Witam.
Jak to z tym dokładnie jest? Jest postawiony na kompie system Windows 7 x64, w kompie siedzi 8GB ramu i teraz pytanie..., czy DAW 32-bitowy, zainstalowany w takim systemie, będzie wykorzystywał całą ilość pamięci? Nie wszystkie wtyczki (jak na razie) są w wersjach x64, a jBridge krzaczy się niekiedy. Pozostaje praca na wtyczkach 32-bitowych, lecz na systemie 64-bitowym, ale czy jest sens? Następne pytanie dotyczy wydajności. Czy w takiej konfiguracji systemu i oprogramowania nie spadnie wydajność? Słyszałem że bywa i tak, że aplikacje 32-bitowe instalowane w systemach x64 działają mniej wydajnie, czy faktycznie tak jest? Ciekawi mnie też, jaka będzie różnica w wydajności na systemie 64-bitowym, a raczej oprogramowania (DAW, wtyki), między pracą na programach 32-bitowych, a 64-bitowych - oczywiście cały czas chodzi o system x64.
A teraz prościej... Mam Windows 7 Pro x64, a na nim zainstalowany Sonar 8.5 x32, jak również wtyczki - tez 32-bitowe. Czy przy takiej konfiguracji pamięć jest wykorzystywana w całości przez Sonara i wtyczki, czy też nie? Czy nie spadnie wydajność? Czy może lepiej jednak przeskoczyć całkowicie na x64, a jeśli tak zrobię, to na ile % podniesie mi się wydajność systemu?