Halion Sonic - Wasze opinie...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
FIRE
Halion Sonic - Wasze opinie...

Post autor: FIRE » sobota 15 sty 2011, 10:40

Sam nie wiem co o tym (o nim) myśleć. Rewelacją to "to" nie jest. Według mnie, brzmieniowo dalekie do ideału - a miało byc tak pięknie... Sztuczne, plastikowe brzmienie. Może nie wszystkie brzmienia dają wrażenie "plastiku", ale jak nazwa na to powinna wskazywać, powinno być inaczej. A tu…, Halion Sonic nie ma nic wspólnego pod wględem brzmień z Halionem 3. Moim zdaniem, brak pomysłu, oraz nacisk rynku (jak również światowy kryzys) skłania dzis producentów oprogramowania, do "zasklepiania dziur" przez powielanie z tym..., ze w tym wypadku powielanie wyszło z marnym skutkiem. Da się też to zauważyć przez brak wersji testowej. Kupisz i koniec - nie masz więcej nic do gadania. Kupuje sie "kota w worku". Dla czego? Heh, stary trik marketingowy stosowany przez różnych producentów oprogramowania. Nie wnikają w to czy sie cos komuś podoba, tylko stawiają klienta przed faktem dokonanym i sprzedają… - za przeproszeniem, ale chcę nazwać rzeczy po imieniu – a więc, sprzedają „gówno w złotym opakowaniu”.

Ok. To tyle ode mnie na temat Halion Sonic'a. Ciekawi mnie co inni użytkownicy sądzą na ten/jego temat.

Awatar użytkownika
Akton

Re: Halion Sonic - Wasze opinie...

Post autor: Akton » sobota 15 sty 2011, 11:19

Ok. To tyle ode mnie na temat Halion Sonic'a. Ciekawi mnie co inni użytkownicy sądzą na ten/jego temat....

NIGDY nie kupiłem żadnego softu bez uprzedniego rozpoznania jego właściwości, dlatego nie mam takiego dylematu. Poza tym nie klękam przed brzmieniami Steinberga - przed East West i owszem :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Pietro

Post autor: Pietro » sobota 15 sty 2011, 12:22

...przed East West i owszem :)...

Przejdzie Ci ;)

- Piotr

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » sobota 15 sty 2011, 12:36

...
Sam nie wiem co o tym (o nim) myśleć. Rewelacją to "to" nie jest. Według mnie, brzmieniowo dalekie do ideału - a miało byc tak pięknie... Sztuczne, plastikowe brzmienie. Może nie wszystkie brzmienia dają wrażenie "plastiku", ale jak nazwa na to powinna wskazywać, powinno być inaczej. A tu…, Halion Sonic nie ma nic wspólnego pod wględem brzmień z Halionem 3. Moim zdaniem, brak pomysłu, oraz nacisk rynku (jak również światowy kryzys) skłania dzis producentów oprogramowania, do "zasklepiania dziur" przez powielanie z tym..., ze w tym wypadku powielanie wyszło z marnym skutkiem. Da się też to zauważyć przez brak wersji testowej. Kupisz i koniec - nie masz więcej nic do gadania. Kupuje sie "kota w worku". Dla czego? Heh, stary trik marketingowy stosowany przez różnych producentów oprogramowania. Nie wnikają w to czy sie cos komuś podoba, tylko stawiają klienta przed faktem dokonanym i sprzedają… - za przeproszeniem, ale chcę nazwać rzeczy po imieniu – a więc, sprzedają „gówno w złotym opakowaniu”.

Ok. To tyle ode mnie na temat Halion Sonic'a. Ciekawi mnie co inni użytkownicy sądzą na ten/jego temat....

Jak dla mnie soft OK. teraz Halion Sonic zastepuje mi Korga M3:)

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » sobota 15 sty 2011, 13:47

......przed East West i owszem :)...

Przejdzie Ci ;)

- Piotr...

Chyba nieprędko :) Gdzie znajdę np. coś takiego i to za takie pieniądze? :)

http://www.thomann.de/pl/east_west_complete_collection_plus_win.htm

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » sobota 15 sty 2011, 13:59

Chyba nieprędko :) Gdzie znajdę np. coś takiego i to za takie pieniądze? :)

http://www.thomann.de/pl/east_west_complete_collection_plus_win.htm

Przy tym zestawie halion może się schować :). Mnie próbki ze strony steiberga nie przekonały. Zresztą mając CCC EW nie odczówam potrzeby zaopatrzenia się w inne barwy, po za MOR 2, które bardzo ciekawie się zapowiada :).

Pozdro,

Robert

Początkujący muzyk.

FIRE

Post autor: FIRE » poniedziałek 17 sty 2011, 05:58

...

Czy mówisz poważnie? W czym Ci zastępuje? Myślę..., że chyba raczej robisz sobie żarty.

Halion Sonic niektóre brzmienia ma bardziej badziewne niz miał to Hyper Sonic, nie mówiąc o brzmieniach perkusyjnych, gdzie HyperS..., powala Hal-Sonica na wejściu..., nie wspominając juz nawet o perce z Haliona 3, bo w tym wypadku to nie porozumienie ze strony Steinberga że nazwali to cuś, Halionem - chyba tylko po to, by cokolwiek sprzedać.

Zapraszam niebawem na Allegro... (hehehe).

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 17 sty 2011, 11:26

...
...

Czy mówisz poważnie? W czym Ci zastępuje? Myślę..., że chyba raczej robisz sobie żarty.

Halion Sonic niektóre brzmienia ma bardziej badziewne niz miał to Hyper Sonic, nie mówiąc o brzmieniach perkusyjnych, gdzie HyperS..., powala Hal-Sonica na wejściu..., nie wspominając juz nawet o perce z Haliona 3, bo w tym wypadku to nie porozumienie ze strony Steinberga że nazwali to cuś, Halionem - chyba tylko po to, by cokolwiek sprzedać.

Zapraszam niebawem na Allegro... (hehehe).

...nie robie sobie zartow....proste w czym mi zastepuje, potrzebuje dobrego panina smykow gitary basowej, gitary elektrycznej lub bebnow akustycznych  to wszystko mam w Halion Sonicu, a bebny to kwestia obrobki.

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

arni22

Post autor: arni22 » czwartek 10 paź 2013, 16:09

Odświeżam temat.

Może jeszcze jakieś opinie na temat Halionsonica / Halionsonica 2? ;)

Przymierzam się właśnie do zakupu tego softu, ale chciałbym poznać zdanie osób które miały z nim styczność lub wręcz go używają na codzień...

ODPOWIEDZ