Roland SP-606 - jak zmienić nazwę padbanku?
Czy da się w tym samplerze zmienić taki parametr jak nazwę w menu:
PAD BANK SELECT ?
są tam tylko nazwy typu
1. PADBANK 01
itd aź do
32 PADBANK 32
chodzi mi dokładnie o to czy zamiast tego PADBANK
mogę napisać np: DRUMMS 1 albo jakąś inną łatwą nazwę kawałka
tak żeby uprościć sobie sprawę i nie musieć pamiętać co jest pod którym numerem banku.
Dostałem ten sampler w rozliczeniu i nie miał instrukcji, angielską ściągnąłem
ale aż tak dobrze nie znam angielskiego żeby w ogóle wiedzieć czy to możliwe, nie chodzi tu o nazwy presetów.
Pozdrawiam
Re: Roland SP-606 - jak zmienić nazwę padbanku?
...Witam
Czy da się w tym samplerze zmienić taki parametr jak nazwę w menu:
PAD BANK SELECT ?
są tam tylko nazwy typu
1. PADBANK 01
itd aź do
32 PADBANK 32
chodzi mi dokładnie o to czy zamiast tego PADBANK
mogę napisać np: DRUMMS 1 albo jakąś inną łatwą nazwę kawałka
tak żeby uprościć sobie sprawę i nie musieć pamiętać co jest pod którym numerem banku.
Dostałem ten sampler w rozliczeniu i nie miał instrukcji, angielską ściągnąłem
ale aż tak dobrze nie znam angielskiego żeby w ogóle wiedzieć czy to możliwe, nie chodzi tu o nazwy presetów.
Pozdrawiam
...
Z tego co pamiętam to nie ma takiej możliwości. Miałem ten instrument kilka lat i jedyne nazwy jakie można było zmieniać to nazwy patternów i songów. Ja radziłem sobie z tym w taki sposób, że sample perkusyjne wgrywałem do pamięci wewnętrznej sampler (banki od 1 do 8) a wszystkie inne do banków znajdujących się na karcie Compact Flash. Z resztą masz szybki dostęp do banków od 1 do 16 wybierając w menu "pad bank" odpowiedni numer bezpośrednio z pada.
[addsig]
tam miało być od 1 do 8.
Rozumiem , dzięki za podpowiedź, zaoszczędzi błądzenia w tej materii , nie wiem akurat czemu poskąpili tej funkcji.
Mam jeszcze inny sampler EMU i tam można robić wszystko ale to inna bajka sp606 to raczej jak w nazwie odtwarzacz sampli. Oczywiście wiem że powyżej 08 to sample z banków na karcie, nic pozostaje tylko kartka
z rozpiską analogową(vintage style)

Pozdrawiam