Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
luuk
Prywatne multisample
hello
nie wiem czy to normalne ze ludzie samplują sobie każdy instrument czy tez nieinstrument jaki im wpadnie w ręce... dla mnie to normalne hehe kilka dni temu zsamplowałem jazz basa fendera ( i nie chodzi mi o jakies badziewne multisample tylko robie to profesionalne każdy dzwięk basu ma cztery round robin i cztery release ze smaczkami typu potarcie o struny) ... i zwyczajnie chętnie bym sie tym z kimś podzielił ..oczywiście mówie o udostępnieniu tego za free...więc pytanie brzmi czy jest jakaś strona w polsce na której można to udostępnić?
-
Goddard - Posty:208
autor: Goddard » wtorek 03 sie 2010, 12:47
.więc pytanie brzmi czy jest jakaś strona w polsce na której można to udostępnić?...
www.0db.pl? ;)
Brawa za pomysł tak w ogóle.
-
Pietro - Posty:771
autor: Pietro » wtorek 03 sie 2010, 14:27
...
hello
nie wiem czy to normalne ze ludzie samplują sobie każdy instrument czy tez nieinstrument jaki im wpadnie w ręce... dla mnie to normalne hehe kilka dni temu zsamplowałem jazz basa fendera ( i nie chodzi mi o jakies badziewne multisample tylko robie to profesionalne każdy dzwięk basu ma cztery round robin i cztery release ze smaczkami typu potarcie o struny) ... i zwyczajnie chętnie bym sie tym z kimś podzielił ..oczywiście mówie o udostępnieniu tego za free...więc pytanie brzmi czy jest jakaś strona w polsce na której można to udostępnić?...
Masz to już poskładane np. do Kontakta?
- Piotr
-
luuk
nie wiem może się nieznam ale na 0db to są chyba same linki do stron z których coś można pobrać...rozumiem że strona która miałaby udostępniać (magazynować ) tego typu rzeczy musi mieć sporo przestrzeni...bas jest zrobiony pod kontakta 3
-
mushanokoji - Posty:7
autor: mushanokoji » środa 04 sie 2010, 00:46
Jeżeli chcesz dzielić się plikami powinieneś wykupić sobie serwer i udostępnić pliki tym co chcą, takie rozwiązanie jest najlepsze.
-
luuk
...Jeżeli chcesz dzielić się plikami powinieneś wykupić sobie serwer i udostępnić pliki tym co chcą, takie rozwiązanie jest najlepsze....
no tak ale nie dość że chce dać za darmo coś przy czym sie sporo napracowałem to jeszcze mam płacić za serwer hmmm... naprawdę nie ma strony w której można udostępnić multisample?...no to zróbmy taka :) ma ktoś kawałek wolnego miejsca na serwerze?
-
Tb_Studio
-
Kontakt:
autor: Tb_Studio » środa 04 sie 2010, 09:41
...
...Jeżeli chcesz dzielić się plikami powinieneś wykupić sobie serwer i udostępnić pliki tym co chcą, takie rozwiązanie jest najlepsze....
no tak ale nie dość że chce dać za darmo coś przy czym sie sporo napracowałem to jeszcze mam płacić za serwer hmmm... naprawdę nie ma strony w której można udostępnić multisample?...no to zróbmy taka :) ma ktoś kawałek wolnego miejsca na serwerze?...
A ile potrzebujesz miejsca?
Jak coś pisz na mail: filip.michalski@gmail.com
[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
-
Janusz_M - Posty:340
autor: Janusz_M » środa 04 sie 2010, 09:52
...
hello
nie wiem czy to normalne ze ludzie samplują sobie każdy instrument czy tez nieinstrument jaki im wpadnie w ręce... dla mnie to normalne hehe kilka dni temu zsamplowałem jazz basa fendera ( i nie chodzi mi o jakies badziewne multisample tylko robie to profesionalne każdy dzwięk basu ma cztery round robin i cztery release ze smaczkami typu potarcie o struny) ... i zwyczajnie chętnie bym sie tym z kimś podzielił ..oczywiście mówie o udostępnieniu tego za free...więc pytanie brzmi czy jest jakaś strona w polsce na której można to udostępnić?...
Pogadaj z Redakcją EiS czy dałoby się je umieścić na płycie dołączanej do magazynu? Jeśli licencja będzie "swobodna" to prędzej czy później te sample trafią do sieci.
Pozdrawiam
Janusz M.
-
richtig - Posty:845
autor: richtig » środa 04 sie 2010, 12:53
Myślę że spokojnie możesz wrzucić multisample na jakiś ogólnodostępny serwer typu sendpace i dzielić się z ludźmi linkiem. I nie rób tego anonimowo, jak sample będą dobre to zobaczysz że będzie dużo pozytywnego odzewu.
Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki
-
luuk
...
...
no tak ale nie dość że chce dać za darmo coś przy czym sie sporo napracowałem to jeszcze mam płacić za serwer hmmm... naprawdę nie ma strony w której można udostępnić multisample?...no to zróbmy taka :) ma ktoś kawałek wolnego miejsca na serwerze?...
A ile potrzebujesz miejsca?
Jak coś pisz na mail: filip.michalski@gmail.com ...
nie trzeba dużo miejsca sample są oczywiście mono bo to bas...jakieś 100MB...w każdym razie zbyt wiele żeby to umieścić na darmowej stronie www które oferują duże portale...ale to nie o to chodzi żeby umieścić gdzieś jeden instrument...ja mam tego sporo nawet takie ciekawostki jak butla 54 litry do wyrobu domowego wina heheh całkiem ładne sample jak sie do tego doda pogłos to jest niezły fx...myśle ze jest sporo ludzi robiących multisample i naprawde fajnie by było gdyby mieć taką stronę/magazyn gdzie ludzie za free udostępniają sobie takie rzeczy..