Witam wszystkich.Jestem tutaj nowy i prosze was o dobra rade.Obecnie pracuje na stacjonarnym pc i uzywam (nazwe to tak karty od virusa TI) sytuacja zmusila mnie do kupna macboka pro, poniewaz caly sprzet znajduje sie zagranica i tam mam swoje studio, a czesto przyjezdzam do polski, dlatego bez laptopa sie nie obejdzie.Pytanie do was jaka profesjonalna karta dzwiekowa, mogaca bez problemu pociagnac dzisiejsze wtyczki vst i logic pro 9 (wazne czy bede mógl jej uzywac na pc, jak i na laptopie) kwota jaka chce przeznaczyc to ok 4000zl
Profesjonalna karta muzyczna do MacBook Pro
Re: Profesjonalna karta muzyczna do MacBook Pro
...
Witam wszystkich.Jestem tutaj nowy i prosze was o dobra rade.Obecnie pracuje na stacjonarnym pc i uzywam (nazwe to tak karty od virusa TI) sytuacja zmusila mnie do kupna macboka pro, poniewaz caly sprzet znajduje sie zagranica i tam mam swoje studio, a czesto przyjezdzam do polski, dlatego bez laptopa sie nie obejdzie.Pytanie do was jaka profesjonalna karta dzwiekowa, mogaca bez problemu pociagnac dzisiejsze wtyczki vst i logic pro 9 (wazne czy bede mógl jej uzywac na pc, jak i na laptopie) kwota jaka chce przeznaczyc to ok 4000zl...
Witaj, jeżeli wystarczy Tobie 2x in/out to bierz Dueta, w swoim przedziale cenowym jest najlepszy.
...
...
Witam wszystkich.Jestem tutaj nowy i prosze was o dobra rade.Obecnie pracuje na stacjonarnym pc i uzywam (nazwe to tak karty od virusa TI) sytuacja zmusila mnie do kupna macboka pro, poniewaz caly sprzet znajduje sie zagranica i tam mam swoje studio, a czesto przyjezdzam do polski, dlatego bez laptopa sie nie obejdzie.Pytanie do was jaka profesjonalna karta dzwiekowa, mogaca bez problemu pociagnac dzisiejsze wtyczki vst i logic pro 9 (wazne czy bede mógl jej uzywac na pc, jak i na laptopie) kwota jaka chce przeznaczyc to ok 4000zl...
Witaj, jeżeli wystarczy Tobie 2x in/out to bierz Dueta, w swoim przedziale cenowym jest najlepszy....
Prezentuje sie calkiem ciekawie, ale napewno 2x in/out mi nie wystarczy :/ gdzies wyczytalem ze rme robi cos do lapków ale juz niepamietam
- Soundscape
- Kontakt:
Witaj, jeżeli wystarczy Tobie 2x in/out to bierz Dueta, w swoim przedziale cenowym jest najlepszy....
Prezentuje sie calkiem ciekawie, ale napewno 2x in/out mi nie wystarczy :/ gdzies wyczytalem ze rme robi cos do lapków ale juz niepamietam
...
Więcej wejść i wyjść, to Ensemble również od Apogee. Niestety przekracza on kwotę 4 tysięcy... Ale warto. Jeśli chodzi o RME, to Fireface 400 i 800.
Pozdrawiam!
...
...
Więcej wejść i wyjść, to Ensemble również od Apogee. Niestety przekracza on kwotę 4 tysięcy... Ale warto. Jeśli chodzi o RME, to Fireface 400 i 800.
Pozdrawiam!...
Fireface 400 to jest to czego szukam:) ale po dluzszym rozmyslaniu teraz mi sie tak bardzo nie przyda bo do niego potrzeba zasilacz. Postanowilem zakupic dueta z jednego powodu ze zasila go port FireWire i ma przystepna cene. Boje sie tylko czy da sobie rade ze wszystkimi wtykami, zajmuje sie muzyka trance i nakladam duzo róznych efektów, ale okarze sie w praktyce:) aha a czy sa jakies inne karty dzialajace tylko przez port FireWire?? Dzieki wielkie za pomoc
Postanowilem zakupic dueta
A czy on dziala z windows?
Ależ FireFace 400 ma możliwość zasilania przez firewire :) służy do tego przełącznik ext./bus znajdujący się obok gniazdka na zasilacz :) Nie jestem tylko pewien, jak wiele jest w stanie uciągnąć bez zasilacza. pozdrawiam :)
-
...
A co powiesz na MOTU?
http://www.motu.com/products/motuaudio/ultralite-mk3/
M.in ma podwojny interfejs mozna jej uzywac z USB jak i z Firewire. Firma od lat "applowska" ale tez sprzet lata na windzie.
...
...
A co powiesz na MOTU?
http://www.motu.com/products/motuaudio/ultralite-mk3/
M.in ma podwojny interfejs mozna jej uzywac z USB jak i z Firewire. Firma od lat "applowska" ale tez sprzet lata na windzie.
No to teraz mam mentlik Rme czy Motu obie firmy bardzo cenione, jednak bardziej jestem za fireface 400 bo slyszalem ze z Rme nie ma zadnych problemów.Ciekawie wyglada tez Motu 896mk3 ale jest drozszy.A jakie moga byc skutki wlasnie zasilanie poprzez port a nie zasilacz, czy moze karta byc mniej wydajna czy jak??
Używam RME i Motu. Niezawodniejsze jest RME( a w zasadzie to jeszcze mnie nie zawiodło). Z Motu tylko preampy mikrofonowe lepiej mi grają.
[addsig]