Witam. Czytałem już co nieco w sieci. Jednak mam mało czasu, więc liczę na Waszą bezpośrednią pomoc . Do czwartkowego popołudnia muszę się zdecydować- jaki mikser kupić za maksymalnie 800zł (może być też np. połowa ceny).
Mikser ma być używany (po podłączeniu do wzmacniacza i kolumien głośnikowych) do nagłaśniania imprez szkolnych- w tym koncertów szkolnego zespołu wokalnego.
Do miksera będą podłączane 4 mikrofony dynamiczne oraz 1 lub 2 wejścia stereo z odtwarzacza CD lub/i z laptopa. Zależy mi na jakimś prostym pogłosie, który sprawdzi się podczas koncertu tego zespołu wokalnego- wokale brzmią lepiej z założonym reverbem. Ważne, żeby pogłos "nie cofał wokalu w głąb sceny".
Jakie propozycje można rozważyć? Podkreślam, że pogłos jest tu dość ważny i nie musi być to pogłos jakości studyjnej, ale ma działać a nie być tylko na karteczce ze specyfikacją.
Bardzo proszę o opinie użytkowników takiego sprzętu, a nawet tych, którzy "coś gdzieś usłyszeli";)
Wyszukałem póki co kilka budżetowych urządzeń:
- Soundcraft Notepad 124 FX
- Behringer XENYX 1204 FX
- Sinn 7 ROX 8 USB
- Phonic AM 440 D
- Alto Ghibli 16 FX
- Phonic AM 442 D
- Phonic MU 1202 FX
Zastanawiam się nad którymś z pierwszej trójki, ale pozostałych nie wykluczam. Wiem, że to sprzęt marnej jakości- jednak nie mam co do niego wielkich wymagań. Po prostu 4 mikrofony z podkładam puszczonym z CD mają zabrzmieć w miarę dobrze. Poza tym ważna jest solidność wykonania (pancerne to nie jest, ale ma działać jak najdłużej) oraz w miarę łatwa (intuicyjna) obsługa. Czy w ogóle warto brać któryś z tych droższych czy może zaoszczędzić na tym i kupić przyzwoity mikrofon do zestawu?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam
-Maciek