Access Virus TI - export tracku

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mr-hammond
Access Virus TI - export tracku

Post autor: mr-hammond » środa 24 mar 2010, 06:00

Mam pytanie czy korzystając z Virusa poprzez VST w cubase można dokonać normalnego exportu tracku?

Mi podczas takiego zabiegu wyskakuje komunikat że w realnym czasie musze zgrać, a ślady zgrywają się bez virusa.

Możliwe że coś mam namieszane, jednak zanim zacznę grzebać chce się upewnić że virus pod vst zgra się normalnie jak każdy vst podczas export audio track.

OSX tiger, os virusa najnowszy.

Awatar użytkownika
chris

Re: Access Virus TI - export tracku

Post autor: chris » środa 24 mar 2010, 13:53

...Mam pytanie czy korzystając z Virusa poprzez VST w cubase można dokonać normalnego exportu tracku?
Mi podczas takiego zabiegu wyskakuje komunikat że w realnym czasie musze zgrać, a ślady zgrywają się bez virusa.
Możliwe że coś mam namieszane, jednak zanim zacznę grzebać chce się upewnić że virus pod vst zgra się normalnie jak każdy vst podczas export audio track.
 ...
Wdze, ze nikt Ci nie chce pomoc. To ja sie odwaze:
Nie da rady :( , Nie zamrozisz rowniez :(
Musisz zgrac (obojetne w jakim DAWie) na nowa sciezke kazdy track Virusa osobno.

Pozdrawiam
chris

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 24 mar 2010, 14:12

......Mam pytanie czy korzystając z Virusa poprzez VST w cubase można dokonać normalnego exportu tracku?
 ...
Wdze, ze nikt Ci nie chce pomoc. To ja sie odwaze:
Nie da rady :( , Nie zamrozisz rowniez :(
Musisz zgrac (obojetne w jakim DAWie) na nowa sciezke kazdy track Virusa osobno.

Pozdrawiam
chris...

Czyli Analogowo poprzez in out ?

Nagrywam w cubase:)

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 25 mar 2010, 06:12

Czyli Analogowo poprzez in out ?

Nagrywam w cubase:)
...

Jeżeli jesteś połączony poprzez USB - wykonujesz SOLO track, po czym Export (poprzez jedno z 3 wyjść USB virusa) w real-time jako, iż jest to analogowy syntezator sprzętowy i nie ma możliwości exportu offline.

To samo możesz zrobić po analogu ale wtedy np w Cubase4 czy 5 dokładasz External Instrument, przypisujesz analogowe wejścia do których podpięty jest syntezator i również w real-time exportujesz ślad....

Wszystko śmiga, wcześniej nie dałem real time export.

Nawiasem, bardzo wygodna praca z virem pdo usb.

Dzięki

ODPOWIEDZ