Przy odbiorze kurier przelicza euro na złotówki według średniej z ostatniego tygodnia. Sklep wiarygodny, można płacić kartą w ciemno :)

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

majlo17

Post autor: majlo17 » środa 26 paź 2011, 20:23

Ok dziękuje. Lecz mam inne pytanie. Gdyż dostałem dofinansowanie z urzedu pracy. I musze przedstawić im fakture ze powiedzmy ich 18 tyś przeznaczyłem na taki i taki sprzęt. Jak wygląda ewentaulny rachunek lub faktura zakupu?

majlo17

Post autor: majlo17 » środa 26 paź 2011, 20:44

Mianowicie potrzebowałbym chyba coś tego typu...

http://www.gtit.pl/dane/wydruki/fs_vat_pln_euro.jpg

może tego

https://img.skitch.com/20110124-ntn8qjn4qrxysdug93krg1n7b.jpg

Jak to wygląda w thomann. Ma ktoś może jakis dowód zakupu??

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 26 paź 2011, 20:56

...Mianowicie potrzebowałbym chyba coś tego typu...

http://www.gtit.pl/dane/wydruki/fs_vat_pln_euro.jpg

może tego

https://img.skitch.com/20110124-ntn8qjn4qrxysdug93krg1n7b.jpg

Jak to wygląda w thomann. Ma ktoś może jakis dowód zakupu??...

Czemu do nich po prostu nie napiszesz?

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

majlo17

Post autor: majlo17 » środa 26 paź 2011, 20:59

Pisałem, lecz odpisali mi że pracownik na POLSKE jest na urlopie. A napisałem do angielskiego i nic mi nie odpisał....Może po prostu ktoś posaida z was jakis dowód zakupu?

majlo17

Post autor: majlo17 » środa 26 paź 2011, 23:41

Ok dziękuje za wsyzstki odpowiedzi temat można zamknąć. Thomann wystawia faktury w euro. Ale już udało mi się inaczej rozwiązać problem.

Temat do zamknięcia.

ODPOWIEDZ